Jump to content

Recommended Posts

Posted

Имам само једну песму на некој компилацији.

Бај д веј, шта је конкретно АОР?

Posted

odlican bend. prva cetiri albuma su zakon [dok su jos bili u cvrscem fazonu].

ono posle se meni licno svidja iako je bilo dosta pop uticaja. lou gramm je

po meni jedan od najboljih hard rock pevaca svih vremena.

Posted
Имам само једну песму на некој компилацији.

Бај д веј, шта је конкретно АОР?

AOR - Adult Oriented Rock

(RZO - Rok za odrasle)

Umjerena muzika pogodna za radio. Otprilike.

Da, poslije sve otišlo u... Zbog toga kažem da je najbolje radilo u '70-im. Poslije je bila poprilična ljiga, mada ne pretjerano loša.

• 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Pa naravno,meni se ti bendovi bas svidjaju.Najvise sam slusao Journey ali samo zato sto nisma mogao sta da nadjem o Survivoru i Bostonu.Boston je odlican bend sa antologijskom More Than A feeling dok po meni najbolja stvar Survivora je There's No Easy Way Out!A za Red Speowagon slabo ,znam samo dve pesme!

Posted

Ja slabije to slušam, od Survivora sam imao negdje par stvari mp3, Journey kompilacijsku kasetu (ko zna gdje je sad), jedino od Bostona imam prva dva albuma na disku, kupio na nekoj rasprodaji...

Ono, što se Bostona tiče, zanimljiv kont je sve u svemu, imali su taj neki koncept i stvarno na poseban način radili te ploče, produkcija, aranžmani, harmonije, sve je baš vrhunski, gotovo nadrealno.

REO Speedwagon sam tražio, ali sam odustao sa traženjem kad sam saznao da su tužili jedan bend za ime, i tražili da se promijeni.

Mlađi bend, andergraund pank-rok, poprilično dobri, zvali su se (parodično) REO Speedealer, i ovi matorci su ih natjerali da izbace to 'REO'. Od tada, nula bambija za njih.

Inače, zanimljiv projekat postoji (ukoliko vas zanima), HSAS (Sammy Hagar, Neal Schon, Kenny Aaronson, Micheal Shrieve), 1984. su snimili album koji se zove Through the Fire, koji je snimljen uživo (ali se samo na nekim pjesmama čuje publika, na nekim je totalno uklonjena), 9 pjesama koje uključuju Procol Harum obradu 'Whiter Shade of Pale', i osam njihovih autorskih stvari, baš onako u zdravom hard rok/AOR maniru gdje se posebno izdvaja 'Missing You' - baš punokrvni rok hit.

Posted

ovi iz speedwagona su bas likovi ako je to istina...

meni se survivor najvise dopao. puno melodije. prva tri albuma su bas i hard

fazonu [zakljucno sa eye of the tiger] a ono posle je meksije ali kvalitetnije.

posle eye of the tiger napusta ih prvi pevac a na njegovo mesto dolazi JIMMI

JAMISON po meni jedan od najboljih rock vokala.veliki uspeh postizu sa pesmom burning heart iz filma rocky 4 i posle toga su sve manje aktivni.radili

su i muziku za Baywathc. danas povremeno odu na turneju.

Posted (edited)

Vidjeću da nađem...

Ja sam na te neke bendove bio upućen prije par godina kad sam tek kretao ozbiljnije slušati muziku, ali me uglavnom odvraćala melodičnost, sveto trojstvo su bili AC/DC, Rose Tattoo i Nugent (a i sad su vala), i nisam baš imao sluha da se više posvetim melodičnoj strani.

Iako ni sad nisam baš lud za melodijama, opet mogu variti neke stvari, a s obzirom da živim u zemlji bez zakona o autorskim pravima, nije mi teško da dati dva eura za neki disk koji možda i neću baš grliti i ljubiti... Kako bih drugačije došao do Queena? icon_smile.gif

Kad spomenu temu za Baywatch, ja baš neki dan idem kroz grad i iz zvučnika na lokalnoj robnoj kući piči muzika iz Beverli Hilsa a ja kontam koja bi dobra fora bila to uzeti za intro muziku na svirkama... icon_smile.gif

I da, evo sad slušam Boston, što me ova druga pjesma podsjeća na onu stvar od Osvajača sa poslednjeg albuma - aranžman uvoda su stravično pokrali, a i refren... Jebem li ga ne mogu se sjetiti imena pjesme:

Svaki let je bio pad

Snovi sa tobom se ostvare

Edit: druga pjesma sa prvog diska - znači 'Peace of Mind'.

Edited by Borislav M.
  • 1 year later...
  • 3 months later...
Posted

jako dobar band...kao i survivor!

meni je jako dobra pesma Untill The End Of Time...

ja od Foreignera imam

Agent Provocateur

Double Vision

Foreigner

Head Games

Inside Information

Mr. Moonlight

Unusual Heat

a od Survivor

Caught In The Game

Empires

Eye Of The Tiger

Premonition

Prime Cuts

Too Hot To Sleep

Vital Signs

When Seconds Count

mislim da mi od Survivora fali jedan album?

jel foreigner i dalje svira?cini mi se da su izbacili jedan album ove godine...

• 1 month later...
  • 2 years later...
Posted

Super extra bend :), omiljene pesme urgent, jukebox hero, hot blooded itd, nego ne vidoh nikoga da spominje Waiting for a girl like you koja je prezlo :S, e to me dalje navodi na pomisao da to nije njihova pesma, ako nije chija je onda poshto sam nashao josh jedno 10121 bendova da je prepevalo :D.