Pharmaceut Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 (edited) Ja od skora koristim onu shto mi je Trujillo bacio na koncertu, chini mi se da je kalibra 0,88, ne pishe nishta na njoj... u principu preferiram shto tanje S debeljucama se mnogo teze snalazim, ipak ne drndam bass, vetj obicnu akustaru! J Ja sam uhvatio Jamesovu,sa njom je svirao Sanitarium ali sam samo jednom otsvirao nesto sa njom cisto da mogu da kazem da sam svirao sa Jamesovom trzalicom,a sad mi stoji uramljena zajedno sa kartama sa koncerata Maidena,Metallice,Deep Purple,G3... Edited July 7, 2004 by Edward the Great Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 koji ce vam k. trzalice kad imate na desnoj ruci cak 5 noktiju koji mogu da se koriste u iste svrhe (ili na levoj ako ste levoruki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragana Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 Pa, teze je, a i nokti pucaju... Ako sviras klasicnu, onda OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 Evo ja vec preko 20 godina sviram razne zicane instrumente pa ne koristim trzalicu osim u jako retkim slucajevima kad mi se sviraju neki rifovi (mada i njih mogu bez trzalice) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver_Moon Posted July 10, 2004 Author Report Share Posted July 10, 2004 koji ce vam k. trzalice kad imate na desnoj ruci cak 5 noktiju koji mogu da se koriste u iste svrhe (ili na levoj ako ste levoruki) Pa jedan od razloga je to shto se noktima ne moze postici brzina kao sa trzalicom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Mislim da Paco De Lucia to moze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Moze Paco, ali se i generalno moze prstima postici brzina koja je u rangu trzalice, samo sto je potrebno mnogo vezbati, a bolje je ustedeti vreme i krenuti odmah sa trzalicom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragana Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Evo ja vec preko 20 godina sviram razne zicane instrumente pa ne koristim trzalicu osim u jako retkim slucajevima kad mi se sviraju neki rifovi (mada i njih mogu bez trzalice) Pa, svaka ti cast... U svakom slucaju vezbom se moze postici sve, ali zasto se muciti, kad postoji laksi nacin-trzalica Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Upravo tako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_Creed Posted July 13, 2004 Report Share Posted July 13, 2004 Hard Dunlop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lady_of_the_snow Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 PRSTEEEEEEEEEEEE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 To ti je dobro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Jel zna neko od vas heavy gitarista sa yum-a da svira prstima (ali onako, "skolski" )? Ja sam pokusao ali ne ide pa sam batalio i ostao za svagda veran plektrumu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Znam ja ...i to vrlo dobro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver_Moon Posted July 16, 2004 Author Report Share Posted July 16, 2004 Ja znam odlichno (posto sam zavrshio nizu muzichku), ali elektrichnu gitaru je mnogo bolje svirati trzalicom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 Znam ja ...i to vrlo dobro A kako si naucio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 Jel zna neko od vas heavy gitarista sa yum-a da svira prstima (ali onako, "skolski" )? Ja sam pokusao ali ne ide pa sam batalio i ostao za svagda veran plektrumu Znam ja, ali ne "skolski", kako kazes... Mislim, ne znam koji elementi cine "skolsko" sviranje prstima Korisno je u nekim momentima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 A kako si naucio? Pa tako sam poceo...tacnije prvih godinu dana sam samo svirao klasicnu gitaru...i isao na casove kod jednog profesora...izmedju ostalog idem jos uvek...a tek sam posle poceo uporedo da radim i sa elektricnom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted July 17, 2004 Report Share Posted July 17, 2004 Znam ja, ali ne "skolski", kako kazes... Mislim, ne znam koji elementi cine "skolsko" sviranje prstima Korisno je u nekim momentima. Pa pod "skolski" podrazumevam ono sto se uci u skoli (p i m a ) Marty, sta ti mislis, jel potrebno znati svirati prstima? Ja sam uzeo da radim klasiku od Jovicica (onu "Skolu gitare" sa zutim koricama) i smorila me... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted July 17, 2004 Report Share Posted July 17, 2004 Pa ono sta znam...elektricnu gitaru nikad nisam svirao prstima...eventualno prstima i trazlicom ali i to retko radim...cisto kad sam u nekom Bluegrass raspolozenju ...jedino ako te zanima klasicna gitara...jer je glupo svirati klasicnu gitaru trzalicom...barem meni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko, Mon_a[MOR]e Posted July 18, 2004 Report Share Posted July 18, 2004 Pa pod "skolski" podrazumevam ono sto se uci u skoli (p i m a ) Marty, sta ti mislis, jel potrebno znati svirati prstima? Ja sam uzeo da radim klasiku od Jovicica (onu "Skolu gitare" sa zutim koricama) i smorila me... ako ti ne osecas veliku zelju da naucish da svirash prstima onda nije ni potrebno... tako je i sa vecinom stvari u zivotu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted July 19, 2004 Report Share Posted July 19, 2004 Hvala na savetima, drage kolege Odlucio sam: ako bas budem bio dokon, naucicu da sviram klasicnu gitaru Nego, Marko, kada cemo da razmenjujemo resurse? Aj javi se na pp pa da se izdogovaramo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lightrider Posted July 21, 2004 Report Share Posted July 21, 2004 hmm Ja koristim 3 vrste trzalica, Paul Gilbert Ibanez, Dunlop Nylon 2mm i Neku plavu malecnu Dunlop 3mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
nephilim Posted July 31, 2004 Report Share Posted July 31, 2004 Dunlop 1.14 sa krokodilom, ali je gotivnije svirati prstima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Reaper Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 Ibanez Heavy 1mm trouglaste, Jim Dunlop Jazz3 i Dunlop Big Stubby 2mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts