Grob Bez Dna Posted February 2, 2011 Report Posted February 2, 2011 nije los devil. malo providan, ali zabavan i lepo ubije vreme. Quote
Guest Bata Životinja Posted February 2, 2011 Report Posted February 2, 2011 uvijek si malo više heavy nego što bi trebalo kakav ublaženi način da se kaže ono iz prvog rivjua u potpisu Inače, mislim da Svift nije dječiji pisac uopšte, on se sprdao sa političarima u toj knjizi, valjda je bio politički novinar po profesiji. A u šta su ga pretvorili u Dizniju je druga priča... Nadam se da inače ne posmatraš sve stvari na sličan način nažalost skoro sve, jadna toj deci majka Quote
Lou Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Pravo pitanje je, u stvari, koliko su djeca uopšte svjesna onoga što gledaju ili bolje kako gledaju i kako to utiče na njih? Sve je lakše kad odrasteš. Moj omiljeni crtani je bio (i ostao) Guliverova Putovanja. Tada, kao 4-godišnja djevojčica, bila sam oduševljena magičnom stranom crtanog i ljudima koji su "živjeli" u njemu. Dječija dimenzija je skroz drugačija od odrasle (srećom). Međutim, 15 godina kasnije, ja sam pisala ozbiljnu kritiku na crtani, u stvari na Sviftovu knjigu, koja se ne sastoji iz jednog dijela od kojeg je i napravljen crtani. Četvorodjelna knjiga je pravi primjerak mizantropije i/ili nihilizma, toliko cinizma, ironije i mračnjaštva u jednoj "dječijoj" knjizi. Ništa mi nije bilo jasno, a, u stvari, je sve poprimilo jednu drugu, nadasve ozbiljniju crtu - odrasli stvarno znaju da zaseru stvari. Dok sam bila dijete, sve je bilo mnogo ljepše i egzotičnije. Tako da crtaći treba da ostanu ono što jesu - crtaći, bilo to Diznijevi, Pixarovi, 3d, kako god... Mnogo klasičnih crtaća se zasniva na starim bajkama, kao što znamo. Bajke nisu imale nikakav drugi aspekt osim da u detetu razviju norme i moralnost koju ne bi prihvatili ako bi im odrasli (njihovi roditelji) to jednostavno rekli. Ako otac kaže deci da moraju da se čuvaju i pomažu uvek jedno drugom, to neće imati isti uticaj kao da su čuli, npr. bajku o Ivici i Marici. Isto je sa crtaćima i vazda će biti. Pomozi bližnjem svom, poštuj autoritet, ali pokaži inicijativu, sve za porodicu, daj ljudima drugu šansu... "Kralj lavova", "Lepotica i zver", "Snežana i sedam patuljaka", "Priča o igračkama" (gledah samo prvi, doduše)... svuda je to i danas nije ništa drugačije. Quote
KinSlayer Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Pogledah Shelter - ne mogu da verujem da su ga ovde neki hvalili. Film pocne zanimljivo, dok se ne sazna glavna prica, a ona je toliko glupa da nemam reci + ako je ono horor onda sam ja car... Smeh od filma... Quote
Guest Administrator Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Meni je film dobro uradjen ali je propagandno hriscansko govno. Quote
Lord Iffy Boatrace Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Meni je film dobro uradjen ali je propagandno hriscansko govno. Upravo to.+1 Quote
KinSlayer Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Sta znaci dobro uradjen? Kadrovi, fotografija, gluma, sta? Nista posebno, a scenario je sranje - film je vise za onu drugu temu, nego za ovu, realno... Quote
Guest HEFEST Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Sad ga skidoh pa cu da ga pogledam odmah. Za mene je svaki film sa Terensom vrhunski tako da ga odmah stavljam na preporuke. Ocenama na IMDB-u odavno ne verujem. Glumacka postava vrh: Micah Alberti Gianni Biasetti Paul Sorvino Ornella Muti i naravno Dzej tj. Terence Hill http://fileserve.com/file/2tn2v9g/Triggerman.2010.DVDRip.XviD-VoMiT.part1.rarhttp://fileserve.com/file/AMTt98M/Triggerman.2010.DVDRip.XviD-VoMiT.part2.rar 1 Quote
Guest HEFEST Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Ovi linkovi inace nisu dobri. Skidoh ova govanca i sad da pustim film a ono sve zajedno 100 MB. Sad skidam sa torrent-a. Quote
KinSlayer Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 (edited) Ocenama na IMDB-u odavno ne verujem. Ocene na IMDB-u nisu merilo, narocito sto se blockbuster-a tice, indie filmovi su jos i ok ocenjeni, jer njih vise gledaju ljudi sa malo vise interesovanja za film... Btw, meni je od Shelter-a, ovo mnogo bolje, iako ni Case 39 nije nesto narocito (prica nije originalna, iako sam film ima zanimljiv obrt): Edited February 3, 2011 by KinSlayer 1 Quote
Guest Administrator Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Case 39 je meni odlican film. Quote
KinSlayer Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 Dobar je. Ne bih bas rekao da je odlican, ali sasvim solidno ostvarenje... Quote
рогозуб Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 http://www.facebook.com/#!/thefountainmovie?v=info utripovan... film me je ostavio bez teksta.. Quote
BlowCape Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 http://www.facebook....ainmovie?v=info utripovan... film me je ostavio bez teksta.. uuuu da.... Fantastican film...! 1 Quote
Јарослав Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 феноменалан је! мора се бар 3 пута погледати пре него што се све схвати 1 Quote
Kokopelli Posted February 3, 2011 Report Posted February 3, 2011 kakav ublaženi način da se kaže ono iz prvog rivjua u potpisu Inače, mislim da Svift nije dječiji pisac uopšte, on se sprdao sa političarima u toj knjizi, valjda je bio politički novinar po profesiji. A u šta su ga pretvorili u Dizniju je druga priča... nažalost skoro sve, jadna toj deci majka To što se meni rivju nije dopao, ne znači da nije dobar. Svift nimalo nije dječiji pisac, zato sam koristila " ", a on se sprdao sa kim je stigao u "Putovanjima". Uglavnom političarima i naučnicima, a na samom kraju i čitavom čovječanstvu. Pa da... Quote
Face Of Melinda Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Od pomenutih filmova moje preporuke idu definitvno za The Road, the Fountain a sto se horora Case 39 tice takodje preporuka, jer iako ima tipicnu temu, tenzija prati ceo tok filma, barem sam ja bila u istoj Bronson: radnja filma ide u nekom predvidljivom toku, tako da sama radnja nije ono sto mi je odrzalo paznju vec sama gluma Toma Hardija koji je poprilicno dobro opisao antisocijalni poremecaj licnosti, razvoj istog sa jos nekim elementima psihopatologije, koja je zaista bogata da ne davim. Tako da meni je bio interesantan sa tog aspekta, ali radnja filma sama za sebe predvidljiva stoga preporuka ljudima koji mogu da stave radnju po strani i da se fokusiraju samo na glumu, koja je sto se mene tice fenomenalna. Quote
Guest Administrator Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 koliko ja znam on je najskuplji britanski zatvorenik. U jednoj pobuni u Broadmooru napravio je stetu od 750 000 funti Quote
Face Of Melinda Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 koliko ja znam on je najskuplji britanski zatvorenik. U jednoj pobuni u Broadmooru napravio je stetu od 750 000 funti A to je samo jedna od "steti" cela taj trip njegovog zatocenistva je apsurd, jer po meni on je jos u mladosti imao elemente psihopatologije, koja je kako-tako mogla da bude regulisana, ovako od njega je drustvo napravilo strasilo... moram da stavim ovaj citat Paul: All you need is a name. Charles Bronson: What's wrong with Mickey Peterson. Paul: You need a fighting name, like a movie star. Charles Bronson: Charlton Heston. Paul: Look, love. No one gives a toss about Charlton Heston. The man's a cunt. You're more of the Charles Bronson type. Quote
Guest Administrator Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Ali scena kad se skida i kad onaj lik treba da ga namaze onom kremom :D Ne bi voleo da sam na njegovom mestu Quote
Guest Administrator Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Veceras na Avaliu ponoc film The First Power , ili kako smo ga mi zvali tad , "Pentagram" http://www.imdb.com/title/tt0099578/ Secam se da sam gledao film tamo godinu dve od izlazka i imao sam traume od njega. Obavezno sam film gledao sa jastukom preko lica samo da mogu da virim. Jako je bio jeziv onomad. Quote
Novaliis Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Secam se i ja tog filma, snimio sam ga na kaseti tada, bas mi se svidjao. 1 Quote
Grob Bez Dna Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 nije los pentagram, pogledacu ga veceras opet. nekako me podseca na dosije x, iako je stariji. Quote
Guest Administrator Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Secam se i ja tog filma, snimio sam ga na kaseti tada, bas mi se svidjao. Ali ona scena kad on sanja pa kad mu dolazi ovaj sa leđa i kad mu je zabio sekiru posred čela. To nikad neću zaboraviti. Nije mi jasno kako su to uradili , deluje toliko real Quote
Recommended Posts