Jump to content

Recommended Posts

Posted

imaginos:

to se i ja pitam, zasto su ih slali.. odgovor bi bio - zato sto nemaju bolje. ljudi im ginu masovno, i nemaju vremena ni za obucavanje, samo ih salju. mora neko biti topovsko meso. MADA, ni to ne opravdava sumanutu akciju onog ludog generala (zaboravih ime) - ako nista drugo, mogao je bolje organizovati, a ne i u momentu totalne pogibije, ide se dalje.

svaki onaj pilot kosta Boga oca, a kamoli helikopteri.. morali su da racunaju na to da i 5-godisnje crno dijete nosi automat - sreca je jedino da ih nisu ZIVE pojeli.. kao sto se desavalo po Zairu. da ne skrecem u offtopic, i da se drzim filma - ponavljam, mozda nije morala da se obrati posebna paznja na besmislenost svega jer se vidi, ali MOZDA su mogli baciti akcenat na glavnokomandujuceg i njegov amaterizam.

vjerovatno je covjek dobio jos par cinova poslije te jadne akcije, pa Ridli nije htio da ga diskretituje.. no.gif

hvala na preporuci za `Djevojku` - evo gledam amazon, samo 10 dolara pivopije.gif cu da narucim danas icon_da.gif

Posted (edited)

sta to bese?

Pa rekoh ja tzv. "oslobadjanje" talaca kada su amerikanci "brzom i efikasnom" akcijom pokushali da izvuku taoce iz ambasade u Teheranu 1980 god shto je za posledicu imalo da su taoci pushteni tek posle 444 dana pregovora wallbash.gif

Inache posledice tog neuspeha je dovela do formiranja 160th SOAR jedinice...jedinica koja je bila angazhovana u Somaliji 1993 godine

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Eagle_Claw

Edited by Doug Bradley
Posted

i tako nisu nista naucili iz svojih gresaka no.gif

poenta: FILM je ODLICAN, sama situacija i istinitost iste - kao i uzroci i posljedice, besmisleni su.

Posted (edited)

metalheart: ja bih rekla da ti nisi uhvatio poentu posto mozda imas prirodnu averziju prema ratu/vojsci itd.. btw, pomenuta scena nije icon_smile.gif ni wallbash.gif

to su normalne stvari koje ljudi rade u tim nenormalnim situacijama.

mogadishu.

Naprotiv, bash volim da gledam filmove o ratu.

Edited by Metal_Heart
Posted
kontam zasto ti se ne svidja, ali pogledaj kako su naredjane scene, narocito kad pocne rostiljanje. mozda samo onaj uvod u redova rajana moze da prismrdi (mada i bitka sa snajperistom na tornju kad citira bibliju je super), ali ipak zbog onog "kvarnog" trika sa kamerom prednost dajem black hawk-u. ovo je, po meni, mnogo jace odradjeno. ne mozes da odvojis oci ni na delic sekunde kako je dobro slozeno. po meni, ponavljam.. kontam da ima i kome se ne svidja.

inace cela njihova "taktika" i "akcija" u tom filmu se granici sa debilizmom. wallbash.gif

Akcija je debilizam. Ali pogledacu ga jos jednom, posto se secam samo kroz maglu sta se tacno desavalo u filmu.

Spasavanje redova Rajana mi je bash super film... i bas ta scena sa snajperistom je vrh.

Posted

ponavljam, mozda nije morala da se obrati posebna paznja na besmislenost svega jer se vidi, ali MOZDA su mogli baciti akcenat na glavnokomandujuceg i njegov amaterizam.

pazi, ne volim ja da raspredam kako treba raditi stvari u koje se ne razumem, kao sto se ne razumem ni u posao tog sto je komandovao, ali ono je moglo uz mrvicu zdravog razuma da se izbegne, ne treba tu da budes neki baja, jer ono sto su oni pokusali da izvedu je protiv zdravog razuma. no, da ne tupimo sad...

hvala na preporuci za `Djevojku` - evo gledam amazon, samo 10 dolara pivopije.gif cu da narucim danas icon_da.gif

e da, jos jedna stvar. u ovom filmu nema mnogo price ni suvisnih dijaloga. ja sam stekao utisak da je blebetanje svedeno na minimum da bi prica bila ispricana kroz sliku, i to mi se bas dopalo.

inace, malo je nezgodno davati ovako preporuke, jer nema dve osobe koje imaju isti ukus, i mozda su ti sad ocekivanje prevelika, pa se razocaras. u svakom slucaju, javi utiske...

------------------

au, bre... wallbash.gif nejgluplje sto su ostavili netaknute helikoptere sa sobom a u jednom od njih spisak agenata u iranu?? film po ovome, obavezno.

Posted (edited)

e da, jos jedna stvar. u ovom filmu nema mnogo price ni suvisnih dijaloga. ja sam stekao utisak da je blebetanje svedeno na minimum da bi prica bila ispricana kroz sliku, i to mi se bas dopalo.

inace, malo je nezgodno davati ovako preporuke, jer nema dve osobe koje imaju isti ukus, i mozda su ti sad ocekivanje prevelika, pa se razocaras. u svakom slucaju, javi utiske...

narucio mi neko juce (to jest, poklonio zuba.gif - ja sponzorusa ) - ne bude li valjalo, pljunuces deset dolara pivopije.gificon_smile.gificon_wink.gif

zezam se, knjiga mi se BAS svidjela, a ocekivala sam neku tralala pricu po uzoru na noru roberts ili ne daj boze barbaru delinski. citah i kritike po netu, lice na tvoje. biggrin.gif

Akcija je debilizam

tacno. zato je film dobar. icon_da.gif

Naprotiv, bash volim da gledam filmove o ratu.

ne propusti onda Vod (ima i knjiga).

Pattona OBAVEZNO - ja ga imam na DVD-u, izlizao se od gledanja. biggrin.gif

Edited by blondie
Posted
au, bre... wallbash.gif nejgluplje sto su ostavili netaknute helikoptere sa sobom a u jednom od njih spisak agenata u iranu?? film po ovome, obavezno.

Kazhem ja..debilizam nikad gori no.gif agenti su za dlaku izbegli hapshenja..imali su srece samo tako

Posted
meni je "the dirty dozen" (12 zigosanih) bio i ostao najbolji ratni film. icon_smile.gif gledao sam ga oko 60 puta, verovali ili ne. icon_smile.gif

Aaaa to je extra film...ja sam ga gledao samo oko 4 ili 5 puta mada sam negde prochitao da spremaju re-make no.gif

Inache od 12 zhigosanih samo je ja mislim njih 5 josh ostalo u zhivotu icon_cry.gif

Posted

Aaaa to je extra film...ja sam ga gledao  samo oko 4 ili 5 puta mada sam negde prochitao da spremaju re-make  no.gif

Inache od 12 zhigosanih samo je ja mislim njih 5 josh ostalo u zhivotu  icon_cry.gif

rimejk? posle li marvina neko ce da se usudi da igra majora i posle dzona kasavetesa neko ce da igra viktora? ma daaaj... icon_smile.gif donald saterlend je tu car isto.. icon_rockdevil.gif i ernest bordzin icon_smile.gificon_smile.gif

Posted (edited)

rimejk? posle li marvina neko ce da se usudi da igra majora

Niko ne mozhe da zameni Li Marvina..isto ko shto niko ne mozhe da zameni Petera Sellersa kao Inspektora Kluzoa icon_smile.gif

Edited by Doug Bradley
Posted
meni je "the dirty dozen" (12 zigosanih) bio i ostao najbolji ratni film. icon_smile.gif gledao sam ga oko 60 puta, verovali ili ne. icon_smile.gif

meni se taj DVD izlizao icon_smile.gif

user posted image

a kad sam bila mala, s caletom sam ga gledala bezbroj puta i stalno smo se trzali na iste scene, iako smo sve napamet znali.. fazon, kad se trzas na scene za koje znas kako ce se zavrsiti - znaci da je film do jaja biggrin.gif

(cekam da mi stigne dvd `djevojska s bisernom..` biggrin.gif )

Posted (edited)

a ja cekam da se pojavi underworld 2 kod nekoga pa da se menjam, posto izgleda da nece doci u bioskope. wallbash.gif

sto se tice 12 zigosanih, nakon jedno 20 gledanja sam znao sve dijaloge napamet. ide film, a ja govorim paraleleno sa njima. ljudi se krstili kad su videli... icon_smile.gifmada, najveci nivo fanatizma je bio kad je jedan moj ortak seo za komp i otkucao ceo film "maratonci", od pocetka do kraja. priznajem, zeznuo me.. icon_smile.gif

cisto da se podsetimo:

One: down to the road block we've just begun

Two: the guards are through

Three: the Majors men are on a spree

Four: Major and Waterslaw go through the door

Five: Pinkley stays out in the drive

Six: the Major gives the rope a fix

Seven: Waterslaw throws the hook to heaven

Eight: Mayonaise has got a date

Nine: the other guys go up the line

Ten: Sawyer and Gilpen are in the pen

Eleven: Posey guards points Five and Seven

Twelve: Major and Waterslaw go down to the delve

Thirteen: Franco goes up without being seen

Fourteen: Zero hour, Mayonaise cuts the cable Franco cuts the phone

Fifteen: Franco goes in where the others have been

Sixteen: we all come out like it's Halloween

icon_rockdevil.gif

p.s.

Major John Reisman: So what does that give you?

Capt. Stuart Kinder: Doesn't give me anything. But along with these other results, it gives YOU just about the most twisted, anti-social bunch of psychopathic deformities I have ever run into! And the worst, the most dangerous of the bunch, is Maggott. You've got one religious maniac, one malignant dwarf, two near-idiots... and the rest I don't even wanna think about!

Major John Reisman: Well, I can't think of a better way to fight a war.

Edited by imaginos
Posted (edited)

mada, najveci nivo fanatizma je bio kad je jedan moj ortak seo za komp i otkucao ceo film "maratonci", od pocetka do kraja. priznajem, zeznuo me.. icon_smile.gif

AHahahahahahahahahahahahhhahaah laugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

Edited by Doug Bradley
Posted

Pinkley je najjaci lik u filmu....scena kad glumi generala je prajsles!!!!

Donaldu jedina uloga koja moze da parira sa ulogom Pinkleya je u "KELLY'S HEROES"