Havočka Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 ma daj sto bi iko znao za to ozbiljno, gde si cuo za ovo? faks ili tako nesto? i feel bad now 1 Quote
KinSlayer Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 postoji i knjiga??? ajme covecanstvo je opet palo u mojim ocima Nije valjda da nisi cuo/cula za Markiza d Sada?! Pogledaj, ovaj film: 1 Quote
Lou Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 ma daj sto bi iko znao za to ozbiljno, gde si cuo za ovo? faks ili tako nesto? i feel bad now Neformalno obrazovanje > formalno obrazovanje Zelena si, skakavčice. Quote
Havočka Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 -.- a jbg meni nikad ne bi palo na pamet da onako nesto postoji a tek da trazim ista slicno... o.o je l' ima stogodj njegovo u pisanoj formi negde da se nadje, ili ima neko od vas? kol'ko mrzim kad ne znam nesto ili kad nisam cula za nesto za sta je trebalo -.- Quote
Aces High Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=DaGWhIN_HbA&feature=related Најлегендарнија сцена икада као и филм. Пасолини је знао шта ради, а о Маркизу де Саду да не причамо. Прочитај "Недаће крепости" од Маркиза, није у реду да тако ступаваш ово маестрално садистичко дело. То је садизам али онај фин, аристократски... Quote
KinSlayer Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 -.- a jbg meni nikad ne bi palo na pamet da onako nesto postoji a tek da trazim ista slicno... o.o je l' ima stogodj njegovo u pisanoj formi negde da se nadje, ili ima neko od vas? kol'ko mrzim kad ne znam nesto ili kad nisam cula za nesto za sta je trebalo -.- Cudi me da vam nisu bar spomenuli njega u gimnaziji npr. Mada, ono mozda sam ja samo imao odlicnu srpkinju... E, bilo je to pre 10 godina... Quote
In The Flesh Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 jedini plus u celoj prici je da je snimano dosta davno i pretpostavljam da je bio ogroman tabu Režiser je ubijen nedugo potom. Ne znam da li je baš zbog filma, ali ne bi bilo čudno. Quote
Lou Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 (edited) Nema toga u gimnaziji, ne bi nikada dozvolili da takvo delo, ili išta njegovo, bude lektira za omladinu, jebi ga. Edited June 8, 2012 by Lou Quote
Havočka Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 sad sam procitala na wikipediji ne bi ni mene cudilo da je zato @KS moja srpkinja ima 24 godine i trazi muza a i matematicka gimnazija je u pitanju, kontam da je zena bila u fazonu koga bole kurac, ionako nece procitati knjigu u zivotu Quote
In The Flesh Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 I HavoC, mislim da se ovaj film pominjao 30 puta na ovoj temi, a uz Pink Flamingos i Cannibal Holocaust važi za najkultnije trash/shoker filmove svih vremena. You're entering a whole new world now...don't enjoy it. Quote
Havočka Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 i'm not ozbiljno, pocinjem pomalo da se plasim izvitoperenosti shvatam ja da ovo u neku ruku jeste kultni film, jer, jbt, takav je kakav je ali sto se mene tice, jako je pointless i veoma mi se ne dopada Quote
Јарослав Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 postoji i knjiga??? ajme covecanstvo je opet palo u mojim ocima Постоји, постоји, и феноменална је. Quote
Schneider Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 Gledao sam Prometeja ljudi moji, ono je toliko puno rupa (cak je i publika negodovala malo posle filma), ja sam zaista neprijatno iznenadjen. Od srca preporucujem ovaj review zaista delim misljenje, http://cultofghoul.blogspot.com/2012/06/prometheus-2012-ghouls-review.html Znaci NE preporucujem, i ako idete OBAVEZNO smanjite ocekivanja. 2 1 Quote
Captain Spaulding Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 Da fak? Zar je toliko duboko otisao? Ovaj previse kenja Quote
KinSlayer Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 Gledao sam Prometeja ljudi moji, ono je toliko puno rupa (cak je i publika negodovala malo posle filma), ja sam zaista neprijatno iznenadjen. Od srca preporucujem ovaj review zaista delim misljenje, http://cultofghoul.b...uls-review.html Znaci NE preporucujem, i ako idete OBAVEZNO smanjite ocekivanja. Slazem se, prilicno los film... Quote
Ozziris Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 (edited) Znaci NE preporucujem, i ako idete OBAVEZNO smanjite ocekivanja. I ne gledajte u 3d-u..samo 20% filma 3d i to onaj nakalemljeni naknadno ubaceni 3d, i apsolutno nije vredno davati i 10din vise. Ja apsolutno nisam ocekivao da ce stici a kamoli nadmasiti aliena pa sam i poprilicno zadovoljan i izasao iz bioskopa. Edited June 9, 2012 by Ozziris Quote
Captain Spaulding Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 Ne znam zasto toliki hejt, film je sasvim dobar. Kao da prave SFove svaki dan. Quote
Schneider Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 Ne znam zasto toliki hejt, film je sasvim dobar. Kao da prave SFove svaki dan. Pa ako odes na IMDB forum posvecen filmu, to vise nije hejt to je sprdacina. Ja stvarno ne znam koliko nelogicnosti i gluposti se moze utkati u jedan SF. SF/horor je moj omiljeni zanr i drago mi je da se uopste pravi, ali kako nekom da preporucim ovo? 2 Quote
Vitamin K Experience Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 Kao veliki fan SF/horor žanra i Alien trilogije ne nasedam na pljuvanja. A moj review dajem za par dana. 1 Quote
KinSlayer Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 (edited) Ne znam zasto toliki hejt, film je sasvim dobar. Kao da prave SFove svaki dan. Ma, daj... Film je uber los. Ja obozavam SF i horor zanr, al' ovo je smesno. Osim vizuelnog aspekta, Fazbinderove glume i mozda pocetka, film je potpuni promasaj. Samo cu reci: jebes film u kome se "naucnici" ceo film ponasaju kao poslednji polupismeni moroni... Da ne govorim dalje koliko ima nelogicnosti i propusta, ocena na imdb-u je definitivno pokazatelj da se tome ne moze verovati... Edited June 10, 2012 by KinSlayer 2 1 Quote
Генеральный Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Get the Gringo (2012) http://www.imdb.com/title/tt1567609/ OK filmic, nista posebno, ali odlican soundtrack Quote
Lunar Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 (edited) Gledah i ja Prometeja. I sada nemam pojma da li je to sto sam uglavnom postao veoma zahtevna publika, ali film nije ni priblizno ispunio moja ocekivanja. U samoj sustini film je okej, ajde ljudi nije los. Ima dobrih delova u filmu, pogotovo mi se dopala ona klaustrofobicna scena kada Elizabet vadi svoju "bebu", Fasijeva gluma, lepi predeli i atmosfera. Ali film je filozofske naravi i tu najvise fejluje. Film uopste nema dubinu i samo postavlja neka klasicna pitanja(odakle dolazimo, ko smo mi) i ne nudi nit ikakve odgovore nit ikakve teorije. Jako je suplja prica, i kroz dva sata filma prica se veoma slabo razvija, uglavnom je ono cekas kad ce ko da pogine. Ali osim toga, svi karakteri osim Davida robota su veoma pogresno napisani. Veoma nelogicno i cudno reaguju na stvari, i to je iskorisceno samo da bi mogli da se dogode oni horor elementi filma. Ocekivao sam da ce Elisabeth pronaci neke dokaze o pocecima aliena, o pocecma stvaraoca, a zapravo imamo jednog ogromnog baju koji ide i ubija i zeli da unisti zemlju. Zasto bas Zemlju? Ono objekat koji ide i unistava, ja mislim da je taj klise odavno iskoren i danas su nam potrebni daleko inteligentniji negativci. Nemam nikakvog intersantnog dijaloga u filmu, uglavnom su veoma cheasy ili neki one liner. Isto tako ocekivao sam od Davida i ako je robot da ima neku svoju agendu, pogotovo kada je rekao "pa zar svi mi ne zelimo da nam roditelji umru". Ali eto dosao bata stvaraoc, otkinuo mu glavu i to je to.... I poslednja zamerka i ako je scenografija fenomenalna, nekako veoma suplja i ne uverljiv je svet Prometeja, i to je ogromna mana jer ako se setimo prvog Aliena koji je imao cak i slabiju scenografiju bila je mnogo uverljivija. I da uopste nisu upotpunili rupe izmedju Prometeja i Aliena. Edited June 10, 2012 by Lunar 1 Quote
Captain Spaulding Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Dobro ni ja nisam pohvalio film da kazem da je fantastican. Rekao sam sta mi se svidja a sta ne. Elem Mislim da su humanoidi hteli da uniste nas jer su videli kakav smo promasaj i da ne licimo na njih xD. Ja sve mislim da je ovo skracena verzija filma, da ce biti directors cut jer ja mislim da je prica nije dovoljno razvijena. Film lako moze imati nastavak,sto da ne. Quote
Schneider Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Nema sta, vecina ljudi se slaze da je Prometej prosecan film.Retki su oni koji kazu da je najbolji a jos redji oni koji kazu nagori SF/horor.Sad kako je ko shvatio.. 1 Quote
Recommended Posts