Jump to content

Filmovi - preporuke

C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Substance 8, dobar film, predugacak, kraj mi se nije dopao i dupeta je bilo _zaista_ previse, 15-20 minuta dupeta manje bi bilo sasvim dovoljno dupeta

Edited by Havočka
bar je vecina dupeta dobro dupe
  • Upvote 1

Anora film godine. Komedija godine, Voznja godine. Sean Baker hvala ti sto si ziv u nasoj vremenskoj liniji.

Sava Centar je kurac na biciklu i dalje, sa neudobnim mestima, i platnom koje se napola ne vidi od rasvete sa balkona. Mogli ste manje pare te da perete gospodine Miskovicu i da napravite pravi CINEMA.

Drevna vještica iz ukrajinskog grada Konotop (za koji se oduvijek vjerovalo da je mjesto gdje se vještice rađaju) odrekla se svojih moći nakon što se zaljubila u smrtnog momka. Ali kada počne rat i ruski vojnici okupiraju grad i brutalno ubiju njenog voljenog, ona odlučuje da im se osveti, pa vraća svoje moći i podvrgava ubice svog vjerenika strašnim i krvavim činovima odmazde …

U moru nastavaka koji se šlepuju na staru slavu, donekle je lepo videti da Tim Burton i dalje ima volje da pokaže da i dalje ima inspiracije da radi. Iako je scenario nedopečen, više bi prijao kakvoj kratkoj formi serije koje se sada guraju i prave. Ne sija poput originala, ali je lepo videti buđenje autora  i što su ipak uspeli neke fore i fazone da isporuče iako sam mislio da će sve biti ko od mrtvog puvala. Treći Bitlđus treba da se zove Bitlđusova dinastija, realno. Više utisaka na letterboxdu.

Beetlejuice Beetlejuice (2024)

Dobro se drži Keaton, kada se uzme u obzir da je blizu 80-tih. I vidi se da je sa ovim ušao sa strašću i da dalje može da prikaže energiju kao da je Bitlđus iz crtaća lik. Problem su ovi ostali likovi i podzapleti, ja bih Jennu Ortegu i njenu priču skroz odstranio, i Dafoe murkana. Ne doprinose ništa osim da popune vreme za strimere. I ovo bi funkcionisalo bolje kao neka serijica. Nostalgija je trenutno najjača valuta, jedva čekam momenat kada ispucaju sve IP iz 80-tih i 90-tih, šta će onda tek raditi. 😄

Pa praviće novog Betmena sa novim glumcem svakih 10 godina i sl., novi prikveli, oridžin priče...Barbie im je isto otvorio vrata da svaka igračka sad dobije film itd.

Kad pomenuh Betmena, skoro sam baš razmišljao da nikad ne bih pomislio da ću da gledam stvari gde upoznajem kevu i od Džokera i od Pingvina. 

Betmen nikada neće stati, previše je jak IP i za njih ima smisla da bude u rotaciji stalno. Zaboravio si da je pre Barbie ipak Lego Movie dominirao i otvorio vrata da se razne franšize igračaka ponovo vrate na velika platna.

Ali bilo bi dobro da sledećih 10 godina nemamo nijedan IP koji je već u rotaciji, već da se napravi kakav rizik i iznedri nešto novo. Makar i sa osrednjim uspehom, malo smanje te budžete i bude manje agresivan marketing i da daju tim režiserima da daju svoj lični pečat i to bi bila verovatno uspešnija kombinacija. A ne konglomerat prastarih direktora i gde u test grupama koriste ljubitelje originala koji su već pred krajem života. Dobro ovo poslednje preuveličavam, ali trebaće i nešto novo za ove nove generacije, majku mu.

Ima Pingvin mamu i u stripovima, nisu otkrili toplu vodu u novoj seriji. Čak je i sramotno kako na jeftin način pokušavaju da oponašaju maestralne Sopranose.

Lego je animacija, pomenuo sam Barbie jer je igrani film, a podsetio me onda da Kaluya treba da igra jebenog Barni Dinosaurusa, doduše ni ne znam jel to igračka ili samo maskota neka.

Nisam čitač stripova, ali pretpostaviću i da mu se keva pojavila tek posle 50. stripa ili sl. Poenta je da mi je ok da jednog lika vidim u okviru priče i to je to, ne treba mi porodično stablo i ceo psihološki profil.

33 minutes ago, VoivodBG said:

Ali bilo bi dobro da sledećih 10 godina nemamo nijedan IP koji je već u rotaciji, već da se napravi kakav rizik i iznedri nešto novo.

Dobra šala