Grobodan Posted August 26, 2004 Report Posted August 26, 2004 (edited) Dakle,ovo je projekat Jari-ja Mäenpäa (ex-Ensiferum),bend ce objaviti self-titled debi 13.09. za Nuclear Blast.Jari je odsvirao sve instrumente na albumu osim bubnjeva za koje je zaduzen Kai Hahto iz DM benda Rotten Sound.Standardni finski zvuk koji u poslednje vreme dozivljava pravu renesansu - Ensiferum,Finntroll,stari Amorphis...ma,jasno vam je.Da pomenem i artwork koji je radio Necrolord. Jel neko slusao,misljenja...? Edited August 26, 2004 by grave Quote
KRANG Posted September 7, 2004 Report Posted September 7, 2004 čekaj, on je napustio ensiferum? nabavio sam album, preslušao ga samo 1om i mislim da je neverovatno dobar.. na nivou zadnjeg "iron"-a ako ne i bolji!!! Quote
Grobodan Posted September 8, 2004 Author Report Posted September 8, 2004 Napustio ih je odmah posle snimanja Irona. Quote
KRANG Posted September 8, 2004 Report Posted September 8, 2004 do kurca! to verovatno znači da je ensiferum puko. ja sam mislio da je ovo side-projekat. ali ovaj album stvarno vredi. a i artwork je neverovatno dobar Quote
Earendil Posted September 8, 2004 Report Posted September 8, 2004 Ne brini se za ensiferum trebalo bi da im pevac northera peva na dalje Quote
Kent Posted September 9, 2004 Report Posted September 9, 2004 gledao sam ensiferum uzivo sa pevacem northea (faca nad facama), ali on je tu samo privremeno, da pomogne ortacima, tesko bi mogao da participira u oba benda... ne znam ni koji mi je bolji od ta dva benda poz Quote
Earendil Posted September 10, 2004 Report Posted September 10, 2004 Nother je bolji naravno inace nije ni vazno ko ce da im peva vec je vaznije koliko je gospodin koji je napustio bend participirao u izradi pesama a sudeci po wintersun albumu rekao bih da je participirao i to zesce iz cega sledi da ako nemaju nekog talentovanog pesmopisca u bendu ensiferum is dead Quote
Kent Posted September 12, 2004 Report Posted September 12, 2004 Ne brini, glavna kreativna snaga je ostala u bendu... Quote
KRANG Posted September 17, 2004 Report Posted September 17, 2004 juče sam gledao spot wintersun-a na vivi.. jeste da je malo kičerajski, ali čini mi se da imaju dobar budžet. ponoviću: jedan od boljih albuma godine Quote
Kent Posted September 25, 2004 Report Posted September 25, 2004 ponoviću: jedan od boljih albuma godine hell yeah! Quote
solicitor Posted September 25, 2004 Report Posted September 25, 2004 Ti Finci su nasli neki klise za ovaj fazon muzike i prilicno stancuju albume, s obzirom da 3 coveka radi u 33 benda i to svaki album zasluzuje sve pohvale. Mislim da ima u tom podneblju nekog talenta za taj folk/black ili kako li se vec zove. Mozda je manje-vise svejedno pod kojim ce imenom raditi ekipa, , da li Norther, da li Wintersun, Ensiferum ili nesto peto, bitno je da nam uredno stizu ovako dobri albumi. Quote
Grobodan Posted October 10, 2004 Author Report Posted October 10, 2004 Pojavio se nijhov sajt,proverite ga na adresi: www.wintermadness.net/ a za one sa dobrom vezom,moze da se skine spot za stvar Beyond the Black Sun. Ince,preslusao sam album,i stvarno je odlican!Ima malo vise BM-a od Ensiferum,ali mi to,naravno,ne smeta. Quote
Unas Posted October 19, 2004 Report Posted October 19, 2004 Otkrovenje godine!Jako me je odusevio album! Quote
Rain delay Posted November 9, 2004 Report Posted November 9, 2004 Gledao sam onaj spot BEYOND THE DARK SUN, valjda se tako zove i nema jace pesme na VIVI od te. Pevac je k'o pacov, al' je mjuza JAKA! Quote
Black Dahlia Posted November 10, 2004 Report Posted November 10, 2004 Jako, bas tako. Dosta brze od Ensiferuma, ali podjednako melodicno i atmosfericno. Svidja mi se neoklasika u Winter Madness. Quote
The Watchtower Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 (edited) Wintersun Recordings For 2nd Album Starts In May 2006 We have booked studios to record the second Wintersun album. The recordings will start in May 2006 at Sonic Pump Studios with Nino Laurenne. The mixing will happen in the beginning of July. There´s still work that needs to be done with the songs, but I´m sure we´ll get there. I believe that this will be a very strong album and I´m very excited about it! The working title for the album is "Time". -Jari Edited September 30, 2005 by Evil Spirit Quote
dushmanin Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 Juuupiiii....novi wintersun......jedva cekam...obozavao sam posebno pesmu wintersun madness...... nadam se da ce produkcija da bude 200 puta bolja na novom 'bumu i da ce pesme samim tim da budu jos bolje....... I can't wait....... Quote
Shamandalie Posted November 12, 2005 Report Posted November 12, 2005 Obozavam i Ensiferum i Wintersun! Beyond the dark sun- Odlicna numera, odlican spot, savrsenstvo! Verujem da sve sjajno zvuci uzivo! Quote
Баба_Јага Posted November 12, 2005 Report Posted November 12, 2005 Ja imam od njih samo spot za numeru Beyond the dark sun.Apsolutni respekt za ove momke ps: meni je onaj njihov pacov bas simpa... Quote
Narsil Posted November 13, 2005 Report Posted November 13, 2005 Obozavam i Ensiferum i Wintersun! Quote
Grobodan Posted May 7, 2006 Author Report Posted May 7, 2006 WINTERSUN, the band led by former ENSIFERUM singer Jari Mäenpää, have posted the following message on their official web site: "We entered the studios [on May 2]. The day went setting up the drums, changing the drumheads, miking the drums, making the basic drumsound and Kai playing too fast all day long (and driving Nino crazy). Jiiiihhaaaaa! [On May 3] we [started] the actual recordings. "In this studio session we will be recording only the drums, rhythm guitars and bass. I [Jari] will continue recording the vocals, solos and synths/samples at my home 'studio'/rehearsal place during the summer. The melody/acoustic guitars I will be recording with Teemu. The mixing will take place in autumn and the release is scheduled for the end of this year. "The album will be called 'Time' and the track titles are: 01. Sons of Winter and Stars 02. Land of Snow and Sorrow 03. Time 04. Fire 05. One with the Shadows 06. Storm 07. Silver Leaves "Seven epic songs and quite long ones, over 65 minutes of material. It's a theme album. The music has some new dimensions, but has also the recognizable 'WINTERSUN style.' So hopefully you will stay patient, the wait will be worth it!" Jedva jebeno cekam...Ensiferum su krenuli u losem pravcu,ali ovo nece da omane... Quote
Recommended Posts