Jump to content

89 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Aj opet procitaj, malo se upoznaj sa materijom pa komentarisi. :spava:

A Dave vas lozi pa lozi. Jedva cekam novu izjavu kako je Endgame najbolji album ikad snimljen i istoriji svih zanrova heavy metala i onda ce krenuti novi talas reakcija i analiza njegove licnosti. Koja jebena opsesija!? :uhoh:

procitao sam dobro, naplacuju live snimke ( mp.3=1 pjesma 0.99$, citav koncert 9.95$) od kojih su neki vrlo lako snimani iz publike, kad se uzme u obzir da jedan prosjecan album tj. CD kosta 12-13$ http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_1_7?url=search-alias%3Dpopular&field-keywords=endgame+megadeth&sprefix=endgame

i koliko muke treba za jedan studijski album a koliko za live snimak-pogotovo iz publike :) , mislim da je sve jasno, ......pa mozda je to u redu jer im drek fagnetic zvuci gore (produkcijski) od live snimaka iako je to tesko izvesti,

Edited by megafann
  • Upvote 2
  • Downvote 5
Posted
drek fagnetic zvuci gore (produkcijski) od live snimaka iako je to tesko izvesti,

Što volim ove što se tako razumeju u posao producenta. ^_^

Evo ti minus zbog toga Drek Fagnetik. Ne zato sto se sprdas sa albumom,nego zato sto je losa fora. :da:

Zaista je loša.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

@megafann

Kakva bre publika? O cemu ti pricas?

Imas njihov zvanican sajt sa kojeg mozes da skines sve do jedan koncert u zadnjih 5,6 godina. Svi koncerti su profi, njihova mixeta, nikakva publika, nikakve pizdarije. Ranije si imao mogucnost da skines samo ceo koncert, sad da skines po pesmu pojedinacno.

Tvoje je da skines ili ne? Pretpostavljam da je tvoj odgovr "ne" i svi srecni. Ja cu da skinem, ali sa nekog drugog i tako jos vise raspizditi Larsa i usreciti Davea. Znajuci da njegova sreca i tebe cini neopisivo zadovoljnim zato mi je drago sto cinim jos jedno dobro delo vernim fanovima.

Nista licno, ali ti i tebi slicni postajete robovi licnosti, a ne fanovi muzike. Uzivate li vi uopste u albumima ili frustrirano ocekujete svaki sledeci potez svojih idola?

Ajmo malo o albumu za promenu. Sta vam se svidja, sta ne? Koje bi ste pesme voleli da cujete uzivo? Uporedjivanje sa ranijim radovima i to...

• Upvote 2
  • Downvote 1
Guest Razbijač-NAAĆI
Posted

Seek and destroy

Whiplash

Fight Fire with Fire

Disposable heroes

Blackened

St.Anger

Fuel

King Nothing

Mama Said

Unforgiven II

Frentic

All Nightmare Long

Cyanide

Creeping Death

Jump in the Fire

Damage Inc.

Orion

...And Justice for all

Of wolf and man

Through Never

Enter Sandman

Welcome Home (Sanitarium)

One

No leaf Clover

I disappear

Ride the Lightning

Master Of Puppets

Battery

Leper Messiah

• Upvote 1
Posted

ovo je bilo okrutno..sad si puk'o!

@megafann

Nista licno, ali ti i tebi slicni postajete robovi licnosti, a ne fanovi muzike. Uzivate li vi uopste u albumima ili frustrirano ocekujete svaki sledeci potez svojih idola?

to sam i ja rekao..ja sam poceo spitovanje po albumu a onda je opozicija uletela sa demagogijom kako je dejv car, bog rifova, i kako voli da proziva publiku i izaziva ih na ferke na sred stejdza!

Guest HEFEST
Posted

ovo je bilo okrutno..sad si puk'o!

to sam i ja rekao..ja sam poceo spitovanje po albumu a onda je opozicija uletela sa demagogijom kako je dejv car, bog rifova, i kako voli da proziva publiku i izaziva ih na ferke na sred stejdza!

Nemoj da seres kao grlica!!! Spitovanje po albumu si samo pomenuo, a po Dejvu si ga opleo kao da ti je silovao kevu i sestru u trisamu!!!! Sram da te bilo od tolkih lazi!!!

• Upvote 1
  • Downvote 2
Guest Razbijač-NAAĆI
Posted

Dejv je iskompleksirao,MORAO je da on uzme four horsmen,i još kao da se zove the mechanics,ma ajde...sad više ni ne izvodi to sranje,a znao je da kuka ko malo dete,da uzme pravo na tu stvar.

Koliko momci iz metalike bolje izgledaju od njega,a on se raspade od droge i alkohola,RASPADE! I james je pio,ali je znao DA STANE!znao je.

Saćuvaj me bože kakva li je mustejnova žena,kad je on ovakav lud...možda ima i bradu.

• Upvote 1
  • Downvote 2
Posted

Koliko je Dave iskompleksiran govori i podatak da je on 1990. godine (valjda usled silne nezavisnosti i neopterecenosti Metallicom) uzeo akorde iz "Call Of Ktulu" i ubrzao ih da bi dobio rif za "Hangar 18". :da:

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

Uzeo je i onaj arpedjo riff sa The Call of Cthullu u Hangar 18. To mi je ok,njegov je ,ima pravo na njega...samo mislim da je on to koristio iz potpuno pogresnih pobuda,tj. da stavi do znaja svijetu da je to njegova tvorevina.

Talvi Usein Bolt :D

Edited by Poor Twisted Me
Guest HEFEST
Posted

Vi ste skroz skrenuli s pameti!!! Ubrzao riff!!! Heheheehahahaahahhuhuhuhuhu!!!!!!

• Downvote 3
Posted (edited)

Vi ste skroz skrenuli s pameti!!! Ubrzao riff!!! Heheheehahahaahahhuhuhuhuhu!!!!!!

Hefeste, sviras li gitaru? Znas li o cemu govorim? Evo reci cu ti, posto imam 10 godina staza na istoj: Metallica - "The Call Of Ktulu", melodija koja pocinje na 0:47, ti akordi - samo ih odsviraj u vecoj brzini i to je "Hangar 18".

Evo, da ne bude da sam izmislio, sa www.ultimate-guitar.com:

The next part....Dave Mustaine used this again in the intro to Hangar 18

-------1-|-------1-|-------1-|-------5-

-----3---|-----3---|-----3---|-----3---

---2-----|---3-----|---4-----|---5-----

-0-------|-0-------|-0-------|-0-------

---------|---------|---------|---------

U fazonu "Mamaaa, ukrali mi rif!!!"... Covek bi pomislio da ce jednog "boga rifova" posle toliko godina boleti kurac za 4 akorda, ali ne...

Edited by Talvi
Posted

10 godina ti je trebalo to da otkrijes? Au!!!

Am I evil i when su ti isti tonovi takodje. a i coundown je slican

Ali ove 2 sto si napisao najvise lice

I ne zna se tacno ko je to napisao, da li dejv ili metalika ili zajedno

Posted (edited)

10 godina ti je trebalo to da otkrijes? Au!!!

Kao prvo, to su jedne od prvih pesama koje sam naucio da sviram.

Kao drugo, koga boli kurac za 'Am I Evil?" kad je to ionako obrada?

Nisam napisao da "lice" nego da su ISTI JEBENI AKORDI.

Ko god da je napisao, hocu da kazem da, da je Dave-a boleo kurac za Metallicu, poslao bi ih u tri picke materine sa ta 4 akorda ali on je cak i na vrhuncu karijere (objektivno) morao da koristi akorde od pre x godina koje su oni vec proslavili.

Sta jos nije jasno?

Edited by Talvi
Guest HEFEST
Posted

Hefeste, sviras li gitaru? Znas li o cemu govorim? Evo reci cu ti, posto imam 10 godina staza na istoj: Metallica - "The Call Of Ktulu", melodija koja pocinje na 0:47, ti akordi  - samo ih odsviraj u vecoj brzini i to je "Hangar 18".

Evo, da ne bude da sam izmislio, sa www.ultimate-guitar.com:

The next part....Dave Mustaine used this again in the intro to Hangar 18

-------1-|-------1-|-------1-|-------5-

-----3---|-----3---|-----3---|-----3---

---2-----|---3-----|---4-----|---5-----

-0-------|-0-------|-0-------|-0-------

U fazonu "Mamaaa, ukrali mi rif!!!"... Covek bi pomislio da ce jednog "boga rifova" posle toliko godina boleti kurac za 4 akorda, ali ne...

Dobro to, ali kad pogledas kako zvuci jedno i drugo ne vidi se tolika slicnost. Jebi ga to je uradio veoma pametno i napravio metal himnu!!! Za The Call Of Ktulu ce retko ko reci da je himna mada je vrhunska stvar. Ne moze se to sto je svoj rif preradio izvoditi zakljucak kakav ti izvodis. Uzmi primer drugih gitarista koji isto to rade. U stvari ogromna vecina pravi varijacije svojih rifova i ubacuje u razlicite stvari. Ima milion klipova gde i objasnjavaju kako su dosli do pojedinih melodija. 

Posted (edited)

"The Call Of Ktulu' i "Orion" su jedni od najboljih instrumentala ikada. :da: Ali opet kazem - zasto to raditi ako te boli kurac za njih? Samo mi to objasnite - ako Dave-a nije bilo briga i ako je on mogao bez njih zasto mu je to trebalo?

Edited by Talvi