VoivodBG Posted May 15, 2021 Report Posted May 15, 2021 20 godina od izlaska najbitnijeg Tool albuma. Lateralus-a. Kada stavimo čitavu karijeru ove gospode na papir, skoro da nemaju mrlje. Osim možda poslednja dva, ali i to će naći fanova, ne računam ove zatucane tr00 alatke. 🙂 Ovaj album je spoj svega što je Tool učinio interesantnim mnogim generacijama, rifovi koji su ukorenjeni u matematičkim računicama, neparni ritmovi i prelazi bubnjeva i pre svega Maynard koji izbija sa tim besom i jarom, i tekstovi koji su možda najdirektniji od čitavog Tool kanona. I kada se uz sve to doda, da je maltene svaka pesma evergrin, čak su i filer stvari dodate radi atmosfere opravdane i uklapaju se u čitav koncept albuma. Ujedno bih se osvrnuo na omot, čitava zamisao oko omota koji se rasklapa na slojeve i prikazuje sve naše čakre i unutrašnjost naših bića, jeste jedan od najboljih omota osmišljenih ikada. Izbacih Tool ljubav, sada možemo da nastavimo sa standardnim programom kako su matore prdonje (što i jesu) i da su dad rock bend. (uveliko postali) 3 Quote
chess Posted May 16, 2021 Report Posted May 16, 2021 https://www.kerrang.com/features/the-beauty-of-not-understanding-it-is-letting-it-stay-alive-tools-lateralus-at-20/?fbclid=IwAR3trgFjxXVTLpdIwMaqN6nqev6Xg6WkHJMKlsdVooZhtFNDnHyvuX3RvaI Quote
Demon Seed Posted May 16, 2021 Report Posted May 16, 2021 The beauty of Tool slušaju samo veoma inteligentni 😜 Quote
VoivodBG Posted May 16, 2021 Report Posted May 16, 2021 Eh, mojne si takav i na kraj srca. Ali da, imaju najgore fanove na svijetu. 😄 1 Quote
VoivodBG Posted February 22, 2022 Report Posted February 22, 2022 https://www.reddit.com/r/vinyl/comments/sxfmd7/tool_just_announced_theyre_selling_autographed/ Quote
Talvi Posted March 23, 2022 Report Posted March 23, 2022 https://lambgoat.com/news/35907/first-patient-to-communicate-via-brain-implant-asks-to-hear-tool-album/ Quote
23/16 Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Bio na svirci u Budimpesti i lepo sam se proveo. Zvuk je bio dosta bolji nego kada sam ih gledao u Pragu pre nekoliko godina. Predgrupa je bila teski krs. Uopste mi nije jasno kako su se oni probili, boljih cover bendova ima i u Novom Sadu. Tool setlista je bila onako...svirali su skoro sve sa poslednjeg albuma, uz jednu-dve pesme sa svakog od starijih albuma. Bend je odlicno uvezban, jedino je Mejnard zvucao nekako smoreno (sto je valjda i ocekivano, jer je ovo bila poslednja svirka na turneji). Sve u svemu, 2.5 sata dobre svirke. Quote
Haos sam ja Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Neki moji drugari napustili ranije cert jer su mislili da je završen i posle nisu hteli da ih puste nazad kad su shvatili da nije gotovo, propustili Dannyev solo i još pola sata svirke haha 1 Quote
MegaDave90 Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Metallica kao stare stipse hahahahahaSent from my M2004J19C using Tapatalk Quote
Demon Seed Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Bio sam u Prag-u. Nije bilo tako, ali u Budimpešti će biti isto kao u Berlinu, videćete. I, da li su cene u Budimpešti bile iste kao u Berlinu? I ovo kiselo grožđe kako im je novi album najslabiji a cela ova Tool Serbia grupa je drkala na njega kad je izašao i računala fibonačija do 7 cifara 1 Quote
23/16 Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Bila je bas velika guzva, tako da nisam ni pogledao merch. FI je skroz ok, steta samo sto su bas Tempest preskocili. Quote
Talvi Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 ne znam za cene ali se nagledah snimaka sa certa u Pešti po instagramima tako da snimanje izgleda nije bilo problem Quote
23/16 Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Bilo je dozvoljeno snimanje tokom poslednje pesme. Ali su ljudi krisom snimali i tokom koncerta, ali ne u tolikoj meri. To pravilo je bas super, kamo srece da postoji na svim koncertima. Quote
Demon Seed Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Da, baš smaraju debili koji izvade telefone da snimaju pa ne može od njih da se gleda i sluša koncert. Kako li uopšte uživaju u pesmi i koncertu kad im je bitnije da snime nego da čuju... Quote
Haos sam ja Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 I mene užasno smaraju likovi koji pola certa snimaju telefonima. A iritiraju me jako i ovi šatro profesionalni fotografi rock koncerata, koje je to smaranje od zanimacije, nit slušaš cert sa ful fokusom nit možeš da se napiješ kao čovek nit pričaš sa ljudima, provlačiš se tu među masom, smaraš ljude okolo i zujiš, baš ono sindrom taksiste kao JA RADIM pa za mene važe druga pravila. 2 1 Quote
HellAwaits Posted May 26, 2022 Report Posted May 26, 2022 Verujem da je Deni ponosan na ovo. Da je matori boljeg zdravlja, mislim da bi odrao bolje od Kerija. (pun intended) https://www.youtube.com/watch?v=rVwyAsU4dus P.S. Jbg, ne znam kako se kače YT linkovi. :/ Quote
Demon Seed Posted May 30, 2022 Report Posted May 30, 2022 On 5/26/2022 at 11:17 AM, Demon Seed said: Da, baš smaraju debili koji izvade telefone da snimaju pa ne može od njih da se gleda i sluša koncert. Kako li uopšte uživaju u pesmi i koncertu kad im je bitnije da snime nego da čuju... Ovo sam vas ložio da vas stimulišem da dokenjate, ne mogu da verujem da ste toliko sitničavi i iritabilni (i niski? :D) da na koncertu imate vremena da vas nerviraju telefoni u vazduhu, a ovo za profi (sa ili bez navodnika) fotografa mi je posebno bezveze, naročito s obzirom da se bave jednim od plemenitijih vidova novinarstva, da ne zalazimo sad u to kakve su vaške novinari... Sa druge strane, zabrane te vrste, em nemoguće sprovesti u praksi, em jadnije ponašanje od ovih koji snimaju, to samo mogu bendovi koji su totalni čmarovi, koji pate od viška publike i prijalo bi im da im dođe manje 1 Quote
VoivodBG Posted October 21, 2023 Report Posted October 21, 2023 https://metalinjection.net/news/tool-unveils-tour-only-reissue-of-undertow Quote
Recommended Posts