Night Prowler Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Kopka me sta im znaci to da zavrsavaju sa fantasy tematikom... O cemu li ce im tekstovi biti na sledecem albumu? Valjda nece biti Radikult - Power Metal Edition Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Pa valjda nisu rekli da zavrsavaju sa tom tematikom nego se zavrsava saga. Sada ce da pocnu novu sagu verovatno. To je najlogicnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 http://www.stormbringer.at/interviews.php?id=942&lang=en It has been recently announced that with the new album the era of fantasy driven songs will come to an end. What's the reason for such a change in direction? Fabio: I think it's something natural, probably we just need to do and write about something different now after 14 years. I'm sure the fans will understand and support us. I think we did great things..and we'll do great new things in the future.. Nobody will be disappointed about the band. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 E do kurca!!! Gde sada vile, carobnjaci, svi pegazi detinjstva mog? Gde ste sad? Zasto svaki jebeni bend mora nesto da menja i da se usere na kraju? Imam veliku nadu u Turilija da ce on biti prvi koji nije zasrao jer je on za mene institucija. Ali nada je nada, a sta ce biti videcemo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Otkud znas da ce usrati? Meni je u principu svejedno, ionako ne obracam paznju na njihove tekstove... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Sad ce konacno da pevaju o unutrasnjim borbama, vezama i osecanjima 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Je l' ima growl/scream negde osim na Aeons? Има. На "Heroes Of The Waterfall's Kingdom". Сасвим добар албум. Ништа ексклузивно, наравно, али добро и вредно пажње. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Rhapsody of fire intervju Metal Sound 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Evo da se upotpuni album: 10. Flash Of The Blade (Bonus Track) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Sinoć slušao novi i gledao Game of thrones novu epizodu, ugođaj do jaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormlord Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Sto se mene tice nije bolji od Frozen-a ali je vredan paznje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Par puta sam preslušao album i, mada to nije još "ušlo u uvo" koliko treba, dobar mi je za sada. Kapiram da će mi vremenom još bolje leći. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Album kida, ali mi je prethodni ipak bolji. Prednost novog albuma je mnogo bolja produkcija bubnjeva. Fantasticne pesme: From Chaos To Eternity, Aeons Of Raging Darkness, Tornado - Sea Of Fate, Crystal Moonlight, Reign Of Terror, On The Way To Ainor, The Frozen Tears Of Angels Dobre pesme: Tempesta Di Fuoco, Ghosts Of Forgotten Worlds, Anima Perduta, I Belong To The Stars, Heroes Of The Waterfalls' Kingdom - Danza Di Fuoco E Ghiaccio, Raging Starfire, Lost In Cold Dreams Smor: Ad Infinitum - Dark Frozen World Prostom racunicom TFTOA pobedjuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Ti si to bas onako streberski izracunao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Frozen Tears je bio jedan vrlo dobar i uspesan comeback album, Luka se ponovo setio kako se pisu riffovi, i staza kao da je nastavljena od Dragonflame-a, uz minimum okretanja u nezgodne godine izmedju. EP mi je bio vise miss, dobra je ona duza, ali ostatak... Novi sa druge strane nastavlja stazom koju je utabao FTOA, sto ce reci, ovo je onaj Rhapsody (vatre ili bez vatre) koji je i pokupio simpatije ljudi, a ne onaj dosadni od pre par godina. Ko kaze da mu nisu falili jebacki openeri tipa "From Chaos To Eternity" ne znam sta je i trazio od Rhapsodya, jos pripovedanja o nekim zlim carobnjacima? Fuck that shit, daj mi ovakvo speed gazenje any given power metal day...plus dobri 'mracniji' delovi za strofe, lepa solo deonica na sredini.. Tempesta nastavlja efikasan niz one-two speed puncheva koji im tako dobro idu, "Ghost" je onako pamtljiva, ali cudna pesma... I kad dodjoh do "Ghosts", iako rekoh gore da je ovo neki nastavak price, u neku ruku ovde stvarno ima i malko vise nekog svezijeg toucha, nekako ga sve vise mrace iz albuma u album, a ovde dostize vrhunac rekao bih. Pomenuti delovi u prvoj, Ghosts ima neki eerie feeling takodjer, Aeons krece kao cista jebena thrash pesma i onda se pretvara u neki melodic black, refren jel... A sa druge strane, tu je "I Belong To The Stars", koja zvuci ko neka obrada pop hitica iz '80tih..samo sto to izgleda nije i, ne znam, ubedljivo najgora pesma na albumu, bas mi nikako ne lezi flowu albuma, i glupava je jednostavno... Kad se vec bunim, "Ghosts", koja mi inace i jedna od boljih, mi ima malo gluplje prelaze izmedju brzih i sporih delova, tj. cini mi se malo na sili nalepljeno, ali that's just me maybe... Heroes je odlicna, samo kraj uspavljujuci, ali 'ajde nije neki veliki minus, bas su sveli naracije na minimum I da, "Ad Infinitum" mi je definitivno najbolji Rhapsody album opener ikada, konanco malo batalili "Vetrovi, violine i hor na skijanju" fazon (though cuje se malo hor kako silazi niz planinu...), i ovo je prvi put cenim da se intro bas dobro preklapa u pesmu koja potom sledi. Ukratko, toliko 8-8.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Aeons je meni mozda najbolja Rhapsody pesma ikad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Zar ti nisi u Bugarskoj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Evo jos malo krecem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Link za Collector's Edition novog albuma... CD 1 - album CD 2 - album bez lead vokala CD 3 - album bez lead gitara http://thepiratebay.org/torrent/6488262/Rhapsody_of_Fire_-_From_Chaos_to_Eternity_3_cds_edition Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despot! Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Evo i link za novi intervju koji sam imao prilke da uradim sa Alexom u vezi novog albuma: Rhapsody of Fire Interview Metal Sound Već mi je potvrđen još jedan intervju, ovog puta video na Wackenu za manje od nedelju dana, tako da i kad to uradim postavićemo link ovde na temu! Očekujem da otkinu na Wackenu !!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashaNS Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 I ja očekujem, ipak je to Rhapsody. Ove godine je line-up Wacken-a sjajan, verujem da ćeš se odlično provesti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despot! Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 I ja očekujem, ipak je to Rhapsody. Ove godine je line-up Wacken-a sjajan, verujem da ćeš se odlično provesti. Uf, ima da se i radi nadam se samo da ce organizacija biti bolja nego na Metal Campu sto se tice intervjua. Ali d ajedva cekam da prvi put vidim Rhapsody, Iced Earth, Sireniju, Avantasiju...Suidakru da ne zaboravim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashaNS Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Uf, ima da se i radi nadam se samo da ce organizacija biti bolja nego na Metal Campu sto se tice intervjua. Ali d ajedva cekam da prvi put vidim Rhapsody, Iced Earth, Sireniju, Avantasiju...Suidakru da ne zaboravim Jao bre, Rhapsody. Valjda ću otići sledeće nedelje u Mađariju da ih čujem zajedno sa DragonForce-om. A Avantasiju bih taaaaaaaaako volela da čujem. Oni su bili na Wacken-u 2008. i sećam se da sam čitala/gledala da su ludilo napravili, verujem da će tako biti i ove godine. Gomila ljudi je bila, baš neka ogrmona brojka. Zagarantovan ti je sjajan provod. Planiraš li sa nekim iz Rhapsody-ja raditi intervju tamo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despot! Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Jao bre, Rhapsody. Valjda ću otići sledeće nedelje u Mađariju da ih čujem zajedno sa DragonForce-om. A Avantasiju bih taaaaaaaaako volela da čujem. Oni su bili na Wacken-u 2008. i sećam se da sam čitala/gledala da su ludilo napravili, verujem da će tako biti i ove godine. Gomila ljudi je bila, baš neka ogrmona brojka. Zagarantovan ti je sjajan provod. Planiraš li sa nekim iz Rhapsody-ja raditi intervju tamo? Pa verovatno opet sa Alexom mozda se i fabio pridruzi ko zna, Luka ne daje intervjue da ja znam... U pa lep je to festival Dragonforce i Rhapsody dovoljan razlog za odlazak !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts