WoI Posted December 19, 2004 Author Report Posted December 19, 2004 Hm...novi Rhapsody imam ga vec dugo, ali ga nisam puno puta presluso!!! Mislim da je ovaj album samo presviravanje onog sto su nekada uradili (i to dobro)! Jedini svijetli momenti su pjevanje one zene!!! Malo vise toga i opet dobar power album!!! To je to. Poz ko je zene majke ti i ono mislim da je Rhapsody zaista sa ovim albumom izasao izvan okvira power metal muzike. Quote
Perfection Of Vanishing Posted December 19, 2004 Report Posted December 19, 2004 Nadajmo se da ce brzo da se vrati. Quote
WoI Posted December 19, 2004 Author Report Posted December 19, 2004 Nadajmo se da ce brzo da se vrati. sto abs naprotiv mislim.Zasto bio ostali samo jos jedan prosecan power metal bend Quote
Perfection Of Vanishing Posted December 19, 2004 Report Posted December 19, 2004 On the contrary. Bili su jedan od najboljih power metal bendova. Sada ce postati prosechan sympho bend, koji ce poshtovati samo hard core fanovi. Quote
Apeiron Posted December 19, 2004 Report Posted December 19, 2004 sto abs naprotiv mislim.Zasto bio ostali samo jos jedan prosecan power metal bend Ako su tebi dosadasnji Rhapsody radovi bili prosek, a ovo sad ti je iznad proseka... onda se brinem za tebe. Ovaj zadnji album nema pomoci. Mogu potrositi milione na stotine simfonijskih orkestara, dovuci naratore svih mogucih filmova, ali jednostavno - ne znaju da naprave PESMU! A pesma nije samo pokazivanje tehnike i stvaranje atmosfere. Zadnji album je cisto driblanje, bez gola. Poz! p.s. i ovo sto sad rade je duboko ispod svakog proseka. Prvi album je pojam za ovo, a kamoli Power of the DragonFlame. Quote
WoI Posted December 19, 2004 Author Report Posted December 19, 2004 Ako su tebi dosadasnji Rhapsody radovi bili prosek, a ovo sad ti je iznad proseka... onda se brinem za tebe. Ovaj zadnji album nema pomoci. Mogu potrositi milione na stotine simfonijskih orkestara, dovuci naratore svih mogucih filmova, ali jednostavno - ne znaju da naprave PESMU! A pesma nije samo pokazivanje tehnike i stvaranje atmosfere. Zadnji album je cisto driblanje, bez gola. Poz! p.s. i ovo sto sad rade je duboko ispod svakog proseka. Prvi album je pojam za ovo, a kamoli Power of the DragonFlame. slusaj za mene su svi radovi rhapsody-a Ali i ovaj novi album mi se stvarno svidja.Ipak treba imati talenta i iskomponovati i napraviti sve to i zbog toga duboko cenim ovaj album.Ali ipak omiljeni album ce mi ostati Power. Sad sam upravo dobio deo koncerta iz Japana 2002 godine(live in Kawasaki - video snimak).Nije bootleg koncert nego pravi koncert koji verovatno sniman za potrebe DVD-a.Koncert je Steta sto ga jos nisu izdali. Quote
Vladan Posted December 20, 2004 Report Posted December 20, 2004 ko je zene majke ti i ono mislim da je Rhapsody zaista sa ovim albumom izasao izvan okvira power metal muzike. Hm...mislio sam na zenski vokal u pjesmi Guardiani!!! Tu se pojavljuje i solo i horski zenski!!! To im je trebalo, znaci malo vise toga, a malo manje muskog glasa!!! Na to sam nislio. Pa OK za power moja greska, recemo Sympho Power!!! Pozdrav!!! Quote
StarbreakeR Posted January 14, 2005 Report Posted January 14, 2005 Album je zakon,doduse nije kao predhoni.Ali ipak ne bih ga tolko ogovaro ko ovi ovde. Jedino me strah da se ne prokomercijalisu ko Nightwish.Inace album je zak. Quote
Evil warning Posted January 14, 2005 Report Posted January 14, 2005 Album je zakon,doduse nije kao predhoni.Ali ipak ne bih ga tolko ogovaro ko ovi ovde. Jedino me strah da se ne prokomercijalisu ko Nightwish.Inace album je zak. Dawn of victory je ubedljivo najjaci album.Ostali imaju po nekoliko dobrih pesama a ovaj sve dobre.Legendary tales je veoma dobar,kao i Power of the dragonflame.Novi sam preslusao jednom i smorio se uzasno. Uglavnom odlican bend,ima fenomenalnih momenata ali i smora... Quote
Vladan Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 Dawn of victory je ubedljivo najjaci album.Ostali imaju po nekoliko dobrih pesama a ovaj sve dobre.Legendary tales je veoma dobar,kao i Power of the dragonflame.Novi sam preslusao jednom i smorio se uzasno. Uglavnom odlican bend,ima fenomenalnih momenata ali i smora... Kao i problema sa engleskim!!! Quote
Evil warning Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 Kao i problema sa engleskim!!! Manje, vise-da.Fabio i nije tako los po tom pitanju ali Lucca Turilli je neverovatan kako govori engleski.Ja sam se upisao od smeha. Quote
Ora Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 Mada se i Fabio u baladama bas poznaje akcenat... Nego, Warrior Of Ice, meni onaj tvoj linkic ne radi, a bas sam htela da skinem... Quote
Vladan Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 Manje, vise-da.Fabio i nije tako los po tom pitanju ali Lucca Turilli je neverovatan kako govori engleski.Ja sam se upisao od smeha. Ma nevjerovatni su oni svi, a Lucca je najvise jer on pise tekstove koji su gramaticki neispravni, ajde pjesnicka sloboda, ali ovo je prevrsilo svaku mjeru, ali sada imaju korektora!!! Smjesno! Quote
PlanetHell Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 Da, zaista ovaj novi album je zaista ODLICAN!!! Evo vam link da ga preslusate: samo kliknite na onaj kruzic pa posle open i eto... Ah, da link je : http://www.mp3search.ru/album.html?id=21165 Meni se najvise svidjaju THE LAST ANGEL`S CALL, NIGHTFALL ON GREY MOUNTAINS, UNHOLY WARCRY... Quote
Telcontar Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 Luca i njegovi textovi su legendarni... Jel bese "Golden sword of steel" pesma Rhapsody-ja ??? Meni ne smeta akcenat toliko, cak mi je nekada jako zanimljivije kada se oseti strani akcenat, nekada mi daje na autenticnosti... ( npr. u pesmama Cruachana Irski akcenat, ili Finski u nekim pesmama Sonate i slicno... ) Ali ona gramatika i ostalo, a i ideje ... to je stvarno... Secam se onog " 'Nesto' Shadowlord of the black mountain" Quote
WoI Posted January 16, 2005 Author Report Posted January 16, 2005 Mada se i Fabio u baladama bas poznaje akcenat... Nego, Warrior Of Ice, meni onaj tvoj linkic ne radi, a bas sam htela da skinem... Pa normalno da ne radi kad smo spot stavili na net pre 3 meseca skoro i morali smo da ga skinemo. "Golden sword of steel" - To nije od Rhapsody-a Jedino ako si mislio mozda na legendarni Emerald Sword Pa dobro sad Fabio mi je jednom rekao da pokusava da se otarasi italijanskog naglaska al smo mu rekli da je bolje kada ima takva naglasak.Jednostavno lepse zvuci nego da se peva na cisto engleskom. Quote
Vladan Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 Ili mozda "The Power Of The Dragonflame was realising what it seemed to be imposibile"! Quote
Telcontar Posted January 16, 2005 Report Posted January 16, 2005 Aha setio sam se... evo ga : King of Nordic Twilight ( ovo je vec samo po sebi smeshno.. ) I can't believe what I have seen there in that fantasy world of mystery Many warriors and kings, golden swords of steel all united for victory I speak to you for the last time before we ride to the sun Znaci i Rhapsody i Luca Turili imaju stvarno odlicnu muziku, ali textovi.... Kada sam ovo gore prvi put cuo... Quote
Vladan Posted January 17, 2005 Report Posted January 17, 2005 Aha setio sam se... evo ga : King of Nordic Twilight ( ovo je vec samo po sebi smeshno.. ) Znaci i Rhapsody i Luca Turili imaju stvarno odlicnu muziku, ali textovi.... Kada sam ovo gore prvi put cuo... Stvarno je smjesno, pa tekstovi su na nivou djeteta koje ima 7 godina! Ali muzika, cista umjetnost! Quote
WoI Posted January 17, 2005 Author Report Posted January 17, 2005 al ono sto je najzanimljvije je da ni jedan evropljanin nema pojma engleski.E mi smo za njih geniji kad je u pitanju engleski. Al jebiga nikad ne mozes pronaci savrseni bend Quote
Vladan Posted January 17, 2005 Report Posted January 17, 2005 Ne bih se slozio sa tim, evo na primjer Helloween, koje sam i gledao u zivo, Andi ima savrsen engleski!!! A uz to i tekstovi su im dobri, i sto je najvaznije bez gresaka! Quote
Angelystor Posted January 17, 2005 Report Posted January 17, 2005 Kiske josh bolji...a i najbolje govori engleski od svih pevacha iz Nemachke koje sam chuo. Quote
WoI Posted January 17, 2005 Author Report Posted January 17, 2005 ne ne kazem ti a pevace.Nego za normalne ljude.Imao sam prilku da odem u nekoliko evropskih gradova i da se uverim u to koliko znaju engleski.Pola stvari sam morao rukama da pokazujem.A nemacki pevaci tipa Kiskea imaju perfektan engleski to je tacno.Al ipak smekerski je akd iams ovako italijanski naglasak Quote
Evil warning Posted January 17, 2005 Report Posted January 17, 2005 Ne znam u cemu je problem sa gramaticki neispravnim tekstovima Rhapsody.Zasto jednostavno ne daju nekom ko dobro zna engleski da im ispravi greske da se ne bi blamirali.Ovako ih proziva pola Evrope. Quote
WoI Posted January 17, 2005 Author Report Posted January 17, 2005 Ne znam u cemu je problem sa gramaticki neispravnim tekstovima Rhapsody.Zasto jednostavno ne daju nekom ko dobro zna engleski da im ispravi greske da se ne bi blamirali.Ovako ih proziva pola Evrope. pa pazi sad im je na korekciji tekstova radio Joey de Magio tako da su tekstovi sada mnogo gramaticki ispravniji Quote
Recommended Posts