Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

''Opasne veze'' su gore od ''Tri sestre'' za koje je kritika bila sledeća:

''Da je Čehov mogao da vidi kakva je predstava napisana na osnovu njegove drame, verovatno bi se zapitao: Da li sam ja načinio ovako dosadnu i praznu dramu?''

Zaobići, u širokom krugu. Baciti Napalm-bombu, namenjenu TV Pink (jer sam imala utisak da gledam nešto iz ružičastog programa na maloj sceni narodnog teatra).

Međutim, ''Tri sestre'' ipak i dalje obitavaju na velikoj sceni.

Čudo, kako se sva rukotvorenija V. Ognjenović lako zapate.

Posted
Gledah 'Hajde da se igramo' Kuguarsi, super da se malo opustis , zdrav smeh, malo oduzeno, ali ok :da:.

Malo vise oduzeno pogotovu ako gledas drugi put. :)

• 3 weeks later...
Posted

nedavno sam gledala neku predstavicu-koreografijicu ive dimcheva - july 2007.

jeftina produkcija, ne previse inventivna, ali veoma opustajuca. dok sam gledala predstavu, shvatila sam da je u toj predstavi mnogo vece uzivanje glumiti, nego biti u publici. :D

Posted

gledah od kako je pocela ova sezona

hadersfild

disharmoniju

zaklina bandeka (:puke: preko skole)

creeps

i sad za vikend gledam dzepovi puni kamenja i brod za lutke

Posted

Pogledah letos na Sabackom Letnjem Festivalu "Gospodina Foku" u izvodjenju BDP. Lagan komad sa Paulinom Manov. Bas joj lezi uloga "naivne" i simpaticne devojke u toj predstavi. Preporuka. 18.12.2007. BDP.

Posted

Novi komad poznate dramske spisateljice intimniji je od svih dosadašnjih . „I sama je rekla da je to njena ispovedna drama“, napominje za „Blic“ reditelj Dejan Mijač. „To je komad o unutarnjim, intimnim nemirima koji se ne tiču društva ni istorijskog trenutka nego ljudskog bića. Sam pojam ‘barbelo’, kako je i Biljana napisala u jednom tekstu, jeste prapočetak i krajnje ishodište. Ono što je čovek pre nego postane dete, u embrionu i nakon smrti. U religijama to određuju kao ‘prah - prahu’.“

U konglomeratu ljudskih priča smenjuju se radosti, tuge, ljutnje, zazori... A o tome šta će izvući u prvi plan, Mijač kaže: „Ekskluzivni apel da ne zaboravljamo da osim onoga što nas definiše kao socijalnu životinju postoje i neke druge potrebe, recimo potreba za ljubavlju.“

Nižu se scene i replike u kojima se na razne načine otvara (možda i zatvara) i pitanje materinstva. Ono je, napominje reditelj, jedna od dominantnih tema kojom se Biljana u ovom komadu bavi. „Savremena žena danas u Srbiji, a i u belom svetu, odriče se materinstva zarad lagodnijeg življenja, valjda. Kao da je materinstvo neko neprirodno opterećenje. Međutim, ono je, Biljana kaže, suštinska potreba. Treba samo slediti prirodni impuls. U komadu i psi igraju važnu ulogu. Ljudi, to znamo, kroz pse kompenzuju stvari. Jer tu, da tako kažemo, nailaze na bezuslovnu ljubav. A ne moraju da imaju takve obaveze kakve bi imali prema detetu. Pas je samo njihov i socijalno ne pripada celom društvu. Dete valja spremiti za život koji nije ni lak ni jednostavan. Ono treba da bude osposobljeno da u tom životu živi, a da ipak ostane čovek. Zatim, tu je i tema pomirenja. Jedna od junakinja komada je devojka koja je izgubila kompas u životu da bi ga kasnije našla u pomirenju.“

http://queeria.com/interview.aspx?id=6164

I spolja i iznutra gledano,ova zemlja,kao neko ludo pasce,stalno juri svoj rep. Isti problemi koji se stalno otvaraju ,isti jazovi koji zjape,isti ljudi koji zazvalavise deleci istorijske savete kao samare,i levo i desno, ova zemlja je jedno kuce na LSD-u , koje sumanuto juri u krug ,jureci da uhvati svoje halucinacije".

• 1 month later...
Posted

gledala sam predstavu Hadersfild, pa film.

ma bre ne moze nijedan film da zameni pozoriste...

zilion puta mi je bolja predstava!

uopste nema nikakvu veliku tezinu glogovcev monolog u filmu... za razliku od predstave

a gledam skakavce 24. i chicago 3. februara (cini mi se)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...