Jump to content

Filmovi - preporuke

C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Naravno da si se razocarao kada si ocekivao Fury Road 2. Furiosa je vrlo dobra, sa odlicnim gradjenjem sveta, ponovo pedantno odradjene i jasne scene akcije i pre svega fenomalna muzika. Ako bih nesto zamerio, to je izbor glavnih glumaca. Ume Anya da zasija onim njenim okicama, ali Hemsworth nije zasluzio onakvu ulogu, nema glumacku sirinu. 

Pa ono, šta je ovaj film ako ne Fury Road 2 :haha:Tj. Fury Road 0, da budemo matematički korektni. Sa te strane sam dobio baš ono što sam očekivao.

Stoje plusevi koje si naveo apsolutno, ali, 1) Saglasan i za glumce, ATJ mi treba bukvalno da je ne gledam 4-5 godina, a sad je dobijam na polugodišnjem nivou. Hemswortha ne znam dal mi je ovo bio prvi film gde da gledam, ali mi je i bio ok, ali da, mogao je neko eminentniji da dobije ovo. Nije pomoglo ni što liči na Robb Flynna u filmu 2) Na trentuke očajan CGI. 3) Klimav scenario/priča, i istovremeno je delovalo kao nešto zgužvano u film što treba da bude serija (ili dva filma), a opet kad god nije akcija uglavnom mi je pažnja vrlo brzo odlazila. Pogotovo ona zadnja confrontation scena kao da traje 40 minuta.

Doduše, gledaću ga opet verovatno dok ga ima u biosu, ionako suva sezona trenutno.

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Nije se još ni ohladio kako treba Poor Things, a već ima novi Jorgos Papandreu, "Kinds of Kindness", inače prvi film u bar 20 godina da sam prvi put saznao sa njega sa reklame na banderi (umesto, jelte, bilo kakvog ekrana). Ovo je bilo ukratko kao da je neko uzeo Lobstera i nabio ga u tri mini priče, i onda izbacio to kao film od 2h45. Uprošćavam, i nisu radnje iste kao Lobster, ali mogu lako da se izvedu paralele (samo ljudi kako pričaju pa ispada kao da je u istom "univerzumu" sa tim filmom). Sacred Deer sam izbrisao iz sećanja, to mi baš nije leglo, a ovo će mi iščileti iz sećanja čisto jer je solidno dosadno bilo većinom, tako da ću verovatno da se zajebem za par godina opet da gledam da se podsetim (Inland Empire efekat). Nadam se da sa sledećim neće žuriti, i da neću opet gledati ljudsku dasku Emu Stoun u eksplicitnim scenama. Lepo čuti Dia doduše u kanda mejnstrim filmu.

To nije zaista tesko. Imace novi Yorgos premijeru kod nas na Palic filmskom festivalu. Da ne radim i da sam se organizovao isao bih ovako ceka se neki obican bioskop. 

A meni fascinantno sto se na tog Deadpool Wolverine loze muskarci u poomaklim godinama, kao da ce biti jos i dobar akijas, a kao komedija, kukukuku!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ja ne znam šta može čoveka da nagna da pogleda Furiosu  posle onog sranja od Fury Road-a. Da mi neko ponudi da mi plati ispod 200 evra ne bih ga pogledao.

Posle Mel Gibsona Mad Max ne postoji i ja ne priznajem ni samo postojanje ovog kvaziumetničkog izmeta.

• Like 2
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• 2 weeks later...