Bata Trokrilni Posted October 7, 2008 Report Posted October 7, 2008 Ma evo moj ortak planira da kupi neku drndavu akustaru i nauci da odsvira 3 akorda, za nas planirani projekat neofolk medieval experimental ansambl :) Tu je najvaznija atmosfera, nikakva preterana tehnika sviranja. Ne ide to baš tako lako. ne mozda da uzmes i da vezbas i da nabijes tehniku i sa trideset god treba ti jedno godinu dana sviranja po nekoliko sati i moz da budes pravi drkos e sad manjak kreativnosti i ritma i sluha to je nesto drugo To sa nekoliko sati sviranja dnevno je najlakše reći, a najteže sprovesti. To može onaj koji će živeti od muzike, tj. zarađivati baveći se njome, a onda metal ne dolazi u obzir, naročito u Srbiji. Ako za novac radiš nešto drugo, a muzikom se baviš kao hobijem, onda nema ništa od preteranog sviranja, osim ako ne misliš da sve svoje slobodno vreme posvećuješ tome, ali onda nemaš život. Ja ne mogu da zamislim sebe da osam sati radim, osam sati sviram/pevam, a osam sati spavam. Definitivno dobar gitarista nije samo onaj ko ume da svira ultra brzo. Biti dobar gitarista znači najpre savladati osnovne stvari. Treba da umeš da naštimuješ i preštimuješ gitaru, što zahteva dobar sluh. Treba da znaš osnovne akorde, skale i arpeđa i to da umeš da ih sviraš bez greške, a ne da ti od loših hvatova žice škripe i da ih promašuješ. Zato je dobro početi na akustičnoj gitari. To su stvari koje jednostavno moraju da se znaju i nikakav Guitar pro i slične skalamerije ne mogu da te učine dobrim gitaristom, ako osnovne stvari ne barataš.
Novaliis Posted October 7, 2008 Report Posted October 7, 2008 Ne ide to baš tako lako. Pa znam, ali nije to toliko ni bitno, u bendu ce biti i moja devojka koja svira gitaru i lautu, tako da ce ona biti srz
Bata Trokrilni Posted October 7, 2008 Report Posted October 7, 2008 Ja u svoje kompozicije redovno ubacujem etno melodije. Mračne su, vrlo lako se uklapaju u metal. Oni koji su slušali znaju.
Fapril ethereal Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 (edited) Ja u svoje kompozicije redovno ubacujem etno melodije. Mračne su, vrlo lako se uklapaju u metal. Oni koji su slušali znaju. aj okaci nesto da cujemo... Hvala druže. Imam dosta toga u CuBase-u u midiju. Evo nešto što sam iskomponovao dok sam išao u srednjoj, pa sam sada samo prebacio u midi, a inače mi je želje da ovo bude odsvirano klavirom i nekim moćnim violončelom. http://www.zshare.net/audio/200942495c5493c0/ Reci ako hoćeš još ponešto da čuješ. A kačite i vi ostali svoje stvari. cool je i ovo... stvarno imas osecaj za taj epic/dark ambiental... Edited October 10, 2008 by april ethereal
Bata Trokrilni Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 Ovaj link se nalazi na nekoliko mesta na forumu, uključujući i moj profil. http://www.myspace.com/grbavetange A ovde etno melodije najviše dolaze do izražaja. Eksperimentisao sam dosta, pod uticajem Dargorona, i nije baš najbolje ispalo, ali evo: http://rapidshare.com/files/93388875/01_Tangadam.mp3.html
Flash Of The Neon Light Posted August 26, 2009 Report Posted August 26, 2009 Ja sam počeo svirati, jer sam vidio druge kako sviraju i poželio da i ja naučim. Na početku mi je bio Jimi Hendrix, a sad mi je više Alexi Laiho muzički uzor.
Chivio Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 da ja nesto izjavim za dnevnik: khm,2000.-e videh ovog ciku sa moje slike i cuh taj omamljujuci "dzrrrrr" C# shtima pa sam prelomio da se okanem elektronike i privatim djitre.nisam je nabavio do 2002.-e,akustara je bila u pitanju,prilicno nestandardna,tanka i sa uskim vratom,skroz dostupnim 20im pragom.i tako je to krenulo.prvo skidanje:"Always with me.." by Satch Uzor (i muzicki i generalno) i dan danas,naravno-Wes Borland
Mr.Murray Posted September 13, 2012 Report Posted September 13, 2012 Iskljucivo zbog Iron Maidena. Moj ortak i ja smo se dogovorili da kupimo gitare i sviramo Maidene!
Vozd Jovan Pogani Posted December 13, 2012 Report Posted December 13, 2012 Zasto Ste Poceli Da Svirate ? ZATO DA ZARACH BAAL THARAGH NE BUDE NAJGLUPLjI BEND NA SVIJETU... 5
PajatheTrut Posted December 14, 2012 Report Posted December 14, 2012 Зато што сам врућ. Нисам сигуран зашто сам почео да свирам,али од петог разреда ме је фасцинирао тај инструмент,мислим да чак нисам тад ни слушао Хеви метал музику,ваљда сам имао представу како је то дојаја бити гитариста и како то чини са се осећаш добро у вези себе,можда чак да си мало и узвишенији у друштву. Сад се кајем,јер сам схватио да девојке воле армуникаше и ДиЏејеве... 1
QQQ Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Nisam pametan sta da kazem na to, zaista me je vuklo od najranijih secanja. Slava i ribe su kasnije dosli hahaha
Demon Seed Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Zasto Ste Poceli Da Svirate ? A zasto da ne?? Ja sam počeo svirati, jer sam vidio druge kako sviraju i poželio da i ja naučim. Na početku mi je bio Jimi Hendrix, a sad mi je više Alexi Laiho muzički uzor. Auuu, mnogo ti je bolje bilo na pocetku... Mada, ovo je bilo pre 4 godine, mozda ti je sad neko drugi muzicki uzor, npr. Srdjan Brankovic...
PajatheTrut Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Ја у последње време улажем велике напоре да бих свирао као Срђан Бранковић. Трудим се да скинем сваку његову солажу. 2
vudun Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Ja u svoje kompozicije redovno ubacujem etno melodije. Mračne su, vrlo lako se uklapaju u metal. Oni koji su slušali znaju. koje. bre, tvoje kompozicije, šta sereš? zvezda potkrovlja i suterena? plavi slon? tu nemaš autoska prava, džudžo. 1
SkullKrusheR Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 MADAAAAAAAAAAA OUPEN JOR HOOOULI GEEEEEEJTS FOR D SOOOUL OV NOOOORMAN BEEEEEEEEEJTS i grimasu tj. napore. izbrisali stranicu na fejsu izgleda, jeb'o ih milisav. 2
Vuk Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 koje. bre, tvoje kompozicije, šta sereš? zvezda potkrovlja i suterena? plavi slon? tu nemaš autoska prava, džudžo. Normana Bejtsa nisi slushao, ne huli.
Demon Seed Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Nismo prestali! Ali nas boli kurac da vezbamo :haha;
vudun Posted June 7, 2013 Report Posted June 7, 2013 Normana Bejtsa nisi slushao, ne huli. au, da, u izmaglici sećanja. onaj psiho sa nožem u zubima... ma, teraj sve to u kurac.
Fapril ethereal Posted November 21, 2020 Report Posted November 21, 2020 Ja reko da se zapljunem na temu posle ovoliko vremena od zadnjeg posta. Ova viruščina i lokdaun su me naterali da ponovo počnem da sviram aktivno, pa sam pazario neki begginer setap u medjuvremenu. Podsetio sam se koliko je lepo svirati. Polako sredjujem garažu i planiram da stavim akustičnu penu. Već vidim kako će svi hteti da se druže samnom. Svirajte gitare, nemojte ih zapostavljati. 3 2
bradilko Posted November 21, 2020 Report Posted November 21, 2020 uvek valja pozdraviti ovakav potez i ja sam se pre nekih mesec i kusur počastio jednom boss katanom 50 mk2, pa sam se naterao posle neke 2,3 godine da zasviram ponovo, ne sme ovo ponovo da se desi 😄 2
Recommended Posts