Earendil Posted August 2, 2004 Report Posted August 2, 2004 Fenomenalni power/black/death/ bend mnogo lice na Ensiferum s tim da su po meni mozda i bolji.Ima ju samo jedan s/t album iz 2004 nemam pojma odakle su jer ne mogu da nadjem oficijalni site sve moje preporuke za ovaj bend Quote
Eternal Flame Posted August 3, 2004 Report Posted August 3, 2004 Totalno bezveze album, smor i naporan... da si otvorio temu za Dark At Dawn pa da pričamo ovako otvaranje tema za neke loše bendove koji su izbacili jedan album je glupo!!! Quote
Kent Posted August 3, 2004 Report Posted August 3, 2004 (edited) off/on topic : Dark At Dawn konza! mnogo dobra atmosfera! poz Edited August 3, 2004 by Kent Quote
Earendil Posted August 3, 2004 Author Report Posted August 3, 2004 Totalno bezveze album, smor i naporan... da si otvorio temu za Dark At Dawn pa da pričamo ovako otvaranje tema za neke loše bendove koji su izbacili jedan album je glupo!!! Ne slazem se s tobom album je ubica al jebiga ukusi su razliciti. POz Quote
Angelystor Posted January 24, 2005 Report Posted January 24, 2005 Slazem se da je album ubica! Daleko od smora! Ensiferum su dobili opastnog takmaca. Quote
Apeiron Posted January 24, 2005 Report Posted January 24, 2005 Meni je album takodje dobar. Super svirka zaista, a ima i Children of Bodom duha. Koliko je sve to sad originalno, to je druga prica, ali da sviraju - sviraju. Gledao sam i spot, solidan je. Poz! Quote
Kent Posted January 24, 2005 Report Posted January 24, 2005 kako nije originalno? miljama je ovo od bodoma, ako se ja pitam. Ensiferum i Wintersun i tacka. Niko ni blizu. Nego, ima tema na avangardi, veoma posecena... Quote
Earendil Posted January 25, 2005 Author Report Posted January 25, 2005 Mozda ima ali ova tema je starija Quote
Rain delay Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Mislim da je album bruka dobar. Ne znam da li je temi ovde mesto, mada nema veze... Quote
Apeiron Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 (edited) kako nije originalno? miljama je ovo od bodoma, ako se ja pitam. Ensiferum i Wintersun i tacka. Niko ni blizu. Nego, ima tema na avangardi, veoma posecena... Ma gde originalno... KAd sam slusao album, imao sam osecaj vec da sam ga cuo ranije. Album jeste dobar, ali power metal sa black vokalima i tu i tamo kucanjem na dobosu nije bas otkrovenje. Poz! p.s. EDIT: Sta ce koji djavo ta tema na avantgardi? Edited January 25, 2005 by Apeiron Quote
Kent Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Kad ga tako definises, onda ni ja ne bih rekao da je originalno. Problem je u tome sto je to shtur, da ne kazem los opis, burazere. Ensiferum i Wintersun (iako i izmedju njih postoji dosta razlike) evociraju i black i death i power i epic i folk i viking i pagan i thrash i melodic heavy metal kao niko drugi, a to je samo po sebi i te kako originalno i treba da ide na avangardu, narocito imajuci u vidu sta se sve tamo nalazi. Iako ne ispituju sve te kategorije tako duboko kao, recimo, Children Of Bodom, Kalmah, Eternal Tears Of Sorrow, Turisas, Amorphis, Finntroll ili Moonsorrow svoje, ova dva benda prave unikatan i savrsen prelaz izmedju svih njih, a pritom toj mesavini daju svoj vidan pecat. Odbaciti ih kao neoriginalne/vec-cute bendove je besmislica. Quote
KRANG Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 ejmen tu det burazere! ali ogulili smo od rasprave o njima na avangardi već.. ok, ovo malo više vuče na power od ensiferuma, ali to je to.. oni i ensiferum. Quote
Rain delay Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 I ja se pridruzujem u aminovanju. Uzivajte u Winter Madness... pada sneg, ljudi... Quote
Grobodan Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Da,ja sam otvorio temu na Avangardi...evo,da kazem i ovde - album je sjajan. Quote
Apeiron Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Cudno ti to postavi Kente. Znaci kad god spojis par uveliko vidjenih zanrova, to je samo po sebi originalno, i do sad ne vidjeno? Nista tamo nije originalno, muzika je cool, ali od produkcije, do svirke, svaki momenat vuce na neke vec postojece zanrove i bendove. Sad sto su oni to sve nabacali u jedno, to je druga stvar. Poz! Quote
Kent Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Rekao sam lepo da mesavina ima svoj vidni pecat. Ako ti to ne cujes, tvoj problem, mada sam siguran da si u velikoj manjini. Quote
Apeiron Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Ne cujem? Cujem ja, cujem, ali to sto cujem nije otkrovenje u metalu, samo to hocu reci. Zanimljiv pokusaj kupljenja fanova vise zanrova, odlicna svirka, ali da je revolucionarno, brate nije. Poz! Quote
Kent Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Nije niko rekao da je revolucionarno, ali, bratac, power sa black vokalom nije. Bitna stvar: cim cujes sekundu Wintersuna ili Ensiferuma, znas o kom se bendu radi. Sta ti to govori? Quote
Apeiron Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 (edited) Nije niko rekao da je revolucionarno, ali, bratac, power sa black vokalom nije. Bitna stvar: cim cujes sekundu Wintersuna ili Ensiferuma, znas o kom se bendu radi. Sta ti to govori? Govori mi da su to dva benda koja su spojila power metal svirku i produkciju sa melodic black metalom, i jos ponecim Ma dosta vise, nema smisla da nastavljamo. Svako ima svoj point of view. Poz! Edited January 25, 2005 by Apeiron Quote
Kent Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 i jos ponecim : ovo je ohrabrujuce! so long, chicha! ps kad ce review sedmice na SerbianMaetal? Quote
Apeiron Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 ovo je ohrabrujuce! so long, chicha! ps kad ce review sedmice na SerbianMaetal? Nistarijo, necu da postavljam update, zato sto se ici i May Result intervju (u drugacijoj formi), ali opet, hocu da to prvo exkluzivno izadje u BVibeu prvo. Mada, mozda postavim i update bez toga, ovih dana verovatno. Poz! Quote
scissors Posted February 4, 2005 Report Posted February 4, 2005 pa i nisu toliko originalni, ali svirka je sasvim dobra malo je bendova koji bas urade nesto originalno, u pravom smislu te rijeci, ali kombinacija zanrova jos uvijek pali interesantno izdanje za pocetak, vidicemo kako ce dalje Quote
WindrideR Posted February 21, 2005 Report Posted February 21, 2005 Pa ljudi, Wintersun je bend ex-pevaca Ensiferuma:Jaari Manpaa-e pa nije ni cudno sto lice. Samo sto je u Wintersun-u Jari sve odradio sam, osim bubjeva. Bend (Jari) je odlican samo sa malo previshe growl-a. Quote
StarbreakeR Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Ma keva je bend...mnogo je jak..danas sam slusao i skroz se napalio! Quote
WoI Posted July 23, 2006 Report Posted July 23, 2006 kolko ja znam topic o ovom bendu vec ima na avantgard forumu a ovde mu sigurno nije mesto.A bend jebe kevu Jedva cekam novi album Quote
Recommended Posts