rock_rock Posted July 16, 2006 Report Posted July 16, 2006 Gale sada svira i peva samo sa Najdom i to je varijanta sa 2 akustare... Od okupljanja Kerbera, bar u dogledno vreme, nema nista... Rece mi moj drug, Nislija, a njihov veliki pajtos... Quote
Ma Jelena. Posted July 16, 2006 Report Posted July 16, 2006 Najda je sad u Generaciji(ja mislim),pa verovatno i toga nece biti uskoro... Quote
Divlji Tigar Posted July 16, 2006 Report Posted July 16, 2006 Najda je sad u Generaciji(ja mislim),pa verovatno i toga nece biti uskoro... Ja sam cuo da ce na Beer festu nastupiti i "Kerber" i "Generacija 5" Inace Najda nije zvanicni clan "Generacije 5", bar tako pise na disku. Quote
Ma Jelena. Posted July 17, 2006 Report Posted July 17, 2006 Inace Najda nije zvanicni clan "Generacije 5", bar tako pise na disku. Onda verovatno peva u onoj grupi koja je nastupala pre Atomskog sklonista,zaboravila sam kako se zove;pomislila sam da je pevac na novom cd-u jer su u reklamu stavili onaj snimak sa Najdom...A odakle su onaj basista i bubnjar sto su svirali u Holiday-u sa Galetom i Najdom?Kakav je novi album Generacije 5? Quote
Divlji Tigar Posted July 17, 2006 Report Posted July 17, 2006 (edited) Onda verovatno peva u onoj grupi koja je nastupala pre Atomskog sklonista,zaboravila sam kako se zove;pomislila sam da je pevac na novom cd-u jer su u reklamu stavili onaj snimak sa Najdom...A odakle su onaj basista i bubnjar sto su svirali u Holiday-u sa Galetom i Najdom?Kakav je novi album Generacije 5? Novi CD je dobar!!! Najda i ako nije zvanicni clan on uvek nastupa sa Generacijom 5, bar za sada. Nego da se vratimo na "Kerber" dovoljno smo offtopic! Edited July 17, 2006 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted July 17, 2006 Report Posted July 17, 2006 Ja sam cuo da ce na Beer festu nastupiti i "Kerber" Вала, био би и ред више да Гале окупи неку екипу, цео бенд то јест, а не да више тезгари са Најдом у фазону две гитаре и два гласа. Quote
Divlji Tigar Posted July 17, 2006 Report Posted July 17, 2006 Вала, био би и ред више да Гале окупи неку екипу, цео бенд то јест, а не да више тезгари са Најдом у фазону две гитаре и два гласа. Potpuno se slazem. Quote
rock_rock Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Srbija je cudo - moraju i TI LJUDI od necega da zive!!! Quote
Gwydion Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Ja sam jako davno na mom rodjendanu rekao Sosi sta mislim o Kerberu, tako da to mogu ponoviti i sada javno. Blagi uzas domaceg roka i pastirsko nasledje kojeg nikad da se oslobodino. Amen, Quote
VEPAR Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 (edited) AMEN TEBI...NEBO JE MALO ZA SVE JE TEBI PASTIRSKI ROCK Edited July 18, 2006 by VEPAR Quote
Nenja Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Вала, био би и ред више да Гале окупи неку екипу, цео бенд то јест, а не да више тезгари са Најдом у фазону две гитаре и два гласа. Ne mogu da verujem, pa gde su ti ljudi, koncerti, prave svirke.... To nije sviranje to je sviruckanje! Quote
Vule iz Kule Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Kao Tvoj Kerber Bolje da sam Druge Ljubio Nebo je malo za sve Ratne Igre Seobe Na raskrscu Igraj Sad Covek od Meda Sutrasnji Dan Medena Kad ljubav izda Pronadji Mesto Poslednja Mama-Tata Hajde da se Volimo Deda, Pradeda Laze Sarene Onda jedna pesma od Uriah Heepa, ne znam koja je, znam samo da su je Osvajaci obradili Sam Svet se Brzo Okrece Jos samo ovu noc mi daj Vodi Me Kad Prodje Sve Ne sviraju MEZIMAC... I šta bi, hoće li svirati na Beer Fest-u? Quote
RNA Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Ja sam jako davno na mom rodjendanu rekao Sosi sta mislim o Kerberu, tako da to mogu ponoviti i sada javno. Blagi uzas domaceg roka i pastirsko nasledje kojeg nikad da se oslobodino. Amen, Извини ми се молим те, али ако нешто није било пастирски рок Кербер није био. Они су пичили добру рок свирку, нису певали 'Бекрија сам, цело село виче', или 'Жикино коло', а ценим да су то одлике пастриског рока. Кербер више нападају људи који тврде како су они били лош хеви метал бенд, иако они никада нису свирали хеви метал, јер им то једноставно није лежало (иако су с времена на време имали хеви гитаре). Quote
Gwydion Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Извини ми се молим те, али ако нешто није било пастирски рок Кербер није био. Они су пичили добру рок свирку, нису певали 'Бекрија сам, цело село виче', или 'Жикино коло', а ценим да су то одлике пастриског рока. Кербер више нападају људи који тврде како су они били лош хеви метал бенд, иако они никада нису свирали хеви метал, јер им то једноставно није лежало (иако су с времена на време имали хеви гитаре). Mislim na nacin razmisljanja, na estetiku i kompletan pogled na svet. Jesam li ja rekao da su bili heavy bend? Nisam i to msilim da im je svetla tacka ... nisam li ja vatreni kriticarer metala kao pravca? Elem, tragovi pastirskih motiva se nazir uu pokusaju, recimo bilo ensto sa belim tragovima i suknjicom, pa ond aono s alajanjem na prozore, zaboravio sam kako se zvala pesma . Hocu recid aje to bilo flertovanje sa tom idejom cock folk tvrdjeg roka koji je ovde u ovom ili onom obliku zagorcao svima nama zivot i pripremio teren za narodnjake. Jednostavno ja sam i dalje misljenja da je domaci rok u dobroj meri bio daleko ispod nekih estetskih kriterijuma koje je trebalo da ima i da je sve to bilo jako lose. Bas kao sto mislim da i dans imamo recidive takve proslosti u nekim bendovima o kojima smo pricali an drugim temama. Zapravo zbog takvih stvari mi danas i nemamo neku rok scenu u smislu bitnog faktora. Quote
VEPAR Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Tekstovi su jedno a bilo ih je veoma malo u tom fazonu, kerber su hard rock grupa koja je od svih takvih bendova iz Srbije po meni prikazala najvise muzike i ujedno kvaliteta. Mogli su kerber da imaju tonu teksotva na foru pastirskog rocka ali jedna je pesma SEOBE ciji tekst definitivno dokazuje da su Kerber imali veoma ozbiljan pogled na muziku. Mozete misliti sta god hocete. Patirski rock je najzasluzniji za onoliku popularnost rock muzike u SFRJ. Kvaziintelektualni pristup kakav je imao EKV i cela NEW WAWE ekipa (protiv cega apsolutno nemam nista) je prolazio samo u najvecim gradovima a ako zelimo jaku Rock scenu onda rock treba da se slusa na celoj teritoriji drzave. Bregovic je rock muziku uspeo da donese u najzabitije krajeve tadasnje drzave. A to nije mogao uciniti ozbiljnim pesmama poput Sve ce to mila moja ili da te bogdo ne volim, vec glupavim tipa hop cu i da sam pekar da bi posle odredjenog vremena ljudi shvatili sta je bolje. Isti slucaj je i sa Kerberom, prva dva albuma su imala ektra prodju u urbanijim sredinama da bi tek na trecem albumu ,,seobe,,kerber dosli do najsire publike. Quote
VEPAR Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Otisli smo daleko, Kerber nije bend koji je zasluzio da se na njegovoj temi raspravlja o ovakvim stvarima. Quote
Gwydion Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Otisli smo daleko, Kerber nije bend koji je zasluzio da se na njegovoj temi raspravlja o ovakvim stvarima. Cek, ti si onaju sto je nahvalio Neverne bebe? Ajde onda da ne budemo off topic, pa dakazem da je Kerber bend koji je, po meni, bio nekvalitetan i da tvrdnja da je Kerber bio najbolji domaci hard rock bend krajnje netacna. Atomsko skloniste su, opet po meni, bili, re cimo, jako dobar domaci rock/hard rock bend. Ako cemo vec da pricamo o tome ko je bio dobar a ko nije. Quote
VEPAR Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 (edited) NABAVITE PRVI ALBUM KERBERA ,,NEBO JE MALO ZA SVE,, I ONDA PRICAJTE O SELJACIZMU I PASTIRSKOM ROCKU. TA JE PLOCA REMEK DELO I DEFINITIVNO JEDAN OD NAJBOLJIH HARD ROCK ALBUMA IKADA SNIMLJENOG NA OVIM PROSTORIMA. Edited August 29, 2007 by LazaGNR http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=32159 Quote
RNA Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Бар си имао разлога да ти живот буде весео! Цела ова расправа једноставно не пије воду, јер Кербер никада нису имали елементе сељо-рока и то је чињеница. То што си ти Гвидионе напомињао је само случај плитке и питке поезије. Једине две песме са таквим текстовима су 'Човек од меда' (онај стих "улазим у тебе као у цркву" у предрефрену) и 'Бели трагови' (тај текст је ужасан, апсолутно се слажем). Ту су направили грешку што сами нису писали своје текстове и то им много замерам. Quote
Divlji Tigar Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 "Kerber" je kao sto sam rekao jedna od najboljih ex-yu grupa, i verovatno najbolji Srpski Hard Rock bend. Quote
Gwydion Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 "Kerber" je kao sto sam rekao jedna od najboljih ex-yu grupa, i verovatno najbolji Srpski Hard Rock bend. Jadna srpska scena ako joj je Kerber najbolji hard rock bend. Ja eto sve do sada mislio da je najbolji srpski hard rock bend bila rock masina, al eto sad si mi ti lepo objasnio pa znam da nije. Quote
SAVATAGE Posted July 21, 2006 Report Posted July 21, 2006 Ma carevi: GALIJA, BOLERO, KERBER, expecial BOLERO zakon kao sto je Zemun zakon ajd pozdrav Quote
Wise Owl Posted July 21, 2006 Report Posted July 21, 2006 A sto je Kerber popio maru u Sapcu na svirci pre par godina? Volela bih da znam, nisam upucena... Da se nisu malo mnogo qrcili bez pokrica - to mi prvo pada na pamet?! Quote
ZmYchE Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 (edited) Sto se tice ovogdisnjeg beerfesta u Beogradu koji je od 16 do 21 avgusta..nema Galeta ni Najde na njemu. Slican je muzicki program kao prolse i pretprosle godine i ja sam razocarana. Mada na GITARIJADI se moze ocekivati ceo KERBER, od 5 do 8 avgusta, tako da no comment, can't wait Edited August 29, 2007 by LazaGNR http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=32159 Quote
Divlji Tigar Posted July 23, 2006 Report Posted July 23, 2006 E Jebiga, sad sam video na sajtu Beer Festa da "Kerber" ne nastupa. Quote
Recommended Posts