Brynhildr Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Pa ono, klasična istorijska ljubavna priča, al' ok su filmovi. x) Pritom su 3 knjige sklopili u 2 filma. Isti pisac je napisao i knjigu "Ondskan" (Zlo), po kom je isto snimljen film, koji je FANTASTIČAN, bio je i nominovan za Oskara. http://www.youtube.com/watch?v=3tCFvaJo9aE Glumi i Gustaf Skarsgård(Brat poznatijeg Alexandra ) Quote
Novaliis Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Odlican film, tek sam ga nedavno pogledao i preporucujem svakome ko jos nije. Pravo umetnicko delo. Valhalla Rising is a Danish/British 2009 film directed by Nicolas Winding Refn, starring Mads Mikkelsen. The film takes place in 1000 AD and follows a Norse warrior named One-Eye and a boy named Are as they travel with a band of Christian Vikings in pursuit of a Crusade. Instead they voyage west to North America. The film was shot entirely in Scotland. Vidim da je neko preporucio Man From Earth. Odlican film takodje. 1 2 Quote
Doom Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 (edited) http://www.imdb.com/title/tt0380726/ When The Sun Was a God takes place in Ninth Century Europe, when various Slavic tribes lived on the land that later became Poland, at a time when each tribe worshipped it's own, separate god. Edited August 29, 2010 by thulsa doom Quote
manjane7 Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Gledao sam Ondskan (Zlo), stvarno je dobar film. Da neko nema mozda film Svedski Storm sa prevodom? Ja sam nasao ali nikako nisam mogao da iskopam Engleski ili Srpski prevod. Storm imdb Quote
Brynhildr Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 http://www.podnapisi.net/en/ppodnapisi/search?tbsl=1&asdp=0&sK=Storm&sM=424960&sJ=0&sY=&sAKA=1 Evo ti čak dva prevoda, vidi koji odgovara. (Pritom je to prvi sajt koji mi je pao na pamet, sigurno se nisi baš ubio od traženja ) Quote
manjane7 Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 (edited) Jao veruj mi trazio sam po svim mogucim sajtovima za taj torent koji ja imam i nema za njega, a ovi titlovi koji postoje su za neki drugi koji naravno nema ili ima malo ljudi pa ne skida. Hvala u svakom slucaju. Edited August 29, 2010 by manjane7 Quote
Brynhildr Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 http://www.allsubs.org/search-subtitle/storm+2005+en/ Jedan od ovih mora da bude. Ili, ono što ja često radim, pomeraš titl kad krene film dok ti se ne uklopi. Quote
Andrija Smith Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 ...i podesiš framerate da je isti na titlu i filmu. Mada zna to da bude zajebano ako ne znaš riječ jezika na kojem je film. Quote
Маузер Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Kakav je rimejk Taras Buljbe, jel barem prineti originalu? Quote
Brynhildr Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 @Andrija - nađe prvu scenu gde glumci pričaju, ne može da omane. Quote
mina. Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 @manjane: fora sa storm-om je sto u svim titlovima ima scena koja je iz filma izbacena, tako da titl ide normalno do jednog odredjenog trenutka, a posle se sve zbrka. probaj ovde da skines, imaju neka 3 rendom titla i 2 koja sam ja sredjivala pre sto godina, nadam se da rade. Quote
M-16 Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Kakav je rimejk Taras Buljbe, jel barem prineti originalu? Tu i tamo, jbg jedan je Quote
pharaoh.master86 Posted August 31, 2010 Report Posted August 31, 2010 Thanks za preporuku, film je prebrutalan. Ozbiljno mi je poljuljao dosadasnju top listu filmova. Quote
B@K@ Posted September 1, 2010 Report Posted September 1, 2010 Mogao sam i na manga/anime temu, ali mislim da vredi u opšte preporuke (kao i oveća gomilica naslova tog žanra), kako bi više ljudi možda uživalo, osim žanrovskih posvećenika... Quote
Lord Iffy Boatrace Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 (edited) Obavezno pogledati,i MANGA je preterana takodje!!! Battle Royale Edited September 2, 2010 by BruceBruce 1 Quote
рогозуб Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 jel neko gledao nocjas na rts-u Parfem, pricha o ubistvu? o liku koji ima zajebano chulo mirisa i krene da pravi parfeme, i izvali da je najbolji miris miris smrti, i krene da ubija devojke da bi od njihovih mirisa pravio parfeme, i tako napravi savrsheni parfem kojim u teoriji mozhe da porobi ceo svet.. bash je femsi film... http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume:_The_Story_of_a_Murderer_%28film%29 2 Quote
Rehabilitovani Bagrem Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 Moja profanka srpskog je u srednoj obozavala taj film,priznala nam je da se nalozila na njega.Moram priznati da mi se ne dojmi taj film,jbg perverzna romantika i to... Quote
Andrija Smith Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 Runtime: 147 min. Previše. Gledao sam ga na preskoke i dobar se čini, ali predugačak. Quote
Lou Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 Ako je film dobar, dva sata (ili malo preko) nije previše. A to je odličan film. Quote
рогозуб Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 perverzna romantika? pa dobro, lik se lozhi na mirise a ne na ribe x) a i ona scena masovnih orgija.. al film jeste odlichan.. Quote
Guest Sha Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 Fenomenalna priča i jedan od retkih slučajeva u kojima me ekranizacija književnog dela nije razočarala. Lucidna priča, dobra glumačka ekipa i nekoliko scena koje prosto obaraju s nogu. Plus grešno nevine i zavodljive žene Svaka preporuka za Parfem, i za film, i za knjigu. Quote
Brynhildr Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 (edited) Jedini film koji je bolji od knjige. Po mom mišljenju. Edited September 2, 2010 by Brynhildr Quote
Talvi Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 Super film, koliko god puta da ga gledam ne može da dosadi. Quote
Recommended Posts