RNA Posted November 20, 2006 Report Posted November 20, 2006 Hteo je da kaze da nikad nije bio iskreno u toj muzici, zato je to njemu "tamo neki heavy metal", a ne prosto i jednostavno HEAVY METAL. Quote
Divlji Tigar Posted November 20, 2006 Report Posted November 20, 2006 Na rezizdnju albuma "Pakleni Trio" pise sledece: "Najzad sam nasao muziku koja sasvim odgovara mom senzibilitetu i urodjenoj energiji". Quote
RNA Posted November 20, 2006 Report Posted November 20, 2006 Pa, toliko o tome. To dokazuje i muzika koju pravio kasnije. Quote
Divlji Tigar Posted January 5, 2007 Report Posted January 5, 2007 (edited) "Kraljica Smrti" konacno u prodaji, danas sam kupio primerak. Ima 3 Live snimka, 40 fotosa, tekstovi, intreviju, biografija i wallparer. Pesmi "One vole sve sto ja" na CDu je promenjen naslov u "Ana, Maja, Sanja, Tanja". Edited January 5, 2007 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted January 5, 2007 Report Posted January 5, 2007 Nije joj promenjen naslov, i na ploci se isto zove. Quote
666 Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Koliko imaju abuma ? ja imam dva neznam za treci ako ima kako se zove? hvala unapred!!! Quote
Divlji Tigar Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Imaju 5 albuma. 1978 Cocek 1979 Gordi 2 1980 Gordi 3 1981 Pakleni Trio 1982 Kraljica Smrti Quote
RNA Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Није, "Чочек", Милоше, побогу, него "Човек". Quote
Divlji Tigar Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 (edited) A jebi ga nisam stig'o da editujem. @666 Ja ti prijateljski savetujem da prva tri albuma ne nabavljas, verujmi ne treba ti to, nije metal. U pitanju je neki prg rock i ljagavi pop/rock zavisi od albuma. Gordi je kultan bend samo zbog zadnja dva albuma. Edited April 9, 2007 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Мислим да ће му све бити јасно ако преслуша бонус сингл који је потпуно беспотребно стављен на реиздање "Пакленог трија". Quote
Divlji Tigar Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Pesma "Duga Noc" je manje vise ok, bar meni. A u odonsu na ostale sa pesme sa prava tri albuma je zlato. Quote
Wise Owl Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Nisam bas pazljivo procitala svih pet strana i nesto ne mogu najbolje da se opsetim, al' cini mi se da je njihova pesma "Jednoj zeni"? To je cvlt, definitivno... Njom je pocinjao nocni radio program 202... Eh... Sauda - Sevdah - uh... Quote
RNA Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Није, то је Златкова соло песма, мислим са албума "Златко и његове гитаре". Quote
Divlji Tigar Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Ja mislim da se pesma nalazi i na duplo singlu koji je Zlatko objavio 1977. Nocni program jos uvek pocinje tom pesmom, Samo nije Radio 202, nego Radio Beograd 1. Quote
Wise Owl Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Samo nije Radio 202, nego Radio Beograd 1. U pravu si Quote
Litar Posted May 8, 2007 Report Posted May 8, 2007 Pesma "Jednoj Zeni" je prvobitno izasla na Zlatkovom singlu 1977-me (nema nikakve veze sa grupom Gordi, jos manje sa muzikom iz metal faze), a kasnije se pojavila i na albumu "Jednoj Zeni" iz neke 1983-ce, ako se ne varam. Quote
Divlji Tigar Posted May 8, 2007 Report Posted May 8, 2007 Ne varas se. Fenomenalan instrumental. Quote
Shix Posted May 10, 2007 Report Posted May 10, 2007 Slusao sam par pesama i meni se ono uopste ne dopada. Svaka im cast jer su prvi poceli da sviraju heavy, mozda i gresim. Muzika je balkanska nema sta i dosta su provaljene fore tj. oseca se kopija stranih bendova. Pesma "ovog leta idem na more" mi je tako antipaticna da je to nesto neverovatno... Najvise zbog refrena koji treba da grune ali obara pesmu. Quote
Litar Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Slusao sam par pesama i meni se ono uopste ne dopada. Svaka im cast jer su prvi poceli da sviraju heavy, mozda i gresim. Muzika je balkanska nema sta i dosta su provaljene fore tj. oseca se kopija stranih bendova. Pesma "ovog leta idem na more" mi je tako antipaticna da je to nesto neverovatno... Najvise zbog refrena koji treba da grune ali obara pesmu. Pesma "Ovog leta idem na more" je sa drugog albuma Gordih, a oni su zaokrenuli na metal tek na cetvrtom i petom albumu. Prva tri albuma Gordih, nemaju nikakve veze sa metalom. Prema tome, mozda si uzeo pogresan album u ruke. Po meni, "Pakleni Trio", "Kraljica Smrti", kao i prvi album od Pomorandze je nabolje sto je bivsa drzava ponudila od metala. No, ukusi su razliciti.. Quote
Dersu Uzala Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Pomorandza . Njih sam gledao live u Pioniru kao predgrupu dal Ian Gillan Bandu dal' nekom drugom. Otvorise gig sa "Also Sprach Zarathustra" od Strauss-a. Do dzadza. Quote
Litar Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Pomorandza . Njih sam gledao live u Pioniru kao predgrupu dal Ian Gillan Bandu dal' nekom drugom. Otvorise gig sa "Also Sprach Zarathustra" od Strauss-a. Do dzadza. Da, oni su bili predgurpa Gillanu... valjda 1982-ge.... ili tako nesto... Quote
Litar Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Tako nesto... Sad se setih.. Zar nisu te veceri oboje, i Gordi i Pomoranza bili predgrupe? He-he, posle je Gillan pevao na onom HM festivalu u Zagrebu, pa su mu ukrali pasos... :) Quote
Recommended Posts