Agarth Posted June 12, 2004 Report Posted June 12, 2004 Dakle, preporučujte neke albume bendova koji osvedočeno nisu doom metal bendovi, ali koji imaju albume koji zvuče veoma slično doom metalu, ili po samoj atmosferi (depresija, mrak, psihodelija, bla,bla,bla...), ili po tehnici svirke... Meni prvo padaju na pamet ovi albumi: BURZUM - "Hvis Lyset Tar Oss", "Filozofem". ALICE IN CHAINS - "Dirt", "Alice In Chains" AUTOPSY - "Mental Funeral" Quote
Grobodan Posted June 12, 2004 Report Posted June 12, 2004 Probaj da nadjes Asphyx,doom/death metal bend i albume Embrace the Death i God Cries. Quote
Agarth Posted June 12, 2004 Author Report Posted June 12, 2004 (edited) Deluje mi kao da me zezaš... Jedina mračna pesma od EKV koju znam je "Anestezija", sve ostalo je manje više neki optimistički urbana new wave furka iz 80ih... Edited June 12, 2004 by Agarth Quote
Vlaja Buraz Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Overkill - I Hear Black Ako te ko bude pit'o, ja ništa nisam rek'o. Quote
BodyRemover Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Tricky - Nearly God Isis - Oceanic Pain of Salvation - One Hour By the Concrete Lake Koma - Tsunami DJ Shadow - Private Press Fates Warning - Disconnected Chroma Key - Dead Air For Radios Lanterna - sta god nadjete sve mu dodje tako i jos ko zna sta ali me je ovo bleakovalo koju nedelju unazad pa mi je najsvezije u memoriji poz Quote
tovar Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Deluje mi kao da me zezaš... Jedina mračna pesma od EKV koju znam je "Anestezija", sve ostalo je manje više neki optimistički urbana new wave furka iz 80ih... ne bih se slozio. EKV ima prilicno dominantnu viziju besmisla i raspada, bez obzira na prilicno poletnu muziku. recimo, stvar "Sinhro" je prilicno doomy pop stvar. nisu bas optimisticni. block out, sta god su izdali... pink floyd - the wall, the final cut, the division bell Quote
Kent Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Fates Warning - Disconnected lameru, voli li iko to osim tebe?? Zonder? Anyone? poz Quote
BodyRemover Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 ja sam jedno vreme cak smatrao taj za najbolji album. odlican je bre! poz Quote
Agarth Posted June 13, 2004 Author Report Posted June 13, 2004 Block Out... + Bjesovi, pogotovo "Sve Što Vidim I Sve Što Znam" Quote
BodyRemover Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 a ni drugoimeni nisu daleko 16 Horsepower poz Quote
Grobodan Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Root - Black Seal ili The Book,podseca na Candlemass Incantation - Onwards to Golgotha,old school DM,vrlo mracna svirka Abyssic Hate - Suicidal Emotions,podseca na Burzum - Filozofem Quote
WS Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 At the Gates - The Red In The Sky Is Ours, With Fear I Kiss The Burning Darkness Soundgarden - Badmotorfinger Pink Floyd - Ummagumma Megadeth - Youthanasia Opeth - Morningrise Bauhaus - In The Flat Field Immortal - Blizzard Beasts Slayer - South Of Heaven Quote
Žderač Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Opeth - Morningrise Ovaj album DEFINITIVNO jeste Doom Metal, tako da nije baš da treba da se nalazi ovde, ali dobro. Ja bih preporučio svima koji nisu čuli - prapočetak pravog zlog doom metala: Celtic Frost - Into the Pandemonium NajGloomyjastiji Thrash album ikad. Quote
Agarth Posted June 13, 2004 Author Report Posted June 13, 2004 Incantation - Onwards to Golgotha,old school DM,vrlo mracna svirka Može da prođe, a onda tu treba dodati i Immolation - "Dawn Of Possession" WS: Ne razumem zašto Immortal i Slayer, dovraga? Ja bih preporučio svima koji nisu čuli - prapočetak pravog zlog doom metala: Celtic Frost - Into the Pandemonium NajGloomyjastiji Thrash album ikad. CELTIC FROST uvek!!! Quote
Grobodan Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Može da prođe, a onda tu treba dodati i Immolation - "Dawn Of Possession CELTIC FROST uvek!!! Mozes slobodno sve od Immolation,posebno mi je crn Close to te world below. Od Frosta - To mega Therion!!!!!!!!! Sta kazes na Sabbath ?To je ipak pocetak mraka u muzici. Quote
Agarth Posted June 13, 2004 Author Report Posted June 13, 2004 Raniji Sabbathi sa Ozzyjem i jesu doom metal! "Wheels Of Confusion", "Under The Sun", "Electric Funeral", "Into The Void"... - najčistiji doom metal! Quote
Žderač Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 (edited) Ma i ona stvar "Black Sabbath" sa prvog albuma je abzolutno funeral doom, ovi novi bendovi treba samo da sede i plaču što nemogu da prevaziđu tu stvar. CELTIC FROST uvek!!! Od Frosta - To mega Therion!!!!!!!!! Kao što rekoh, Celtic Frost oduvek i zauvek!!!! Edited June 13, 2004 by Žderač Quote
WS Posted June 13, 2004 Report Posted June 13, 2004 Agarthe, ne Slayer i Immortal kao bendovi, vec ovi albumi koje sam naveo, posebno South of Heaven. Sabbath goes without saying. Quote
Agarth Posted June 13, 2004 Author Report Posted June 13, 2004 Ma, OK, samo što je meni bilo šta, baš najkonkretnije od Slayera i Immortala uvek u poslednjoj moždanoj ćeliji za misao da može zvučati iole doomy. Dodao bih ovde MIZAR, oba albuma i JOY DIVISION, dosta njihovih pesama, ali ne i neki album konkretno. Quote
azal Posted June 14, 2004 Report Posted June 14, 2004 lameru, voli li iko to osim tebe?? Zonder? Anyone? poz Disconnected je bruka album. Mada APSOG.....savrsen. Ima i on par doomed moments. slazem se za poslednji Deftones album. Quote
azal Posted June 14, 2004 Report Posted June 14, 2004 Beyond Twilight - Devil's Hall of Fame doom prog. Quote
Recommended Posts