chatjunkie Posted October 30, 2006 Report Posted October 30, 2006 Zasto ovo jos uvek nije prebaceno na prog?! Quote
DragonHeart Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 Ih, od kad ja trazim da se tema prebaci u Power/Progressive podforum Quote
Vitamin K Experience Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 Gothstvo u ljudi je jače od progresivnosti u istima. Quote
Apeiron Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 Gothstvo u ljudi je jače od progresivnosti u istima. Ako sam dobro razumeo ovu konstrukciju recenice, slazem se i ja Nije ovo za power/progressive ljudi, sta vam je... Anathema, Katatonia, Opeth... to su njihovi uzori, tona inspiracije u Riverside muzici od ovih bendova, tek nesto malo cistog prog metala, ili prog rocka ala Pink Floyd momenti... poslusajte malo pazljivije i obratite paznju na atmosferu, pa mi onda recite kod kojeg progressive metal benda se to moze cuti... Manje bitno, vise bitno je za one koji nisu, da provere projekat INDUKTI, gde je deo (ili samo vokal, ne znam sad tacno) Riverside ekipe, album se zove S.U.S.A.R. i valja Quote
DragonHeart Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 (edited) Nema foruma gdje su Riverside stavljeni pod Doom/Gothic, ali na YUMetalu je sve moguce Edited November 1, 2006 by dragon heart Quote
Apeiron Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 Nema foruma gdje su Riverside stavljeni pod Doom/Gothic, ali na YUMetalu je sve moguce Tacno je da nisu ni doom ni gothic, ali nisu brate ni cisti prog metal (power pogotovo). Quote
DragonHeart Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 @Apeiron: Da, ali su nekako najblizi za Power/Progressive podforum. No, ajde, nije vise ni bitno. Bitno je da su Riverside izvrstan bend Quote
Apeiron Posted November 2, 2006 Report Posted November 2, 2006 Bitno je da su Riverside izvrstan bend Pa to, oko ovoga nema dileme A sad gde ce tema stajati, nekako je nebitno na kraju. Quote
Wendigo Posted November 2, 2006 Report Posted November 2, 2006 Na albumu Indukti-ja gostuje samo pevac iz Riverside-a. Nije los S.U.S.A.R. ali na duze staze malo davi. U svakom slucaju Mariusz je odlicno odradio posao i mnogo je doprineo atmosferi albuma svojim karakteristicnim glasom. Quote
marcoman Posted November 2, 2006 Report Posted November 2, 2006 (edited) Moram nesto da kazem ovaj bend mi je bio nevidjeni hit sa prvim albumom, a SLS mi je vec bio copy/paste prvog na neki nacin sad slusam i Indukti i sta je sad ovo? on nosi identican smek SLS vise i ne slusam, zapravo nisam dugo slusao ni OOM a i treci album ce bitri c/p prvog i drugog kad se pojavi nekako sam na kraju razocaran.. Edited November 2, 2006 by marcoman Quote
DragonHeart Posted November 2, 2006 Report Posted November 2, 2006 @marcoman: Kako lupas, alal ti vjera... Quote
Shamandalie Posted November 2, 2006 Report Posted November 2, 2006 Odličan bend, vredan pažnje i poštovanja. Quote
Elessar Posted December 24, 2006 Report Posted December 24, 2006 Riverside je bend koji mi najvise prija u poslednje vreme. Veoma osvezavajuce! Gitarista stvarno svira sa dusom i ima odlican ton. Jedini problem je sto mi ni jedna njihova pesma ne ostavlja toliko jak utisak kao neke pesme drugih prog bendova. JBG, tesko je postici ono sta imaju Fates Warning ili Pain of Salvation, pa i OSI. Sve u svemu, me liky wery much. Quote
DragonHeart Posted January 13, 2007 Report Posted January 13, 2007 Poceli su da rade na novim pjesmama Quote
Bride Of Darkness Posted January 13, 2007 Report Posted January 13, 2007 Što će ovaj bend ovdje? Quote
DragonHeart Posted January 13, 2007 Report Posted January 13, 2007 A sto ces ti na temi benda kojeg nisi slusala Quote
Apeiron Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 Na albumu Indukti-ja gostuje samo pevac iz Riverside-a. Nije los S.U.S.A.R. ali na duze staze malo davi. U svakom slucaju Mariusz je odlicno odradio posao i mnogo je doprineo atmosferi albuma svojim karakteristicnim glasom. Da, OK je to album. Ne bas otkrovenje, ali ima specificnu cool atmosferu. Inside Out je reizdao onaj EP sto je Fan club ranije objavio, Voices in My Head, tu je i video klip... Prvi album mi je definitivno mnogo bolji od drugog. Ceka se treci, pa da se trilogija zavrsi (posto i jeste u pitanju trilogija). Onda cemo izvoditi zakljucke. Quote
DragonHeart Posted February 9, 2007 Report Posted February 9, 2007 (edited) Valjda izadje ove godine novi album. Edited February 9, 2007 by dragon heart Quote
SixStepsOnTheMoon Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 heheh bas trazim ovaj band koji je u mojih Top 10 Progressive rock grupa,a on zalutao u ovu KANTU od dooma/gothic metala....mala greska ali nema veze kao sto rece Dragon_heart nije ni bitno vazno je da su ODLICHAN BAND....! Quote
Solitude Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 Nemoj bas potcjenjivati doom/gothic metal,neki su to radili,pa ga sad intenzivno slusaju.Svakako,pridruzujem se pohvalama bendu,bez obzira kome zanru pripada. Quote
DragonHeart Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 Novi album izlazi u septembru za "Inside Out", a zvace se "Rapid Eye Movement", dok ce omot kreirati ponovo Travis Smith. Quote
*Nienna* Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 Fantastican bend od kojeg ocekujem fantastican kraj trilogije Quote
Apeiron Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 on zalutao u ovu KANTU od dooma/gothic metala.... Ccc... Quote
Recommended Posts