Vlaja Buraz Posted July 30, 2004 Report Posted July 30, 2004 Форинер AOR koji je najbolje radio u '70-im... Quote
... Posted July 30, 2004 Report Posted July 30, 2004 Имам само једну песму на некој компилацији. Бај д веј, шта је конкретно АОР? Quote
VEPAR Posted July 30, 2004 Report Posted July 30, 2004 odlican bend. prva cetiri albuma su zakon [dok su jos bili u cvrscem fazonu]. ono posle se meni licno svidja iako je bilo dosta pop uticaja. lou gramm je po meni jedan od najboljih hard rock pevaca svih vremena. Quote
shock! Posted July 30, 2004 Report Posted July 30, 2004 jebem li ga cuo sam samo jednu pesmu - I want to know what love is, koja je do jaja Quote
Vlaja Buraz Posted July 31, 2004 Author Report Posted July 31, 2004 Имам само једну песму на некој компилацији. Бај д веј, шта је конкретно АОР? AOR - Adult Oriented Rock (RZO - Rok za odrasle) Umjerena muzika pogodna za radio. Otprilike. Da, poslije sve otišlo u... Zbog toga kažem da je najbolje radilo u '70-im. Poslije je bila poprilična ljiga, mada ne pretjerano loša. Quote
dark earendil Posted August 29, 2004 Report Posted August 29, 2004 Daaa ta je ql i naravno Eye of the tiger xaxaxxa meni licno je foreigner jedan od najboljih americkih bendova uz Journey,barem sto se tice hard rock scene! Quote
Vlaja Buraz Posted September 20, 2004 Author Report Posted September 20, 2004 Lou Gramm (125 kg žive vage) je sa bubnjarem Forinera nedavno nastupao na dobrotvornom koncertu za žrtve onog uragana što ubi Floridu... Više ovdje: http://www.crabsodyinblue.com/acdckrockforrelif.htm Ta priča je izgleda debelo završena. Quote
Vlaja Buraz Posted September 23, 2004 Author Report Posted September 23, 2004 Užasan si. Biografija na: http://www.foreigneronline.com/home.html Baš sam htio da vidim kad se sve to razišlo... Quote
VEPAR Posted September 28, 2004 Report Posted September 28, 2004 jel ste slusali jos neke AOR bendove? recimo Journey, Survivor, Boston, Reo speedwagon..... Quote
dark earendil Posted September 28, 2004 Report Posted September 28, 2004 Pa naravno,meni se ti bendovi bas svidjaju.Najvise sam slusao Journey ali samo zato sto nisma mogao sta da nadjem o Survivoru i Bostonu.Boston je odlican bend sa antologijskom More Than A feeling dok po meni najbolja stvar Survivora je There's No Easy Way Out!A za Red Speowagon slabo ,znam samo dve pesme! Quote
VEPAR Posted September 28, 2004 Report Posted September 28, 2004 ja od bostona imam sve a od survivora the best of koji sam licno ja pravio. Quote
Vlaja Buraz Posted September 28, 2004 Author Report Posted September 28, 2004 Ja slabije to slušam, od Survivora sam imao negdje par stvari mp3, Journey kompilacijsku kasetu (ko zna gdje je sad), jedino od Bostona imam prva dva albuma na disku, kupio na nekoj rasprodaji... Ono, što se Bostona tiče, zanimljiv kont je sve u svemu, imali su taj neki koncept i stvarno na poseban način radili te ploče, produkcija, aranžmani, harmonije, sve je baš vrhunski, gotovo nadrealno. REO Speedwagon sam tražio, ali sam odustao sa traženjem kad sam saznao da su tužili jedan bend za ime, i tražili da se promijeni. Mlađi bend, andergraund pank-rok, poprilično dobri, zvali su se (parodično) REO Speedealer, i ovi matorci su ih natjerali da izbace to 'REO'. Od tada, nula bambija za njih. Inače, zanimljiv projekat postoji (ukoliko vas zanima), HSAS (Sammy Hagar, Neal Schon, Kenny Aaronson, Micheal Shrieve), 1984. su snimili album koji se zove Through the Fire, koji je snimljen uživo (ali se samo na nekim pjesmama čuje publika, na nekim je totalno uklonjena), 9 pjesama koje uključuju Procol Harum obradu 'Whiter Shade of Pale', i osam njihovih autorskih stvari, baš onako u zdravom hard rok/AOR maniru gdje se posebno izdvaja 'Missing You' - baš punokrvni rok hit. Quote
VEPAR Posted September 28, 2004 Report Posted September 28, 2004 ovi iz speedwagona su bas likovi ako je to istina... meni se survivor najvise dopao. puno melodije. prva tri albuma su bas i hard fazonu [zakljucno sa eye of the tiger] a ono posle je meksije ali kvalitetnije. posle eye of the tiger napusta ih prvi pevac a na njegovo mesto dolazi JIMMI JAMISON po meni jedan od najboljih rock vokala.veliki uspeh postizu sa pesmom burning heart iz filma rocky 4 i posle toga su sve manje aktivni.radili su i muziku za Baywathc. danas povremeno odu na turneju. Quote
Vlaja Buraz Posted September 28, 2004 Author Report Posted September 28, 2004 (edited) Vidjeću da nađem... Ja sam na te neke bendove bio upućen prije par godina kad sam tek kretao ozbiljnije slušati muziku, ali me uglavnom odvraćala melodičnost, sveto trojstvo su bili AC/DC, Rose Tattoo i Nugent (a i sad su vala), i nisam baš imao sluha da se više posvetim melodičnoj strani. Iako ni sad nisam baš lud za melodijama, opet mogu variti neke stvari, a s obzirom da živim u zemlji bez zakona o autorskim pravima, nije mi teško da dati dva eura za neki disk koji možda i neću baš grliti i ljubiti... Kako bih drugačije došao do Queena? Kad spomenu temu za Baywatch, ja baš neki dan idem kroz grad i iz zvučnika na lokalnoj robnoj kući piči muzika iz Beverli Hilsa a ja kontam koja bi dobra fora bila to uzeti za intro muziku na svirkama... I da, evo sad slušam Boston, što me ova druga pjesma podsjeća na onu stvar od Osvajača sa poslednjeg albuma - aranžman uvoda su stravično pokrali, a i refren... Jebem li ga ne mogu se sjetiti imena pjesme: Svaki let je bio pad Snovi sa tobom se ostvare Edit: druga pjesma sa prvog diska - znači 'Peace of Mind'. Edited September 28, 2004 by Borislav M. Quote
StedzoCrossroads Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Genijalan Bend!!! Feels like first time je definitivno njihova najbolja stvar!!! Quote
AIC Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 jako dobar band...kao i survivor! meni je jako dobra pesma Untill The End Of Time... ja od Foreignera imam Agent Provocateur Double Vision Foreigner Head Games Inside Information Mr. Moonlight Unusual Heat a od Survivor Caught In The Game Empires Eye Of The Tiger Premonition Prime Cuts Too Hot To Sleep Vital Signs When Seconds Count mislim da mi od Survivora fali jedan album? jel foreigner i dalje svira?cini mi se da su izbacili jedan album ove godine... Quote
Revan_ Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 Super extra bend , omiljene pesme urgent, jukebox hero, hot blooded itd, nego ne vidoh nikoga da spominje Waiting for a girl like you koja je prezlo :S, e to me dalje navodi na pomisao da to nije njihova pesma, ako nije chija je onda poshto sam nashao josh jedno 10121 bendova da je prepevalo . Quote
Recommended Posts