Jump to content

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

FLUX Radio i domaćin Jovan Semi su ugostili drugara i mene u Semikastu. Jovan je pripremio jednu delikatesnu temu za filmske sladokusce, koja se bavi nekadašnjim i sadašnjim bioskopima. Pričamo o najboljim i najgorim iskustvima u vezi istih, i najbitnijem pitanju, kako bi mogli današnje bioskope da učinimo još boljima. Kreće od 18h danas putem sledećeg linka: https://fluxokupacija.wixsite.com/flux

• 2 weeks later...
Posted

Ghost in the Shell je pored Akire jedan od najuticajnijih anime naslova. Prvobitno jer je predočio razne moguće razvoje tehnologije, kojem smo svake godine sve bliži i bliži. I istovremeno imamo jedan pametan sajens fikšn zaplet i distopijsku budućnost, a uz sve to dobro uklopljeno razmišljanje o tome šta je čovek, a šta mašina. I na sve to dodate fenomenalne scene akcije, koje su često korišćene u nekim poznatijim zapadnjačkim filmovima. Nas troje smo lepo uspeli u kratkoj i sažetoj epizodi da utvrdimo zašto je danas i dalje lektira, iako je sajens fiknš definitivno jedan od najpopularnijih žanrova u svim medijima.

Posted

Pogledah konačno neki film posle 100 godina, u pitanju je popularni The Substance (2024) https://www.imdb.com/title/tt17526714/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_7_nm_0_in_0_q_the substance 

Dobar film, odrađen maksimalno profi u svakom aspektu mada bi mi prijala malo bolja dinamika, razvučeno je dosta. Zanimljivo da su za glavnu glumicu izabrali baš Demi Moore čija iskrivljena vilica nalik na Hordaka je potpuni kontrast onome što film želi da poruči. Margaret Qualley slatka ali precenjena, Dennis Quaid zato super legao u ulogu beskrupulozne perjanice industrije zabave koja bi gazila po mrtvima zarad uspeha. Od mene nekih 7/10.