blondie Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 imaginos: to se i ja pitam, zasto su ih slali.. odgovor bi bio - zato sto nemaju bolje. ljudi im ginu masovno, i nemaju vremena ni za obucavanje, samo ih salju. mora neko biti topovsko meso. MADA, ni to ne opravdava sumanutu akciju onog ludog generala (zaboravih ime) - ako nista drugo, mogao je bolje organizovati, a ne i u momentu totalne pogibije, ide se dalje. svaki onaj pilot kosta Boga oca, a kamoli helikopteri.. morali su da racunaju na to da i 5-godisnje crno dijete nosi automat - sreca je jedino da ih nisu ZIVE pojeli.. kao sto se desavalo po Zairu. da ne skrecem u offtopic, i da se drzim filma - ponavljam, mozda nije morala da se obrati posebna paznja na besmislenost svega jer se vidi, ali MOZDA su mogli baciti akcenat na glavnokomandujuceg i njegov amaterizam. vjerovatno je covjek dobio jos par cinova poslije te jadne akcije, pa Ridli nije htio da ga diskretituje.. hvala na preporuci za `Djevojku` - evo gledam amazon, samo 10 dolara cu da narucim danas Quote
Doug Bradley Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 (edited) sta to bese? Pa rekoh ja tzv. "oslobadjanje" talaca kada su amerikanci "brzom i efikasnom" akcijom pokushali da izvuku taoce iz ambasade u Teheranu 1980 god shto je za posledicu imalo da su taoci pushteni tek posle 444 dana pregovora Inache posledice tog neuspeha je dovela do formiranja 160th SOAR jedinice...jedinica koja je bila angazhovana u Somaliji 1993 godine http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Eagle_Claw Edited April 19, 2006 by Doug Bradley Quote
blondie Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 i tako nisu nista naucili iz svojih gresaka poenta: FILM je ODLICAN, sama situacija i istinitost iste - kao i uzroci i posljedice, besmisleni su. Quote
forever*autumn Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 moram se sloziti sa Metal Heart-om i reci da je Black Hawk Down do zla boga apsurdan. nepotreban kao i vecina Ridlijevih filmova. Quote
blondie Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 telma i luiz. black hawk down. gladiator. g i jane mozda nije najbolji, ali meni je ovo dovoljno. Quote
Metal_Heart Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 (edited) metalheart: ja bih rekla da ti nisi uhvatio poentu posto mozda imas prirodnu averziju prema ratu/vojsci itd.. btw, pomenuta scena nije ni to su normalne stvari koje ljudi rade u tim nenormalnim situacijama. mogadishu. Naprotiv, bash volim da gledam filmove o ratu. Edited April 20, 2006 by Metal_Heart Quote
Metal_Heart Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 kontam zasto ti se ne svidja, ali pogledaj kako su naredjane scene, narocito kad pocne rostiljanje. mozda samo onaj uvod u redova rajana moze da prismrdi (mada i bitka sa snajperistom na tornju kad citira bibliju je super), ali ipak zbog onog "kvarnog" trika sa kamerom prednost dajem black hawk-u. ovo je, po meni, mnogo jace odradjeno. ne mozes da odvojis oci ni na delic sekunde kako je dobro slozeno. po meni, ponavljam.. kontam da ima i kome se ne svidja. inace cela njihova "taktika" i "akcija" u tom filmu se granici sa debilizmom. Akcija je debilizam. Ali pogledacu ga jos jednom, posto se secam samo kroz maglu sta se tacno desavalo u filmu. Spasavanje redova Rajana mi je bash super film... i bas ta scena sa snajperistom je vrh. Quote
Doug Bradley Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 Za fanove ratnih ostvarenja preporuchujem We Were Soldiers http://www.imdb.com/title/tt0277434/ Quote
imaginos Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 ponavljam, mozda nije morala da se obrati posebna paznja na besmislenost svega jer se vidi, ali MOZDA su mogli baciti akcenat na glavnokomandujuceg i njegov amaterizam. pazi, ne volim ja da raspredam kako treba raditi stvari u koje se ne razumem, kao sto se ne razumem ni u posao tog sto je komandovao, ali ono je moglo uz mrvicu zdravog razuma da se izbegne, ne treba tu da budes neki baja, jer ono sto su oni pokusali da izvedu je protiv zdravog razuma. no, da ne tupimo sad... hvala na preporuci za `Djevojku` - evo gledam amazon, samo 10 dolara cu da narucim danas e da, jos jedna stvar. u ovom filmu nema mnogo price ni suvisnih dijaloga. ja sam stekao utisak da je blebetanje svedeno na minimum da bi prica bila ispricana kroz sliku, i to mi se bas dopalo. inace, malo je nezgodno davati ovako preporuke, jer nema dve osobe koje imaju isti ukus, i mozda su ti sad ocekivanje prevelika, pa se razocaras. u svakom slucaju, javi utiske... ------------------ http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Eagle_Claw au, bre... nejgluplje sto su ostavili netaknute helikoptere sa sobom a u jednom od njih spisak agenata u iranu?? film po ovome, obavezno. Quote
blondie Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 (edited) e da, jos jedna stvar. u ovom filmu nema mnogo price ni suvisnih dijaloga. ja sam stekao utisak da je blebetanje svedeno na minimum da bi prica bila ispricana kroz sliku, i to mi se bas dopalo. inace, malo je nezgodno davati ovako preporuke, jer nema dve osobe koje imaju isti ukus, i mozda su ti sad ocekivanje prevelika, pa se razocaras. u svakom slucaju, javi utiske... narucio mi neko juce (to jest, poklonio - ja sponzorusa ) - ne bude li valjalo, pljunuces deset dolara zezam se, knjiga mi se BAS svidjela, a ocekivala sam neku tralala pricu po uzoru na noru roberts ili ne daj boze barbaru delinski. citah i kritike po netu, lice na tvoje. Akcija je debilizam tacno. zato je film dobar. Naprotiv, bash volim da gledam filmove o ratu. ne propusti onda Vod (ima i knjiga). Pattona OBAVEZNO - ja ga imam na DVD-u, izlizao se od gledanja. Edited April 20, 2006 by blondie Quote
Tatyannahhh Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 Za fanove ratnih ostvarenja preporuchujem We Were Soldiers i Saving Private Ryan Quote
Doug Bradley Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 au, bre... nejgluplje sto su ostavili netaknute helikoptere sa sobom a u jednom od njih spisak agenata u iranu?? film po ovome, obavezno. Kazhem ja..debilizam nikad gori agenti su za dlaku izbegli hapshenja..imali su srece samo tako Quote
Doug Bradley Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 (edited) i Saving Private Ryan Za koju nedelju u mom posedu ce se naci: Saving Private Ryan Edited April 21, 2006 by Doug Bradley Quote
Metal_Heart Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 Gledao sam We were roldiers , dobar je film, ali Rajan mi je bolji. Imam oba na dvd-u Quote
imaginos Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 meni je "the dirty dozen" (12 zigosanih) bio i ostao najbolji ratni film. gledao sam ga oko 60 puta, verovali ili ne. Quote
Doug Bradley Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 meni je "the dirty dozen" (12 zigosanih) bio i ostao najbolji ratni film. gledao sam ga oko 60 puta, verovali ili ne. Aaaa to je extra film...ja sam ga gledao samo oko 4 ili 5 puta mada sam negde prochitao da spremaju re-make Inache od 12 zhigosanih samo je ja mislim njih 5 josh ostalo u zhivotu Quote
imaginos Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 Aaaa to je extra film...ja sam ga gledao samo oko 4 ili 5 puta mada sam negde prochitao da spremaju re-make Inache od 12 zhigosanih samo je ja mislim njih 5 josh ostalo u zhivotu rimejk? posle li marvina neko ce da se usudi da igra majora i posle dzona kasavetesa neko ce da igra viktora? ma daaaj... donald saterlend je tu car isto.. i ernest bordzin Quote
Doug Bradley Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 (edited) rimejk? posle li marvina neko ce da se usudi da igra majora Niko ne mozhe da zameni Li Marvina..isto ko shto niko ne mozhe da zameni Petera Sellersa kao Inspektora Kluzoa Edited April 22, 2006 by Doug Bradley Quote
blondie Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 meni je "the dirty dozen" (12 zigosanih) bio i ostao najbolji ratni film. gledao sam ga oko 60 puta, verovali ili ne. meni se taj DVD izlizao a kad sam bila mala, s caletom sam ga gledala bezbroj puta i stalno smo se trzali na iste scene, iako smo sve napamet znali.. fazon, kad se trzas na scene za koje znas kako ce se zavrsiti - znaci da je film do jaja (cekam da mi stigne dvd `djevojska s bisernom..` ) Quote
Doug Bradley Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 (cekam da mi stigne dvd `djevojska s bisernom..` ) Ja chekam Saving Private Ryan (D-Day 60th Anniversary Commemorative Edition) i Dark City Quote
imaginos Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 (edited) a ja cekam da se pojavi underworld 2 kod nekoga pa da se menjam, posto izgleda da nece doci u bioskope. sto se tice 12 zigosanih, nakon jedno 20 gledanja sam znao sve dijaloge napamet. ide film, a ja govorim paraleleno sa njima. ljudi se krstili kad su videli... mada, najveci nivo fanatizma je bio kad je jedan moj ortak seo za komp i otkucao ceo film "maratonci", od pocetka do kraja. priznajem, zeznuo me.. cisto da se podsetimo: One: down to the road block we've just begun Two: the guards are through Three: the Majors men are on a spree Four: Major and Waterslaw go through the door Five: Pinkley stays out in the drive Six: the Major gives the rope a fix Seven: Waterslaw throws the hook to heaven Eight: Mayonaise has got a date Nine: the other guys go up the line Ten: Sawyer and Gilpen are in the pen Eleven: Posey guards points Five and Seven Twelve: Major and Waterslaw go down to the delve Thirteen: Franco goes up without being seen Fourteen: Zero hour, Mayonaise cuts the cable Franco cuts the phone Fifteen: Franco goes in where the others have been Sixteen: we all come out like it's Halloween p.s. Major John Reisman: So what does that give you? Capt. Stuart Kinder: Doesn't give me anything. But along with these other results, it gives YOU just about the most twisted, anti-social bunch of psychopathic deformities I have ever run into! And the worst, the most dangerous of the bunch, is Maggott. You've got one religious maniac, one malignant dwarf, two near-idiots... and the rest I don't even wanna think about! Major John Reisman: Well, I can't think of a better way to fight a war. Edited April 23, 2006 by imaginos Quote
Doug Bradley Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 (edited) mada, najveci nivo fanatizma je bio kad je jedan moj ortak seo za komp i otkucao ceo film "maratonci", od pocetka do kraja. priznajem, zeznuo me.. AHahahahahahahahahahahahhhahaah Edited April 23, 2006 by Doug Bradley Quote
gruban Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 Pinkley je najjaci lik u filmu....scena kad glumi generala je prajsles!!!! Donaldu jedina uloga koja moze da parira sa ulogom Pinkleya je u "KELLY'S HEROES" Quote
Doug Bradley Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 "KELLY'S HEROES" Jao potpuno sam zaboravio na ovaj film a imam ga na DIVX-u negde taj je film sniman u bivshoj SFRJ Quote
gruban Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 najjaci konta je kad mu lik preko telefona kaze da je duboooko iz neprijateljskih linija a ovaj odgovara "Everybody round here is very friendly" Quote
Recommended Posts