Avro Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 -countess bathory- ------------------------------------------------- old school black da li jos postoje? odavno ih nisam cuo.... Quote
Kai Hansen Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 Postoje..skoro su promovisali nocu postavu i trenutno spremaju novi album Quote
Avro Posted June 24, 2004 Author Report Posted June 24, 2004 do jaja -------------------- nadam se da rade istim tempom kao i ranije Quote
Avro Posted June 24, 2004 Author Report Posted June 24, 2004 jer su u novoj postavi neki novi likovi il' su promenili nekog clana? Quote
Grobodan Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 Od starih likova u bendu je samo Cronos,tu su jos Antton i Mykvs. Ince,Venom...prva tri albuma su remek-dela,veliki uticaj na BM,ovo kasnije...tu i tamo,mada sasvim solidno. Quote
Avro Posted June 24, 2004 Author Report Posted June 24, 2004 kazes samo cronos..... ma i to je dobro-kako je moglo da bude Quote
Frankenchrist Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 Da pa bubnjar je koliko sam cuo ogluveo, a za gitaristu ne znam sto on nije u postavi... mada moze i ovako, dok je tu Cronos, do jaja. Quote
Avro Posted June 24, 2004 Author Report Posted June 24, 2004 (edited) cronos je najludji lik koga sam u zivotu video, imam kocert iz '84 na kome posle svake pesme lomi bas a na kraju koncerta lome sve instrumente, gitare bacaju u publiku , dok cronos dize pojacalo i sa viseg stejdza ga baca na nizi ali kako je snimano izgleda kao da ga baca u publiku! Edited June 24, 2004 by drac Quote
militant Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 Da da...razjebati opremu kad ti se digne je do yaya.. Quote
Frankenchrist Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 Boli ga patka... Inace, ja imam uzivo Countess Bathory iz '85, i na kraju pesme Cronos lomi bas i pokusava da dokrajci vrat, lomeci ga od koleno... dakle nije normalan. Quote
Avro Posted June 24, 2004 Author Report Posted June 24, 2004 Boli ga patka... Inace, ja imam uzivo Countess Bathory iz '85, i na kraju pesme Cronos lomi bas i pokusava da dokrajci vrat, lomeci ga od koleno... dakle nije normalan. pa to ti je taj koncert iz '84 Quote
Avro Posted June 24, 2004 Author Report Posted June 24, 2004 kod mene pise LIVE '84 a na tv metropolisu '85 mada to sad nije vazno da se vratimo na VENOM Quote
Avro Posted June 25, 2004 Author Report Posted June 25, 2004 a evo i diskografije ---------------------- Darkest Hour 2004 Kissing the Beast 2002 Beauty and the Beast 2000 Resurrection 2000 Court of Death 2000 From Heaven to the Unknown 1998 Cast in Stone 1998 Skeletons in the Closet 1994 Leave Me in Hell 1993 The Waste Lands 1992 Temples of Ice 1991 Prime Evil 1989 Calm Before the Storm 1987 Possessed 1985 From Hell to the Unknown 1985 At War with Satan 1983 Black Metal 1982 Welcome to Hell 1981 Tear Your Soul Apart The Book of Armageddon Quote
Avro Posted June 27, 2004 Author Report Posted June 27, 2004 U kolevci thrasha i black dolazi jedan novi bend koji je napravio revoluciju u ovim pravcima-VENOM.Oni su nastali krajem sedamdesetih u Newcastle-u Engleska.U pocetku sa petoclanom postavom i imenom OBERON, a onda iznenadno dva clana odlaze i ova grupa postaje trio- vokal/basConrad "Cronos" Lant, guitarista Jeff "Mantas" Dunn, i bubnjarTony "Abaddon" Bray.Tada menjaju ime u Venom.Pod uticajem heavy zvuka Motörhead-a i vizualnim izgledom Kiss-a , Venom su stvorili jedan crni i razbijacki zvuk, koji je stvaro put u razvijanju Thrash-a.Jednostavno njihov macabre. ponosno satanisticki izgled se pretvorio u glavnu inspiraciju za legije novih blacke metal bendova da se pojave u njihovoj senci, stvarajuci ovaj pravac on dobija ime po njihovoj prvoj LP ploci 1982 - Black Metal.(Njihov debi album Welcome to Hell sledi iste godine ).Venom-ov 3. album At War With Satan izlazi 1983, a dve godine kasnije izdaju Possessed.Postava se menja u godini koja sledi, Mantas izlazi iz grupe pri kraju 1985's Live Eine Kleine Nachtmusic.Na njegovo mesto dolaze gitaristi Matt Hickey i Jimmy Clare, a njihov debi se nalazi na novom albumu 1987- Calm Before the Storm.Zatim Cronos pocinje rad na njegovoj solo karijeri i ubrzo odlazi iz benda povedevsi sa sobom Hickey-a i Clare-a. Tog trenutka Mantas se udruzuje sa Abaddon-om i formiraju novi verziju Venom-a sa u svoje vreme "atomcraft" vokalistom Tony "The Demolition Risk" Dolan-om i gitaristom Al Barbes-om.Nova postava debituje 1989 u albumu Prime Evil, iste godine izlazi i Tear Your Soul Apart.Posle albuma Temples of Ice 1991 Barnes napusta Venom, njegovo mesto popunjava gitarista Steve "War Maniac" White koji dovodi sa sobom klavijaturistu V.X.S.-a.Oni su bili "regrutovani" za album The Waste Lands 1992. posle koga obojca napustaju bend.Opet kao trio Mantas, Abaddon, i Dolan nastavlju rad Venoma.U daljem radu su imali manje turneje ali nisu izdali ni jedan novi album.Najzad 1996. Cronos se vraca u bend uslovljavajuci Dolan-ov odlazk iz benda.Opet u orginalnom sastavu vracaju se u akciju i izdaju "mini" album Venom'96 koga prati puna verzija Madi in Stone 1997.Posle svetske turneje Venom izdaje dupli album New,Live & Rare sredinom 1998. Buried Alive izlazi godinu dana kasnije , a u prolece 2000 izdaju The Court of Death a kasnije albumi Resurrection-2000,Beauty and the Beast nakon cega slede albumi Kissing the Beast 2002 i njihov zadnji album Darkest Hour 2004. ----------------------------------------------------------------------------------------- by drac Quote
Veles Posted June 28, 2004 Report Posted June 28, 2004 Jel ima neko taj koncert iz 85' kao Divx da mi sreže? Quote
Agarth Posted June 28, 2004 Report Posted June 28, 2004 ponosno satanisticki izgled se pretvorio u glavnu inspiraciju za legije novih blacke metal bendova Ponosno? A šta reći za "Canadian Assault", gde su sva trojica na zadnjoj strani omota svi pozirali sa krstovima oko vrata? Ne-obrnutim? Quote
Avro Posted June 28, 2004 Author Report Posted June 28, 2004 Jel ima neko taj koncert iz 85' kao Divx da mi sreže? joj, ljudi nije 85 nego 84 ( zbog nekog crackera sace belaj da bude ) ---------------------------------------------------------------------------- ja imam dve pesme sa tog koncerta: -Blood Lust -Countess Bathory ---------------------------------------------------------------------------- zbog spominjanja krsta(ne obrnutog) na ovakvom forumu mozes samo batine da dobijes! Quote
Goxy Posted July 6, 2004 Report Posted July 6, 2004 TAJ KONCERT SE ZOVE "THE 7TH DATE OF HELL" I IMA MNOGO KRSENJA I LUPANJA GITARA I OPREME Quote
Bethor Posted July 6, 2004 Report Posted July 6, 2004 pa to ti je taj koncert iz '84 imam original to je 7 gates of hell a svirali su na hammersmith odeonu 1984 godine Quote
Goxy Posted July 7, 2004 Report Posted July 7, 2004 imam original to je 7 gates of hell a svirali su na hammersmith odeonu 1984 godine MALO GRESIS U NAZIVU KONCERTA -THE 7TH DATE OF HELL Quote
Bethor Posted July 7, 2004 Report Posted July 7, 2004 MALO GRESIS U NAZIVU KONCERTA -THE 7TH DATE OF HELL e jebi ga sad Quote
Avro Posted July 15, 2004 Author Report Posted July 15, 2004 Da li neko ima taj koncert na DivX? Quote
Recommended Posts