ShinigamY Posted July 15, 2022 Report Posted July 15, 2022 Uf uf uf, odlicno odlicno OD LI CNO. Mogao bi live ove godine da padne opet :D Quote
Angelystor Posted July 15, 2022 Report Posted July 15, 2022 Jako jako fino. Baš jedva čekam album, debelu pauzu napravili. Doduše jeste prošli bio dupli. Quote
azal Posted November 18, 2022 Report Posted November 18, 2022 (edited) tanak mi nesto album posle dva slusanja. sve pesme na slican fazon i tekstovi deluju malo vise cringe nego inace. Legends of the Shires nekako ima odlican primer svake vrste Threshold pesme, i brzog hita, i AOR ljige, i prog epica, i balade. Ovaj bas i nema. Ali slusacu jos. Plus mislim da je poslednja pesma najgora meni, ima cak neki glupi polu nu metal scream vokal na kraju. Bas kvari utisak kad je poslednja pesma uzasna. Edited November 18, 2022 by azal Quote
ShinigamY Posted November 18, 2022 Report Posted November 18, 2022 Nisam ni ispratio da je izasao album. Jebo mater, od kad sam se ugasio sa fejsa (tj imam profil al ga ni ne koristim, ne logujem se), uopste nemam pojma kad bendovi izbace bilo sta ... Brdo bendova nema instagram, da nije yuma realno, promaklo bi mi vecina novih albuma bendova koje slusam. Quote
azal Posted November 18, 2022 Report Posted November 18, 2022 zar te ne podseti Spotify? Ja uglavnom prvo pogledam Tidal new releases svakog petka. Quote
Kumodraski Vo Posted November 18, 2022 Report Posted November 18, 2022 https://mega.nz/file/WeQAFRIb#p1ifuo46PmTE9pWeK-VnL0XvLkzoRrl0jUmVM6Le5qA Quote
Angelystor Posted December 4, 2022 Report Posted December 4, 2022 Nakon magnum opuščine od prošlog albuma nisam imao prevelika očekivanja za ovaj, ali ispao je, kad se sve sabere, uredan album, doduše i pad u odnosu na nivo sa 2010's albuma. Prva polovina albuma, zaključno sa "The Domino Effect", mi je apsolutno prejaka. Jedan refren veći od drugog, sve kako valja, Threshold u naj elementu. Drugi deo ima svojih momenata, ali ima i nekih par jako loših - "Complex" baš podbačaj posle niza pre toga, refren mi baš debilan. "Run" mi je težak filler, a "Defence Condition" em ne zavređuje tu dužinu, em mi je onaj kraj izuzetno otužan, sa sve onim očajnim vaćuganadu outrom. Tako da, ima jedan uredan jak EP ovde, i onda gomila nekih bonus pesama, tako mi za sad ide. Quote
Glan Posted June 17, 2023 Report Posted June 17, 2023 Preslusah ovaj zadnji album,nije lose,iako sumnjam da cu mu se ponovo vracati. Mislim da je najbolji period ovog benda bio sa Macom na vokalu,album "Clone" je remek djelo,zasigurno njihov nabolji album po meni,i naredna tri su takodje blizu,sjajni albumi. Kad se vracam ovom bendu uvjek zavrtim te albume sa Macom,ovo kasnije nisam imao zelju ponovo preslusavati, nije to lose ali.. Kakav je to vokal bio.. poseban,sa nevjerovatnom toplinom i bojom glasa 1 Quote
azal Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 Gledao sam i ovu Damian Wilson One Knight turneju preko vikenda u Weertu. Iako sam prvo od Thresholda cuo Wounded Land, nije mi nikad Wilson bio medju omiljenih prog pevaca, ali, nakon ove svirke, postovanje za njega mi skocilo ne zna se koliko. Vrlo retko da cujes vokal iz ovog zanra i sa preko 50 godina da se trudi sve od otpeva isto kako je otpevao na albumu. To je on radio, vrlo uspesno preko dva sata. Odlicna lista dobrih oldschool Threshold pesama koje kapiram da nikad ne sviraju, lep paket Ayreon pesama, i svasta jos (Lalu, Headspace, Arena, itd) Bas prava retrospektiva karijere. Bend je bio Lalu (klavijaturista, jedan gitarista, bubnjar) plus jos jedan gitarista i basista. Svi bili odlicni. Zanimljivo/simpaticno mi bilo sto sam maltene bio najmladji na svirci sa svojih 40+. Dosta matorih zaraslih prog rokera, parovi od 50+ i naravno mnogo debelih ljudi u Ayreon majicama. 2 Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted October 17 Report Posted October 17 @ShinigamY kakav bio Threshold? Setlistom sam zadovoljan 🙂 Quote
ShinigamY Posted October 17 Report Posted October 17 1 hour ago, Marko, Mon_a[MOR]e said: @ShinigamY kakav bio Threshold? Setlistom sam zadovoljan 🙂 Odlican! Najbolja Threshold svirka koju sam cuo do sada. Tonski su zvucali odlicno stvarno, nije bilo preglasno, svi su se culi kako treba, sve je leglo super. Setlista kao sto si video prosarana i bas po meri, i hitova i manje poznatih pesama. Mozda su realno mogli da uklone jednu predgrupu i da dodaju jos 4-5 pesama sa starijih albuma (kracih), al' dobro, to je moj nit picking, mozda bi bilo previse za njih fizicki da se guzvaju toliko svako vece. Glynn ne peva na turneji, vec neki drugi lik koji ga menja samo na turneji i svega mi, mislim da ovog lika treba da uzmu full time da peva. Skida ih sve savrseno, al najpreciznije pokidao onaj visoki Damien vibrato, stvarno u nekim momentima sam utripovao da slusam Damiana ispred sebe a ne nekog random Italijana. Prezadovoljan sam iskreno, vredi ici na ovu turneju i poslusati ih ako se moze, jer je setlista stvarno retkost da ce se ponoviti ovako nesto. Tuzna je stvar ta sto su kao bend na zalasku i da vec sada ne mogu da izguraju vise od 200 ljudi na koncertu, ali sta ces, ekipa koja je bila na koncertu je vecinski 40+ sa godinama, i sve manje ljudi slusa ovaj fazon. Al' dok god sviraju i imaju zelje da sviraju, treba ih poslusati uzivo. Johanne (bubnjar) je stvarno nerealan jebote, kako lik svira i koliko je utegnut i ima groove, definitivno je tehnicki dve klase iznad ostatka benda. Samo njega slusati kako pegla i kako se zajebava iza seta je vredno odlaska. 3 Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted October 18 Report Posted October 18 (edited) Strava! Ja cu probati da ih uhvatim u Tuluzu na ovom Ready For Prog festivalu. Setlista je mi je dosta dobra, osim sto meni nije legao toliko ovaj prosli kao vama (sudeci po komentarima), pa ne mogu da shvatim da se svira The Man Who Saw Through Time od 10+ minuta ciste dosade i jos dve pesme posle na bis, ako je koncept "pesma sa svakog albuma" kao sto su najavili. Bar je The Man... na sredini pa znam kad cu pivo da kupujem. Ali ovo kad krene Ashes -> The Ravages of Time -> Silenced -> Mission Profile - to je bas pravo u venu! Edited October 18 by Marko, Mon_a[MOR]e Quote
ShinigamY Posted October 18 Report Posted October 18 (edited) 33 minutes ago, Marko, Mon_a[MOR]e said: Ali ovo kad krene Ashes -> The Ravages of Time -> Silenced -> Mission Profile - to je bas pravo u venu! To kad sam doziveo, vredelo je preguravanje The Man Who saw Through Time. Mislim, kao pesma mi je super da se slusa u kontekstu albuma, i tema pesme i lyrics su stvarno odlicni, ali generalno nije pesma za live ovako, nije neki epic koji vozi gore dole dinamicno, mogli su da je izbace setliste i da uguraju 2 pesme sa nekih starijih albuma, i eventualno jos 2 isto tako, i bolja bi setlista bila, stavise mozda bih rekao i savrsena. No dobro, sta je tu je, makar smo dobili ovo sve ovako sareno, bendovi bi cesce mogli ovako sarati po albumima na setlistama, a ne pola setliste nov album, a druga polovina prethodna dva albuma... A ovaj poslednji album koji su izbacili, osim Silenced, mene nista ne radi na njemu ... 33 minutes ago, Marko, Mon_a[MOR]e said: Strava! Ja cu probati da ih uhvatim u Tuluzu na ovom Ready For Prog festivalu. Odlican lineup, samo za Disillusion / Threshold combo vredi otici 🙂 Edit: E da, jebeno su carevi da otvore koncert sa Slipstream, ta pesma je tako savrsena za otvaranje koncerta po pitanju energije i svega. Iako je hitcina koja moze lagano na bis, otvoriti koncert sa njom je stvarno do jaja. Edited October 18 by ShinigamY Quote
azal Posted October 18 Report Posted October 18 ako ce vec da sviraju jednu dugacku sa tog albuma, Lost in Translation je 10 puta bolja stvar i meni all time Threshold stvarcina Quote
Angelystor Posted October 19 Report Posted October 19 Uhvatio i ja večeras na zadnjem regularnom datumu turneje, i jako mi drago. Dok nisam video listu sam se debelo premišljao (pogotovo jer se preklapalo sa Ulcerate), ali posle spoilera setliste nije bilo šanse da se propusti. Taman oporavio grlo od nekog Keep It True virusa, i večeras ga opet izmučio. Jedina zamerka listi, iako baš volim Shires, mogla je neka starija još da uleti na bis umesto Snowblind. Ali zato ovaj regularni deo all killer što se mene tiče, pogotovo pesme sa nekih zanemarenih albuma, kao Ashes i Mystery Show. Ravages of Time, tako je bre. Pevač je dobar, tehnički super, ali emocionalno mi jako ravan. Vrši posao profi za turneju, ali nadam se da nije neka trajna zamena. Jeste tehnički impresivniji od Glynna svakako, ali lepši mi je dosta za slušanje Glynn uživo od ovog nekog školskog power vriskač pristupa. Drugo što Glynn na zadnje dve turneje kad ih hvatao dodatno značio jer je svirao drugu gitaru na nekim pesmama. Super su zvučali, vrlo tight, odličan zvuk bio, ali još lepše bi bilo sa još jednom gitarom da pokriva. Johan potvrđujem zvezda večeri svakako, teško da ga ne gleda i ne prati čovek sve vreme, još je u nekom trenutku sjebao činelu, pa je Talijan posle bacio opasku "He's so loud we have to keep him im a cage" (okružen bio onim staklenim paravanom bubnjarskim), što je meni bilo smešno iz jako pogrešnog razloga. Ne znam u stvari što npr Wilsona nisu zvali da odradi bar tour, nisam ispratio jel su u lošim odnosima il šta. Quote
ShinigamY Posted October 20 Report Posted October 20 20 hours ago, Angelystor said: Ne znam u stvari što npr Wilsona nisu zvali da odradi bar tour, nisam ispratio jel su u lošim odnosima il šta. Koliko se secam, bilo je price da je alkoholizam Damiana prilicno unistio i da je uticalo na njihov odnos (po drugi put), tako da su digli ruke od njega, vrv je bilo bas losih reci poslednji put. 20 hours ago, Angelystor said: ali još lepše bi bilo sa još jednom gitarom da pokriva. Bilo je na backing traci :) Bas sam se pitao kako ce resiti (ali i ja bih isto tako resio), za delove gde je solaza, samo pustis jos jednu traku da prodje kroz pojacala za ritam signal i tjt, resis problem. Naravno, videti Glynna kako to svira bi bilo lepse, ali meni je ovo resenje skroz ok (nisam neki hardcore drkac da sve mora da se odsvira, ritam gitara ispod solaza je uvek filler instrument). 20 hours ago, Angelystor said: Pevač je dobar, tehnički super, ali emocionalno mi jako ravan. Sta znam, meni je bio prilicno dobar, ne mogu da kazem da nije emotivno pevao, tehnicki je bio super, ali nije bas hirurski da je dosadno, imao je ukrasa i izleta nekih koji su meni zvucali okej. Al' kapiram da mozda se i pri kraju turneje izmorio ako nije lik koji je na turnejama stalno pa da ima iza sebe staminu da gura sve vreme full. Quote
Angelystor Posted October 21 Report Posted October 21 Ja baš nikakve backing trake ovde nisam čuo, solaža kad piči samo bas ispod. Nije ovaj lik moj tip vokala jednostavno. Powerica pristup koji bi super legao kao zamena u Stratovariusu, Sonati ili sl., nije mi to za Threshold. Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted November 8 Report Posted November 8 (edited) Ciganisao sam gore za utiske, pa je red da napisem svoje. Odlican, odlican Threshold! Super mi je sto ih nisam gledao od Legacy festivala 2008, a ista ekipa (osim pevaca - pokidao italijan btw!) na bini pa je neki jak osecaj familijarnosti. Johanne dusa benda - sabija, a cim ima sekund predaha - ustaje da glumata uz tekst. Groom posteno, sve svira kao sa snimka. Nije bilo backing traka. Ne znam gde peva ovaj italijan, ali je maksimalno profi, kao da je 20 godina na sceni. Set lista ova sto ste gledali minus Virtual Isolation (ne dobih tako nista sa Extinct Instincta, prve ljubavi 🙂 ) i Mistery Show (moja zena bila zadovoljna ovim izostankom). Ako je moralo da se sece nesto, meni je OK. Kao sto se znalo, ovo od Ashes je histerija dobro, ali ni The Man Who Saw Through Time mi nije smetao. Nisam nikad bio na (prog) koncertu u Francuskoj i par stvari sam video prvi put u zivotu. Izmedju bendova se prostor ispred bine POTPUNO praznio - idu ljudi da pisaju (vremesni, jebiga) ili da kupe pivo. Plasio sam se da napustim mesto posle Disillusion (meh jbg) i obavim to sve isto, ali pokazalo se - bez razloga. Dosta matoraca i ostane iza miksera gde je malo izdignuto, pa bolje vide. Bio je jedan nizi dekica koji je stajao negde iza, a onda bi se pojavio i bukvalno promolio glavu izmedju zene i mene kad Groom svira solo - slozi neku blazenu facu i kaze nam "quelle belle guitare" i onda posle zapali negde iza. Dolazio 6-7 puta sigurno. Toceno pivo na certu 7.5 evra, ali neki dobar pale ale njihov - nisam nikad pio bolje na metal svirci. Izmedju sale i klonje lik pece palacinke. Edited November 8 by Marko, Mon_a[MOR]e 1 Quote
Recommended Posts