Sander Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Vidim da je tema zamrla pa reko' da je ozivim. Naime ozbiljno se razmisljam da sam sebi napravim pedalu(e). Skinuo sam razne seme sa neta i planiram da ih proucim i realizujem. E sad mene trenutno zanima da li se negda na netu moze naci npr. za distortion pedalu koliki je napon u kojoj tacki tj. koliki treba otprilike da bude za takvu i takvu pedalu.Za ostalo racunanje cu da se oslonim na OET iz srednje (Tesla). Koliki je input u pedalu iz gitare u V i A? Jel ima na netu neka knjiga po mogudjstvu na srpskom u kojoj se nalaze sve formule koje ce mi trebati za projektovanje pedale ili doterivanje neke seme iste? Imam jos pitanja ali o njima kasnije! Pa distorzije za pravljenje bilo je u nekim domacim casopisima za elektronimu doduse koji ne postoje vec jedno 10-tak i vise godina ali se da nabaviti. Takodje, mislim da je neke '81 u SAM-u isao serijal u nastavcima bas vezano za predpojacala, miksete, pojacala cak i neki efekti za gitaru. Isto tako mozda i pre tih SAM-ova izdata je knjiga cini mi se "Izrada instrumenata za VIS" ili tako nesto u izdanju Tehnicke knjige gde je bilo objasnjeno kako se prave el.gitare kao i ozvucenje za iste sto u tranzistorskoj stu u cevaskoj tehnici. Imao sam ja brdo nekih sema od raznoraznih komercijalnih efekata negde mozda ih i iskopam od negde. Videcemo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sander Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Pa distorzije za pravljenje bilo je u nekim domacim casopisima za elektronimu doduse koji ne postoje vec jedno 10-tak i vise godina ali se da nabaviti. Takodje, mislim da je neke '81 u SAM-u isao serijal u nastavcima bas vezano za predpojacala, miksete, pojacala cak i neki efekti za gitaru. Isto tako mozda i pre tih SAM-ova izdata je knjiga cini mi se "Izrada instrumenata za VIS" ili tako nesto u izdanju Tehnicke knjige gde je bilo objasnjeno kako se prave el.gitare kao i ozvucenje za iste sto u tranzistorskoj stu u cevaskoj tehnici. Imao sam ja brdo nekih sema od raznoraznih komercijalnih efekata negde mozda ih i iskopam od negde. Videcemo.. Evo nadjoh semu IBANEZ Tube Screamer TS-9 efekta, jel` to bese naka vrsta distorzije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 негативно, то је немачки einschpritz љубавни телевизорски канал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 hahahahah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sander Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Evo jos nekih> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Imam ja citav disk sa gomilom sema, kad ga budem nasao dacu vam adresu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) ...cuveni Voja Antonic Ovaj baja je bio baja kad sam ja bio pOletarac . Galaxia. P.S. A mator konj sam. Edited August 31, 2007 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sander Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 P1 - Univerzalni pretpojačavač (gotov): Bilo je reči o njemu... P2 - Osmokanalna mikseta (u fazi projektovanja): Ovo čudo ću da zabodem na komp i da snimam ziku... P3 - Bass glava (u fazi projektovanja): Ovo će da bude tako jebeno dobra glava, da će svi poželeti da je imaju! Ugrađeni štimer, dva kanala sa 7-stepenim ekvilajzerima, send-return, footsw, 200 madafakin vati u 8 oma. Ovo je najambiciozniji projekat od svih, jer ima najviše delova, tu je preamp (i to dva odvojena), svičing sistem, napajanje, sam snagaš, štimer i tako to... -------- Nego- pitanje za tebe, Imaginose: da li možeš da mi izmeriš induktivitet zavojnice? Imaš li pristup nekom henrimetru, popizdeću, samo mi to fali da završim ovog snagaša... Ili da pitam ovako, javno: Jel može neka dobra duša da mi izmeri induktivitet zavojnice??? Za P1: Mozda ne bi bilo lose da ako imas mesta ubacis i mali pojacavac za sluske pa da sti sluzi kao pojacalce za vezbanje, kad vec imas bateriju u nutra, a mozda i malu distorziju pa da bude svestraniji uredjaj. U vezi P3: Zanima me da li si ti pravio stimer ili kupusas neki gotovi? Za merenje induktivnosti, posto volis da pravis sam uredjaje, sto ne napravis neki instrument i onako stalno imas potrebu za tim (zavojnice, motanje magneta itd.). Cini mi se da imam ja neke gotove projekte za LC metar (instrument za merenje induktiviteta i capaciteta). Pogledacu. Neko je pomenuo Kit komplete iz Radio Kluba, nisam za to, dodju ti komponente koje mozes i sam da kupis i onako ih sam lemis a ni plocicu nije tesko napraviti (njihove, barem one koje sam ja video su katastrofa jos je bio i pertinaks pa nedobijas hladnjake pa cak ni mrezne elektrolite). Po meni za nesto nabrzaka imas dosta projekata pojacala sa integrisanim krugom na izlazu i imaju vrlo mali nivo suma, sta ces bolje, stampana plocica 5 sa 5 cm (otprilike). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixstringer Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Ne znam da li je neko već pomenuo ranije, nisam čitao celu temu, ali koga interesuju šeme za pedale nek pogleda www.tonepad.com. I obavezno pogledajte fotke pedala koje su ljudi pravili, ono je gotivnije od svakog fabričkog dizajna!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sander Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Evo jedne od legendarnih knjiga o elektronici za muzicare, verujem da ce svima koristiti> http://rapidshare.com/files/35037913/Elect...r_Musicians.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Ovaj baja je bio baja kad sam ja bio pOletarac . Galaxia. P.S. A mator konj sam. Off topic: Ja sam isto bio napaljena deca i omladina kad su on i Ristanović počeli izdavati "Računare" i sećam se, bila Galaksija da se sklapa ali smo mi uzeli Commodore Vic20 sa ljuta 4kb memorije. I onda ladno, oduševih se nedavno, ispalo da je to ćale od našeg keyboard player-a! Kad sam se rukovao sa čovekom prvi put ko da sam upoznavao neku celebrity person Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 (edited) ...Ristanović... Taj je vec lopurda koji se nakacio preko VMA i caleta u akciju. Sem sto izgleda kao geek, jer je degenerik, nije neki borac. Stavise, smehotresna olimpijada. Edit: ono da ne gresim dusu, mozda je posle svi' ovi' godina nesto i naucio. Mada...sumnjam... Edited September 2, 2007 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sander Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Taj je vec lopurda koji se nakacio preko VMA i caleta u akciju. Sem sto izgleda kao geek, jer je degenerik, nije neki borac. Stavise, smehotresna olimpijada. Edit: ono da ne gresim dusu, mozda je posle svi' ovi' godina nesto i naucio. Mada...sumnjam... Ma nemoj tako, ima on svojih zasluga, jes` ono malih ali nije bas da nista ne zna i da nista nije uradio. Inace, meni je uvek bilo interesantno da se covek od 200Kg dugo vozikao u mini morisu, i to onom Mister Binovom. Sto se tice Voje Antonica, on je jedno vreme zastranio pa lovio neke proroke, bele magove i slicne likove u cilju da ih razoblici ali na srecu vratio se na prvi put, mozda mnogi i ne znaju ali skoro je otvorio skolu/radionicu za digitalnu elektroniku tako da svako ko je zainteresovana za pomenutu oblast moze mnogo da nauci od jednog stvarno velikog znalca/legende. Neki dan pronadjov neke clanke iz davne `81 iz SAM-ova vezanog za pricu oko predpojacala, pojacala itd. pa ako je neko zainteresovan za iste da ih nekako prenesem u el.oblik i postavim za preuzimanje. Takodje ima nesto i iz ELEKTRO casopisa pa izvolite, zahtevajte.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_a_S_a Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Postavi sve sto imas o elektronici za dzitre a i efekte Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntiDope Posted November 24, 2007 Author Report Share Posted November 24, 2007 Elem, kako sam poceo temu da malo i nastavim..... probleme sa gitarom rijesio yamjenom svih potova i instalacija osim magneta........ ali sam u medjuvremenu nabavio novu gitaru. Sto se tice pravljenih distroryija. ja sam imao "Super Fucking Fuzz" u kutiji od margarina....... i nije mu bilo ravnog u Banjaluci od 1992-1994..... na zalost negdje se zagubio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goblin Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Ja i struja,u opšte, smo na različitim polovima i jedino što nas povezuje je električna gitara.Niakda se nisam puno zamarao kakvi su mi magneti ili koji su potenciometri u pitanju.Jbg,možda vam je to čudno,ali tako je kako je. Medjutim,sada se pojavio problem,a ja nemam adekvatno rešenje.Kako sam primetio da u ovoj temi ima ljudi kojima je elektronika i način rada el. gitara,ko 1 + 1,reših da vas pitam.... Već dugo vremena mi potenciometri krče!Treabali bi da se zamene,a ja ne znam ništa o tome. Dakle,možete li mi preporučiti nekog ili graditelja gitari ili elaktričara kod koga bih kupio i koji bi mi zamenio potenciometre?Naročito bih vam bio zahvalan kada bi ste mi rekli i neku okvirnu cenu potenciometri + ruke. Model gitare je Washburn KC-LTD,mislim da je iz neke '88,nemojte me držati za reč.Od magneta tu je 1 Hambaker do kobilice i 2 singla.Inače,gitara ima samo 2 potenciometra,1 za volume i 1 za tone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogisha007 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Da li je neko zainteresovan da narucuje neke komponente iz inostranstva? Ja imam da obavim jednu narudzbinu, pa ako neko hoce da uzme nesto sto ne moze ovde, a ne zeli da placa punu cenu postarine/carine, neka se javi na PM... P.S. narucujem sa sajta http://www.banzaieffects.com , pa ako tamo imaju ono sto vam treba, javite se. Poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlad013 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 posto vidim da je tema malo zamrla evo jedne spravice koju sam skoro napravio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SinSkinner Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 Mene interesuje gde kupiti DPDT nagazni switch NS i BG me interesuju? na kelco.rs sam samo nasao SPDT Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlad013 Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 jedino mg iz nisa...mozes da narucis...http://www.mgelectronic.rs/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SinSkinner Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 (edited) Super, to je to Hvala Edited November 30, 2009 by SinSkinner Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dekapitator_Prisoner Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 http://www.youtube.com/watch?v=1yqP8Qwp0pg Ne znam na koju foru je baja uspeo da ceo setap zavari na oba pota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts