Berliner Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 jovana lukina je meni nas najatmosfericniji film, i nema nista posebno u sebi osim atmosfere i dobrog para sisa. Quote
truliandedzombileš! Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 hvala. imaginos nije vredan pažnje. 1 Quote
Berliner Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 a od stranih filmova, moze da se pomene pola x od klasicnih holivudskih, gattaca ima masnu opresivnu atmosferu sto se tice filmova tipa morvern callar, 9 songs i sl, to ni nisu pravi filmovi nego plejliste sa pokretnim slikama. od azijskih najopresivniju i najklaustrofobicniju atmosferu iako se isto nista fizicki strasno ne desava ima seom. u stvari meni su jedino klaustrofobicni filmovi atmosfericni, ove ostale mood-ove ni ne prepoznajem kao filmsku atmosferu. Quote
KazimKazim Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 (edited) Bato, posto vidim da si poznavalac filmografie susieda...e si gledao http://www.imdb.com/title/tt0250445/ I kako ti se cini? Edited April 1, 2014 by KazimKazim Quote
Guest Bata Životinja Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 eo ovog s Nikolićem, totalno simpa filmić mada definitivno najgori od svih spomenutih http://www.imdb.com/title/tt0074741 jovana lukina je meni nas najatmosfericniji film, i nema nista posebno u sebi osim atmosfere i dobrog para sisa. da, ja sam krenuo od ovih mračnih intelektualnih, ali Srbi imaju još takvih filmova, npr TREN s Batom Životinjom je meni drag, ali npr mogu da razumem da neko ne gleda domaće filmove ove gore domaće što sam nabrojao u stvari ne mogu da svrstam u tipične domaće Bato, posto vidim da si poznavalac filmografie susieda...e si gledao http://www.imdb.com/title/tt0250445/ I kako ti se cini? nisam gledao, gledam kad negde čujem da se film hvali, a ovaj niko nije hvalio, možda to može da ti znači nešto al komentator na imdb ga dobro prodaje, kao hrvatsko Bekstvo iz Šošenka Quote
Uruk Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 (edited) Kopolina Apokalipsa, što ne i Tenant Polanskog (mislim da mnogi prošuštaju ovaj njegov film) kad vec pominjes ovu dvojicu onda da dodam da je Kopolin "Conversations" film sa brutalno dobrom i nategnutom atmosferom,plus sjajno gradi pricu. i "Repulsion" Polanskog, aj ovako ofrlje da kazem da je kao neka kombinacija Tenanta i Psiha a ovako za svoj gros, da dodam Bella Tarr "The turin Horse", ako se lozite na tu sporost sto Jarmusch sad fura, Tarr je majstor u dugim kadrovima Edited April 1, 2014 by Uruk 1 Quote
KazimKazim Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Pitam zasto sto sam se setio da su te mnogi pljuvali kaci govorio da Hrvati prave bolje filmove od nasih autora...nisam neki poznavalac i strucnjak - ali tvrdim da ovai sto sam linkovao - lagano sie sve nase filmove koi su se poiavili u trecem mileniumu, bez ikakvih predrasuda (a valjda to i nie tako tesko, ne secam se kace kod nas poiavio neki iole smislen scenario i film) Quote
Uruk Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 realo, lupio sam samo tako za ovo poredjenje Jarmsucha i Tarr-a, no, zanemarivsi to,i dalje ostaje da je Tarr majstor atmosfere Quote
Guest Bata Životinja Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 (edited) Pitam zasto sto sam se setio da su te mnogi pljuvali kaci govorio da Hrvati prave bolje filmove od nasih autora...nisam neki poznavalac i strucnjak - ali tvrdim da ovai sto sam linkovao - lagano sie sve nase filmove koi su se poiavili u trecem mileniumu, bez ikakvih predrasuda (a valjda to i nie tako tesko, ne secam se kace kod nas poiavio neki iole smislen scenario i film) da, pogotovo u zadnjih 15 godina Hrvati su vidno bolji, imamo mi tu i tamo nešto zanimljivo ali više je prosek pa jbt, onaj Ljudožder vegetarijanac je morao biti srpski film, ono je čisto srbstvo Hrvati iz sedamdesetih i osamdesetih su doduše bolji nego danas po meni, Srbi su snimili 5 puta više filmova od Hrvata a većina je duplo golo, tamo neke Žikine dinastije i Sekule. Hrvati su sa manje filmova dobili dosta dobrih, ponekad i mnogo boljih oni doduše nemaju Žiku Mitrovića, mislim da je on među retkim Srbima koji je stvarno superioran u odnosu na hrvatsku kinematografiju, kao i Krvavac, ako ga računamo u Srbe onda ću da pogledam i taj hrvatski film, realno gotovo nikad nisam zažalio kad sam pogledao nešto hrvatsko, ljudi imaju stila realo, lupio sam samo tako za ovo poredjenje Jarmsucha i Tarr-a, no, zanemarivsi to,i dalje ostaje da je Tarr majstor atmosfere gledao sam Karhozat od Tarra, pa samo da dodam da se slažem da je tip majstor atmosfere nije to baš moja šolja čaja, što bi se reklo, ali atmosferičnost mora da mu se prizna Edited April 1, 2014 by Bata Životinja Quote
Guest Bata Životinja Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 jbg, iskilavio bih se kad bih tražio imdb za sve što sam spomenuo zar ne može da se izgugla prema naslovu filma ili imenu reditelja? Quote
Schneider Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 (edited) 47 Ronin Apsolutno govno, ne preporučujem, i žalim potrošeno vreme, ne vredi ni pišljiva boba. 2 od 10 ocena. Edited April 2, 2014 by Schneider Quote
serblackbeard Posted April 3, 2014 Report Posted April 3, 2014 The Damned United http://www.imdb.com/title/tt1226271/?ref_=nv_sr_1 Quote
truliandedzombileš! Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 ko voli ranog linča http://www.imdb.com/title/tt0113429/ 1 Quote
Guest Bata Životinja Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 jel ozbiljno dobar ili je samo zamirisao na Linča? Quote
truliandedzombileš! Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 meni se dopao, podseća na "Eraserhead", atmosfera je slična (mada je ovde malo više bajkovita), vizuelno takođe, neke scene su omaž tom filmu po meni... ali je ozbiljniji od njega, alegoričan, slojevit... Quote
Guest Bata Životinja Posted April 5, 2014 Report Posted April 5, 2014 da, vidim da tražiš atmosferičnost do jaja, nije ni čudo što otkidaš na Džarmuša možda bi ti se svideo ovaj http://www.imdb.com/title/tt1556193/ meni se podjednako nije svideo kao ni OLLA Quote
truliandedzombileš! Posted April 5, 2014 Report Posted April 5, 2014 šta znam, standardni holivudski pristup filmu, gde je priča sve, me ne zanima previše... vizuelni identitet, atmosfera, zvuk, čitava tehnička egzekucija... jebeš scenario, ako je film "običan", dosadan i ružan za gledanje. hvala za (anti)preporuku. xD Quote
Јарослав Posted April 12, 2014 Report Posted April 12, 2014 (edited) http://www.imdb.com/title/tt1629374/ moguće da sam već kačio ovde presjajan crtani, totalni hevi metal Edited April 12, 2014 by Јарослав Quote
metal guru Posted April 12, 2014 Report Posted April 12, 2014 reprizirao Apokalipsu nakon dosta vremena sta reći... the horror, the horror... Quote
Guest Bata Životinja Posted April 12, 2014 Report Posted April 12, 2014 najjači Kopolin film, savršenstvo najjače kad mi je jedan lik rekao nekad da ga je film smorio streljati sve nevernike Quote
metal guru Posted April 12, 2014 Report Posted April 12, 2014 redux verzija traje preko 3 sata, ni sekundu nije dosadna Quote
LoveHateLove Posted April 12, 2014 Report Posted April 12, 2014 Film koji traje 3 sata a ne smori mora da je remek-delo. Definitivno jedan od mojih omiljenih, uz Taxi Driver i sve od Kubrick-a, sto se tice Amerike. Naravno sve se ima na blu-ray-u, collectors edition Quote
Recommended Posts