Kokopelli Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Hm, dobro zvuči taj kompas , mada se ja palim na tu thriller/fantasy/drama kombinaciju. Inache, hjedoh da odgledam Ženu na ivici nervnog sloma, ali mi komp zablokira, pa sam to shvatila kao znak da nije vrijeme za Almodovara. Uzela sam Vječiti sjaj blistavog uma i svidio mi se. Nije loš Džim Keri, a-a, not bad at all! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Hm, dobro zvuči taj kompas , mada se ja palim na tu thriller/fantasy/drama kombinaciju. preptostavljam da ekranizacija nece dostici nivo knjige (kao sto to cesto biva), ali to je zapravo neka mesavina bajke i avanture. sam autor na pocetku knjige kaze nesto u fazonu "zahvaljujem se svim autorima od kojih sam pokrao ideje", mnogo toga je uzeto iz raznih mitologija i cela prica je puna simbolike, tako da da je po meni neki "best of" ideja koje se provlace kroz zanr. mali spoiler na temu zlatnog komasa koji ne otkriva nikakav deo zapleta vec samo nudi objasnjejne za nesto sto ce se uciniti neobicno onome ko gleda film a nije citao knjigu: - u nasem svetu svako ima dusu koja je unutra. u nekom drugom svetu dusa je spolja i to u obliku zivotinje od koje se covek ne razdvaja (boli kad ih razdvoje, pa tako na primer covek cija je dusa jedan delfin ne moze dugo da bude odvojen od mora). kad su deca mala i nesazrela njihova dusa ( daemon) moze da menja oblik: cas je zec, cas je macka, cas je zmija, itd. zavisi od situacije. kad dete odraste, njegov daemon zauvek ostaje u obliku zivotinje koja odgovara njegovom karakteru. ovo je po meni jedna od najboljih ideja koju sam video u ovom tipu knjiga. (ne, onaj beli medved koga cete videti na slikama postera nije daemon devojcice koja je na istom posteru :) ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedOrange981 Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 kompletno dobro uradjena akcija: The Bourne Ultimatum http://www.imdb.com/title/tt0440963/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 slazem se. narocito fajt sa arapinom koji je uradjen za medalju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Ruski ratni film Zvezda - sve pohvale The Pathfinder - nevidjeno glup i nerealan ali ona kamera tj fotografija ostavljaju bez reci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwing Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Novi Tarantinov film ... joj... cekao sam par meseci da se pojavi DVDRip da ,kao, gledam dobru sliku - posto on to zasluzuje ljudi - Death Proof je najgori film kojisam pogledao ove godine toliko je losh da ako ikada sretnem Tarantina ,moracemo ozbiljno da porazgovaramo sta on radi u zivotu i da li je promasio profesiju smece,smece,smece Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Jel neko gledao ovo http://uk.imdb.com/title/tt0427954/ pre 2 nedelje na RTS-u?? Ako hocete akciju nema bolje. Ovo je jebeno najbolji "kung-fu" film koji sam gledao! Naspram ovog lika Brus Li i Jackie Chan izgledaju kao male mace... :) Ja i dalje ne kontam kako ljudi snimaju ove scnene u jednom kadru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SerbZmaj Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Heh znam tog glumca...imao sam ranije jedan film gde razbija nitkove Ong-Bak: Muay Thai Warrior Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwing Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 28 nedelja kasnije... mnogo je kratak film prvi deo obozavam... jedina bolja stvar od zombija je zombi koji trci 3ci deo mora biti vrh...jurnjava po PArizu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zagrivuk Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Ko voli psiho trilere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Pričali smo već o tom filmu. Ništa posebno, već viđeno, a ni uloga mu nije najbolja. Gledala sam The Fracture sa Hopkinsom, ali sam zaspala pred sam kraj :/ Nije bio dosadan, nego sam bila jezivo umorna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 History of Violence.. znaci, Vigo Mortensen, jebe koliko je dobar. ajde Strider, LOTR - ma extra sve, da se covjek zaljubi.. ali History je toliko JAK film, da me evo poslije pet dana jos drzi neki blago cudan utisak.. produkcija nekako cudna, k`o da je iz 70-ih, sama prica vrlo neobicno tece.. cijeli film je malo zbunjujuci pogotovo u scenama gdje onako necenzurisano jebe svoju zenu, sa vrlo eroCko-grafickim detaljima.. a sve nekako tiho, radnja tece lagano, nema neke specijalne akcije, al` je drama opasna. vigo je glumac, samo takav. ed haris neponovljiv. ko nije odgledao, steta. ko je odgledao, nek odgleda ponovo. totalno mi nije zao sto pukoh 15 dolara na film. vec ga 4 put vrtim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Odgledao. Govance od filma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zagrivuk Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Meni je odlican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 (edited) angelystor: nemas pojma Edited September 11, 2007 by blondie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 I know Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 history of violence je dobar film. pozitivno sam se iznenadio jer sam otisao u bioskop misleci da cu da gledam neku porodicnu dramu tipa "muz bije zenu, a onda ga ona prikolje na spavanju" ali se ispostavilo da u filmu ima vise akcije. ;-] 1048 me je smorio. do pola jos moze da prodje, ali kad pocne preterano tripovanje - od tog momenta mi se uopste ne svidja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwing Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Halloween 2007-Rob Zombie odlican..ja ne volim horore ali Rob pokaza Tarantinu kako se prave retro filmove inace film je tribute to slipknot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinstrel Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Bas ga pre par dana skinuh. Kazes odlican... kewl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwing Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 pa meni odlican ja se ne lozim na te kultne horore i ocekivao sam da ovo bude veliko sranje a posto je skroz gledljiv a moja su ocekivanja bila niska - prijatno sam iznenadjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
זאבים Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinstrel Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 ^ Respect! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 (edited) Children of Men je sranje, ali ima neverovatno dobru kameru. Zasto je sranje? Jer je pun nebuloza. Hot Fuzz i Shaun of the Dead - trci i gledaj ako nisi! (svi vi ). Edited September 12, 2007 by Double Fire Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinstrel Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Pa i Futurama je nebulozna pa niko nije rekao da je tvoj avatar sranje. COM je odlican film. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 nebulozno znaci da radnja sama sebe pokopava. Nebulozno je kad kazes "necu da ucim fiziku jer je to lose za mene" a onda uzmes da ucis fiziku i radujes se kao da je to najbolja stvar na svetu. bolji od ogromne konkurencije koja je izasla te godine sigurno jeste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts