coil.worm Posted February 3, 2005 Report Posted February 3, 2005 Jel se ovde ubrajaju i drombulje ? Recimo da umem da sviram 2 instrumenta, i programiram sekvencer i ritam mashinu...
Ketty Posted February 3, 2005 Report Posted February 3, 2005 Ja i znam i umem da sviram klavir i samo to i znam.Idem u muzicku skolu A mnogo bih volela da znam harfu.. Al' naucice se i to.
Herr_Wolf Posted February 3, 2005 Report Posted February 3, 2005 <Freakish_puddinG> said: mawa swata seka Oooo, kako je to swatko Inace, ja bih voleo da naucim da sviram frulu, moz' da zatreba... Samo treba negde da je nadjem... (kupim)
Sour aPPle Posted February 4, 2005 Report Posted February 4, 2005 nisam sigurna da znam gde da kupis,meni su moji kupili,..mogla sam da biram izmedju toga i harmonike(pravu,ne onu cigansko narodjnjacku,..nisam jos toliko nisko pala ),...sta cu,..keva mi se svetila jer su nju naterlai da svira harmoniku kad je bila klinka,iako je zena bila zakleta rokerka i umirala za gitarom
Herr_Wolf Posted February 4, 2005 Report Posted February 4, 2005 Cccc... Trebala je da uci na greskama svojih starih... I 'ladno si izabrala frulu??? Jel profi?
Lara_84 Posted February 4, 2005 Report Posted February 4, 2005 Dark hunter said: znam violinu i bass gitaru Pa covece shta hoces vishe. Usavrshavaj to!
Ketty Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 Sta fali harmonici? Svi je se gade zbog toga sto se dosta koristi u kafansko-muzicke svrhe... Al' postoji i stvar koja se zove klasicna muzika Tako da ko god svira harmoniku respect
Mr. Smarty Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 Harmonika je mnogo bolja u nekom Jazz okruzenju...
Herr_Wolf Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 Ali je frula bolja za metal, zivi bili pa docekali (vidi potpis)
dima Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 Marty F said: Harmonika je mnogo bolja u nekom Jazz okruzenju... Isto kao i violina, zar ne?
Mr. Smarty Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 (edited) dima said: Isto kao i violina, zar ne? Naravno...znas ti mene ...Grapeli je po meni najbolji violinista ikad EDIT Ustvari meni se violina najvise dopada kada ih ima vise ...u bilo kojoj vrsti muzike...kada je solo zna malo da me smori... Edited February 5, 2005 by Marty F
Guest spiritual holocaust Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 Dark hunter said: Pa znam nesto malo sintisajzer. znam violinu i bass gitaru Muzicki multipraktik!
Sour aPPle Posted February 5, 2005 Report Posted February 5, 2005 Quote Svi je se gade zbog toga sto se dosta koristi u kafansko-muzicke svrhe... Al' postoji i stvar koja se zove klasicna muzika ma neeeee,..imas dve vrste,..onu na kojoj sviraju te kafanske melodijice( ) ta ima jednu stranu sa dirkama a drugu sa onim glupim dugmicima,a prava harmonika ima dve strane sa dirkama. Quote Ali je frula bolja za metal, zivi bili pa docekali paaaaa,kao neki saund efect,da nesto docara,ali nije bas narucito primenjiva,..
Belphegor Posted February 7, 2005 Report Posted February 7, 2005 <Freakish_puddinG> said: ma neeeee,..imas dve vrste,..onu na kojoj sviraju te kafanske melodijice, ta ima jednu stranu sa dirkama a drugu sa onim glupim dugmicima Zove se "Pasuljara" Cak joj i ime odgovara kafanskom temperamentu...
Dushan S Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 (edited) Quote ma neeeee,..imas dve vrste,..onu na kojoj sviraju te kafanske melodijice( ) ta ima jednu stranu sa dirkama a drugu sa onim glupim dugmicima,a prava harmonika ima dve strane sa dirkama. Eto vidi se da ne ideš dovoljno često u kafane Postoji harmonika koja ima samo dugmiće "dugmetara", omiljena među narodnjacima, i klasična koja sa jedne strane ima dugmad a sa druge dirke Harmoniku sa duplim dirkama tek treba da izmisle... Quote Dalapa jel tako? Jedan lik , gitarista, tezgari sa narodnjacima, tek krenuo (nije urbana legenda, nego priča čovek) i pita harmonikaša na bini odakle će ići sledeću pesmu. Na to će ovaj "Pa jebem li ga, mi tu sviramo iz "L dura". Ovaj odgovara zbunjeno. "čekaj, gde ti je to, nisam čuo za L dur", a ciga harmonikaš će "Ma to ti ja tako pamtim, L dur, to je kad krenem odavde di je slovo L na dalapa" (Harmonika je bila "brand" "Dalapa", naravno, natpis kod dirki Edited February 8, 2005 by Dushan S
Mr. Smarty Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 (edited) Ne verujem ...cigani su cudo ...preko leta planiram da snimim dokumentarac o jednom ciganu iz kraja...lik se zove Gzimi i skace sa trafo stanica Edited February 8, 2005 by Marty F
Belphegor Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 Pa ja sam jednom prilikom na NSTV1 video ciganja koji ima harmoniku na kojoj je sasvim uredno ispisano "PERA". Pa sam pomislio da mozda custom-izuju harmonike...
Mr. Smarty Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 Ne cigani i 'armonike su nesto zaista posebno
Guest veseli koljac Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 Quote .lik se zove Gzimi i skace sa trafo stanica
Guest veseli koljac Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 Quote Harmoniku sa duplim dirkama tek treba da izmisle... bojim se da to nikada nece da izmisle jedino cigani ako nesto nabudze...
Mr. Smarty Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 (edited) Covece to su CIGANI Sto se tice Gzimija...lik je inace karao kera kada je bio mali Edited February 8, 2005 by Marty F
Guest veseli koljac Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 (edited) Quote Sto se tice Gzimija...lik je inace karao kera kada je bio mali a sada je porastao pa skace sa trafo stanice Edited February 8, 2005 by veseli koljac
Recommended Posts