Kendall Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 (edited) E upravo pogledah Ip Man, jbt kakva filmcina. Definitivno najbolji martial arts film ikad! Uh, ovo baš obećava. Imače, imao sam priliku da uživo vidim demonstraciju Wing Chun-a od strane majstora i stvarno oduzima dah koliko je dobra veština. Obično ne odgledam više od jednog filma nedeljno ali sad pravim izuztak pa sam stavio "Ip Man" da se skida. Drago mi je da vam se svideo Kenshin (ko ga je gledao). Edited January 10, 2013 by Kendall Quote
imaginos Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Uh, ovo baš obećava. Imače, imao sam priliku da uživo vidim demonstraciju Wing Chun-a od strane majstora i stvarno oduzima dah koliko je dobra veština. meh.. nista ja ne verujem tim demonstacijama... na primer aikido: na demonstraciji lik dodje i pobaca 5-oricu, sto je smesno. inace, retki su filmovi gde je tuca realno prikazana (stavise, trenutno ne mogu da se setim ni jednog). evo jednog odlicnog filma, i genijalne scene tuce http://www.youtube.com/watch?v=efeYo0fAb_Q Quote
Vic Rattlehead Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Je li iko pogledao Silver Linings Playbook? Quote
Kendall Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 (edited) Imaginos, pazi, pošto sam trenirao i aikido (doduše kratko, nešto manje od godinu dana) lično sam učestvovao u demonstraciji veštine za početnike koju je izveo sam Učitelj. Bilo nas je šestorica i rečeno nam je da ga napadamo kako znamo i umemo, rukama, nogama, kakogod a on će već uraditi šta treba. I u jednom trenutku (dakle, jedan protiv šestorice) ja sam ga napao iz sve snage i to još s leđa (što naravno nije fer ali sam samo radio šta nam je rečeno) i tek što sam ga pesnicom pipnuo u sledećem trenutku me je dohvatio i ja sam odleteo jedno desetak metara dalje. I iako sam istog trenutka ustao, bio sam toliko dezorijentisan da sam potpuno nesvesno krenuo ka svlačionici umesto natrag u "ring". Jedan lik je morao da me usmeri u pravom smeru. Veruj mi, nije bilo apsolutno ništa smešno, ni meni a ni ostalima. Doduše, ovi što su nas gledali su se lepo zabavili. Izvinjavam se na offtopic-ovanju. Edited January 10, 2013 by Kendall 2 Quote
Јарослав Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Номинације за Оскара: Best Picture Amour Argo Beasts of the Southern Wild Django Unchained Les Miserables Life of Pi Lincoln Silver Linings Playbook Zero Dark Thirty Best Actor Bradley Cooper, Silver Linings Playbook Daniel Day-Lewis, Lincoln Hugh Jackman, Les Miserables Joaquin Phoenix, The Master Denzel Washington, Flight Best Actress Jessica Chastain, Zero Dark Thirty Jennifer Lawrence, Silver Linings Playbook Emmanuelle Riva, Amour Quvenzhane Wallis, Beasts of the Southern Wild Naomi Watts, The Impossible Best Supporting Actor Alan Arkin, Argo Robert De Niro, Silver Linings Playbook Philip Seymour Hoffman, The Master Tommy Lee Jones, Lincoln Christoph Waltz, Django Unchained Best Supporting Actress Amy Adams, The Master Sally Field, Lincoln Anne Hathaway, Les Miserables Helen Hunt, The Sessions Jacki Weaver, Silver Linings Playbook Best Director Michael Haneke, Amour Ang Lee, Life of Pi David O. Russell, Silver Linings Playbook Steven Spielberg, Lincoln Benh Zeitlin, Beasts of the Southern Wild Best Original Screenplay Amour, Michael Haneke Django Unchained, Quentin Tarantino Flight, John Gatins Moonrise Kingdom, Wes Anderson and Roman Coppola Zero Dark Thirty, Mark Boal Best Adapted Screenplay Argo, Chris Terrio Beasts of the Southern Wild, Lucy Alibar and Benh Zeitlin, Life of Pi, David Magee Lincoln, Tony Kushner Silver Linings Playbook, David O. Russell Best Animated Feature Brave Frankenweenie ParaNorman The Pirates! Band of Misfits Wreck-It Ralph Best Cinematography Anna Karenina, Seamus McGarvey Django Unchained, Robert Richardson Life of Pi, Claudio Miranda Lincoln, Janusz Kaminski Skyfall, Roger Deakins Best Costume Design Anna Karenina, Jacqueline Durran Les Misérables, Paco Delgado Lincoln, Joanna Johnston Mirror Mirror, Eiko Ishioka Snow White and the Huntsman, Colleen Atwood Best Documentary Feature 5 Broken Cameras The Gatekeepers How to Survive a Plague The Invisible War Searching for Sugar Man Best Documentary Short Inocente Kings Point Mondays at Racine Open Heart Redemption Best Film Editing Argo, William Goldenberg Life of Pi, Tim Squyres Lincoln, Michael Kahn Silver Linings Playbook, Jay Cassidy and Crispin Struthers Zero Dark Thirty, Dylan Tichenor and William Goldenberg Best Foreign Language Film Amour, Austria Kon-Tiki, Norway No, Chile A Royal Affair, Denmark War Witch, Canada Best Makeup and Hairstyling Hitchcock, Howard Berger, Peter Montagna and Martin Samuel The Hobbit: An Unexpected Journey, Peter Swords King, Rick Findlater and Tami Lane Les Misérables, Lisa Westcott and Julie Dartnell Best Original Score Anna Karenina, Dario Marianelli Argo, Alexandre Desplat Life of Pi, Mychael Danna Lincoln, John Williams Skyfall, Thomas Newman Best Original Song “Before My Time” from Chasing Ice, music and lyric by J. Ralph “Everybody Needs A Best Friend” from Ted, music by Walter Murphy; lyric by Seth MacFarlane “Pi’s Lullaby” from Life of Pi, music by Mychael Danna; lyric by Bombay Jayashri “Skyfall” from Skyfall, music and lyric by Adele Adkins and Paul Epworth “Suddenly” from Les Misérables, music by Claude-Michel Schönberg; lyric by Herbert Kretzmer and Alain Boublil Best Production Design Anna Karenina, Production Design: Sarah Greenwood; Set Decoration: Katie Spencer The Hobbit: An Unexpected Journey, production Design: Dan Hennah; Set Decoration: Ra Vincent and Simon Bright Les Misérables, Production Design: Eve Stewart; Set Decoration: Anna Lynch-Robinson Life of Pi, Production Design: David Gropman; Set Decoration: Anna Pinnock Lincoln, Production Design: Rick Carter; Set Decoration: Jim Erickson Best Animated Short Adam and Dog Fresh Guacamole Head over Heels Maggie Simpson in “The Longest Daycare” Paperman Best Live Action Short Asad Buzkashi Boys Curfew Death of a Shadow Henry Best Sound Editing Argo, Erik Aadahl and Ethan Van der Ryn Django Unchained, Wylie Stateman Life of Pi, Eugene Gearty and Philip Stockton Skyfall, Per Hallberg and Karen Baker Landers Zero Dark Thirty, Paul N.J. Ottosson Best Sound Mixing Argo, John Reitz, Gregg Rudloff and Jose Antonio Garcia Les Misérables, Andy Nelson, Mark Paterson and Simon Hayes Life of Pi, Ron Bartlett, D.M. Hemphill and Drew Kunin Lincoln, Andy Nelson, Gary Rydstrom and Ronald Judkins Skyfall, Scott Millan, Greg P. Russell and Stuart Wilson Best Visual Effects The Hobbit: An Unexpected Journey, Joe Letteri, Eric Saindon, David Clayton and R. Christopher White Life of Pi, Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer and Donald R. Elliott The Avengers, Janek Sirrs, Jeff White, Guy Williams and Dan Sudick Prometheus, Richard Stammers, Trevor Wood, Charley Henley and Martin Hill Snow White and the Huntsman, Cedric Nicolas-Troyan, Philip Brennan, Neil Corbould and Michael Dawson Quote
Captain Spaulding Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 (edited) Lincoln favorit? Da li je zbog toga što je on "Amerikanac" a Oskar dodeljuje Američka Akademija ...ma daj....Oskar je govno kao sto je Nobel govno Edited January 10, 2013 by Captain Spaulding Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Bukvalno smejurija.Zna se da filmovi koji izadju krajem godine ulaze u trku za OskaraI(a npr Kum izasao u martu),izaberu 5 pisljivih filmova sa strane,da se ne kaze kako samo forsiraju Holibulju i glamur,kurci palci,sta je ko obukao,nauceni tekstovi zahvalnosti,prirpemljen humor... Jedino do jaja sto je Dzekson popizdeo zbog dve tri nebitne kategorije za Hobita. Quote
Captain Spaulding Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Meni skoro nista nije merilo ako ne pogledam sam.....pa ni IMDB...vecina horor filmova(90% solidnih,cak i dobrih horor filmova) retko kad pređe skalu 5 3 Quote
Berliner Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 ipak su pristojni ili bar gledljivi filmovi ove godine nominovani za best picture 1 Quote
Јарослав Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Мени је невероватно да нема Intouchables као кандидата за страни филм. Quote
Јарослав Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Да, али сам очекивао да ће га бити у овогодишњем избору, пошто га ни прошле године није било. И чудно ми је да нема Хобита у избору. Quote
MegaDave90 Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Ne, ali tu je Linkoln, lovac na vampire i kurceve. 2 Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 War of arrows Odlican. 1 Quote
Мајор Гашпар Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Слажем се. Добра жутаћка акција. Quote
Captain Spaulding Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Ne, ali tu je Linkoln, lovac na vampire i kurceve. Pobrkao si filmove? Ili si namerno tako napisao ? Quote
Lunar Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 (edited) Previse palamudite... Dajte vi bolje primere za filmove godine, od onih koji stoje u izboru. Beasts, Life of Pi, Amour su odlicni. Lincoln je odlican kao istoriska drama, Argo isto odlican. Les Mis i Django nisam gledao ali i to lako mogu biti dobri filmovi. Isto tako ljudi nahvalise Silver Lining Playbook ali ja jos nisam to pogledao. Jedini film koje je tu slabiji je Zero Dark Trinity. Ja mislim da ce Amour dobiti oskara za film godine. Za reziju Ang Li, a Daniel Day Lewis za glavnu musku. To su neke moje predikcije Edited January 10, 2013 by Lunar Quote
MegaDave90 Posted January 11, 2013 Report Posted January 11, 2013 Pobrkao si filmove? Ili si namerno tako napisao ? Ma nisam pobrkao, nego eto, dunulo mi da napisem tako. Sustina je bila da je Oscar sranje. Quote
VoivodBG Posted January 12, 2013 Report Posted January 12, 2013 John Hillcoat i Nick Cave ponovo saradjuju. Nije mi toliko dojmljiv kao Proposition, ali sam se pomirio sa mesanjem autorskog filma i holivuda. Tom Hardy se ponovo pokazao kao odlican glumac, a Shia je sve manje iritantan kao pojava. Quote
Captain Spaulding Posted January 12, 2013 Report Posted January 12, 2013 Dobar film, jedinom me Shia uzasno nervirao u filmu.... Quote
imaginos Posted January 13, 2013 Report Posted January 13, 2013 Imaginos, pazi, pošto sam trenirao i aikido (doduše kratko, nešto manje od godinu dana) lično sam učestvovao u demonstraciji veštine za početnike koju je izveo sam Učitelj. Bilo nas je šestorica i rečeno nam je da ga napadamo kako znamo i umemo, rukama, nogama, kakogod a on će već uraditi šta treba. verujem da si i ti svestan da ta situacija u stvarnosti ne bi izgledala kao na demonstraciji na kojoj si bio? ;-) btw, trenirao sam realni aikido imam neke pojaseve i dalje mi stoje u ormanu ;-) a i sam sam bio taj koji baca ljude po sali. jedan-na-jedan je druga prica, ali to sa vise protivnika (jiyu waza) nema veze sa zivotom. kakav aikido kakvi bakraci, get real, samo nabod, samo brzina. da ne bude bas totalni offtopic, predlazem kultni film film out for justice: :haha: http://www.youtube.com/watch?v=6pvbZ9xUlZk Oskar je nebitan, smejurija. oskar je sranje i vise ne znaci nista. vrhunac gluposti je kad the hurt locker dobije glavnu nagradu, a iste te godine district 9 ne dobije nista. Quote
sale 3sm Larry Flynt Posted January 13, 2013 Report Posted January 13, 2013 Hrt loker je jedno od najvecih djubradi ikada koje je uslo u nominacije za Oskara.A o dobijanju nagrade nemam komentar. Vidim i ovo njeno novo djubre je u trci za film godine,ova izbljuvotina za Bin Ladenom...ne bi me cudilo da opet osvoji oskara. Quote
imaginos Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 preporuka za seven psychopats. istripovan, cudan film, ali dinamican. http://www.imdb.com/title/tt1931533/ Quote
Recommended Posts