blondie Posted January 1, 2005 Report Posted January 1, 2005 ti ga bas nagrdi s limunadom bre... voleo sam Vejna kad sam bio dete ... sad mi je nekako bla...bejah i ja naivan nekad vejn je zakon i ti nemas pojma plus, volim i istvuda Quote
Orbituated Posted January 1, 2005 Report Posted January 1, 2005 vidim da volis From Dusk till Dawn ... pa pazi ..nisam ja imun na kaubojce ..samo kazem da su mi nekako overated .. od momenta kad sam skapirao da su indijaci ugrozena vrsta u Americi ...prestao sam da gledam vesterne ... ))))))))))))) Istvuda respektujem .... Prljavi Hari i cela ta pricha Quote
imaginos Posted January 7, 2005 Report Posted January 7, 2005 (edited) horor preporuke: event horizon film je kasapnica, ali je atmosfera mnogo jaca od klasicnih filmova tog zanra. ima elemente osmog putnika, klaustrofobicni amfijent, svemir i tako to. ko voli tu vrstu horora, preporucujem, jer je po meni event horizon rame uz rame sa hellraiser-om. interview with the vampire ovo znate. mada je vise avantura-horor, ja mislim da je ovo odlican film. ne zna se ko je bolje odigrao ulogu, cak je i kirsten dunst kao mala vrlo ubedljiva. tom kruz car, kao i bred pit. ali, muzika - najbolja! el espinazo del diablo (djavolova kicma) e ovo vec nije za svakoga. ne zato sto je film nesto strasan, mada ima vizuelno JEZIVIH momenata, nego zato sto je ovo kao neki "pametni horor sa porukom". kamera u ovom filmu je na tragu osmog putnika 3, znaci, neko zuto-sivo svetlo, prljavo, morbidno.. bas ima atmosferu. psycho kapiram da je danasnja publika takva da ocekuje od filma vizuelni spektakl, i da sa ove vremenske razdaljine psiho mozda "izgleda" zastarelo deci koja pred spavanje gledaju teksaski masakr motornom testerom (takodje dobar film), ali ovo je strasnije od svih kasapnica zajedno. evo zasto: poenta ovog filma nisu slike koje vidimo, vec one koje ne vidimo. kad se na ekranu prikazuje senka noza koji ubada zrtvu (koju i ne vidimo), poenta je u onome sto zamiljamo da se desava jadnoj zrtvi. kad se prikazuje krv u kadi koja odlazi kroz slivnik, znamo da je neko izboden u kadi. uzivanje u ovom filmu direktno je proporcionalno masti gledaoca. i naravno, najbolji horor ikad snimnjen je: nosferatu (iz 1979) klaus kinski i izabela adjani. glupo je da komentarisem ovaj film, ali ovo je udzbenik kako se pravi jeziva atmosfera i kako treba da izgleda strava i uzas. iako tu nema mnogo krvi, mozda samo par kapi, sve je strasno. spora kamera, hladnoca kadrova koju gledalac moze da oseti... ne znam u cemu je fora, ali ovaj film kao da je propusten kroz neki filter koji svakoj sceni dodaje neku morbidnost i hladnocu. glupo je pisati o tome, pogledajte film. pozdrav Edited January 7, 2005 by Gargamel Quote
C.A_R.I.A. Posted January 11, 2005 Author Report Posted January 11, 2005 E psiho je zakon,i takve horore volim,a ne sad neki potoci krvi... Quote
C.A_R.I.A. Posted January 11, 2005 Author Report Posted January 11, 2005 (edited) greska,dupli post. Edited January 11, 2005 by diamond73 Quote
lunja Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 event horizont je bio sinotj na pinku a na hrt naked lunch... i moja preporuka je za film SAW (kao testera) boooooooooooooooooooolesno Quote
mare_tenebrarum Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 Magnolia..istina da traje tri sata,ali gledala sam ga 4 puta dok nisam shvatila poentu..fenomenalan je film.prikazuje zivote ljudi,njihove patnje,trenutke srece, primijeticete mnoge "slucajnosti" u filmu..kao na primjer broj 8:2,ili "but it did happen" itd.kraj je takodje fenomenalan.jeste,padaju zabe sa neba, ali sve je povezano,fenomenalno uradjeno... kada odgledate film,pokusajte da povezete,zabe,slucajnosti,8:2,masonska obiljezja... ovaj film nije za sve.. inace,moram da kazem.ne mogu da izdrzim kada pazljivo odgledate film,potrazite u bibliji,stari zavjet,druga knjiga mojsijeva- stih 8.1-i rece Gospodin Mojsiju:idi k faraonu i reci mu:ovako veli Gospodin:pusti narod moj,da mi posluzi. 8.2.Ako li neces pustiti,evo cu moriti svu zemlju tvoju zabama... Quote
fiction Posted February 1, 2005 Report Posted February 1, 2005 The Notebook-romanticna drama.odlicna gluma malo pateticno ali samo malo.Svidice se zenskom dijelu yuma Roman Holiday-komedija iz 50 i neke.Oudrey Hepburn glumi Sniman kompletan u rimu 50ih, i ako nista onda zbog toga treba pogledati Quote
C.A_R.I.A. Posted February 9, 2005 Author Report Posted February 9, 2005 da li je neko cuo za jos neki dobar film ? Quote
Pretendress Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 Ko voli srednji vek,inkviziciju i puuuuuuuuuuuuno filozofije preporucujem 'Ime ruze'... A za odmaranje mozga i uzivanje 'Neverending story' Quote
DollyTheBitch Posted February 13, 2005 Report Posted February 13, 2005 Neko je pomenuo Mulholland Drive... A neko drugi Eraser Head, cini mi se... A ja kazem SVE sto je David Lynch ikada napravio!! Quote
fiction Posted February 13, 2005 Report Posted February 13, 2005 Ken Park-bolesno, svidice se vecini ovog foruma Dersu Uzala-avantura koja je 1975 dobila oskar za najbolji strani film.Genijalno Quote
SerbZmaj Posted February 13, 2005 Report Posted February 13, 2005 The Name Of The Rose - ekstra film, odnosno knjiga je dobra a dobro je uradjen i film... Neko spomenu - event horizont - meni je taj film smor, bezveze, mada ja i ne volim bas horore Quote
reve_noir Posted February 13, 2005 Report Posted February 13, 2005 Ken Park-bolesno, svidice se vecini ovog foruma Da, pogotovo raskalasna gospodja! Neko je pomenuo Mulholland Drive... A neko drugi Eraser Head, cini mi se... A ja kazem SVE sto je David Lynch ikada napravio!! TOOOOOO!!!! Quote
lunja Posted February 14, 2005 Report Posted February 14, 2005 ja konachno odgledao big fish, preporuka svima Quote
C.A_R.I.A. Posted February 14, 2005 Author Report Posted February 14, 2005 I da ne zaboravim,onaj film gde tip dobije u zadatak da kopira rembrantovu sliku. Bio je skoro na tv-u.Zakon je film! Quote
shock! Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 moja preporuka.....Life of David Gale....mnogo dobar film....Kevin Specey,Kate Winselt Quote
METALbitch Posted February 24, 2005 Report Posted February 24, 2005 TT sindrom,nije lose ko je radoznao neka pogleda pa ce shvatiti Quote
shock! Posted February 25, 2005 Report Posted February 25, 2005 TT sindrom, nisam gledao jer sam cuo da je sranje... Quote
Shelly Webster Posted March 2, 2005 Report Posted March 2, 2005 " Immotrel " ..... Francuski film....... Meni se dosta svideo, ali ima ljudi koji su ga zesce napljuvali...... Bodler i egipatska mitologija u jednom filmu..... za mene dovoljno..... Quote
miss Penny Lane Posted March 2, 2005 Report Posted March 2, 2005 imam immortel. pa napljuvali su film jer vise od pola ljudi nema pojma ko je enki bilal. a to je stvarno katastrofa. inace film je inspirisan trilogijom njegovih stripova. moje predlog za ove dane : Mediteraneo i Trinaest Quote
METALbitch Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 meni je super film,pogledaj pa ces videti,ne znam kakve filmove volis Quote
miss Penny Lane Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 pa i gledala sam immortel. super je. ja sam uzela bas pre par dana i enkijeve stripove. super su. Quote
Recommended Posts