King Diamond Posted May 20, 2002 Report Posted May 20, 2002 legende progressive metala! dosta su se pominjali po predhodnim temama ali nikada nije bila otvorena tema bas o njima! vasa misljenja o ovim legendama?? "NAJACI SU!" Quote
Feanor Posted May 20, 2002 Report Posted May 20, 2002 A Pleasant Shade Of Gray je mozda moj omiljeni progressive album. Album jebe kevu. Zaista odlican bend, jedan od najboljih progressive u svakom slucaju. Quote
azal Posted May 21, 2002 Report Posted May 21, 2002 najbolji!! legende!!! i meni je "A Pleasant Shade of Gray" omiljeni...mada mi se sve svidja Awaken the Guardian Parallels Perfect Symmetry svaki album je totalno drugaci....i svaki album je legendaran u prog metalu....e to momci je progressive!!!! D azal Quote
scissors Posted May 21, 2002 Report Posted May 21, 2002 nisam toliko u progressive-u, ali slusam sam par njihovih stvari i svidjaju mi se... usput da li je neko slusao bend "Engine" od ex-Fates Warning vokala Ray Alder? sviraju neki New Wave Quote
azal Posted May 21, 2002 Report Posted May 21, 2002 Engine je super......kao Deftones sa dobrim vokalima Quote
scissors Posted May 21, 2002 Report Posted May 21, 2002 Engine je super......kao Deftones sa dobrim vokalima e to si procitao na njihovom sajtu pa onako, malo vise vuku na Disturbed, nisu bas ko Deftones-i... Engine nije los, mada nije nista posebno Quote
Vitamin K Experience Posted May 21, 2002 Report Posted May 21, 2002 FW RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obozavam ih. APSOG i Disconnected su do jaja...kao i svi ostali njihovi albumi Quote
azal Posted May 21, 2002 Report Posted May 21, 2002 Engine je super......kao Deftones sa dobrim vokalima e to si procitao na njihovom sajtu pa onako, malo vise vuku na Disturbed, nisu bas ko Deftones-i... Engine nije los, mada nije nista posebno hehehe majke mi nisam...prvi album m mnogo podseca na Deftone...nisam jos cuo drugi... koji je URL za njihov site? Quote
Simadin Posted May 23, 2002 Report Posted May 23, 2002 Fates rula although imam samo Disconnected (trenutno), slusao sam i Parallels malo...odlican prog... Quote
Luciferka Posted May 27, 2002 Report Posted May 27, 2002 Nema sta da se prica, samo treba odslusati neku njihovu stvar! FANTASTICNI SU! Quote
Apeiron Posted July 2, 2002 Report Posted July 2, 2002 Nema se sta previse pricati na ovu temu. LJudi su majstori i ucitelji, i da nije njih (zajedno sa DT i Queensryche), ko zna na sta bi licila danasnja prog scena. Izvanredan bend sa svih gledista. A kad smo kod albuma, APSOG, Parallels i Inside Out su moji omiljeni, a i Qwaken the Guardian razbija. Fates Warning iznad svega! Quote
Highlander Posted July 7, 2002 Report Posted July 7, 2002 Imam utisak da malo ljudi obracha paznju na ovaj bend shto je greota. Imaju verivatno najbolju ritam sekciju u metalu.Svaki put kada chujem "Monument" zapitam se da li su oni upshte ljudi. a: a: Quote
azal Posted July 9, 2002 Report Posted July 9, 2002 da da meni je uvek Mark Zonder bio tata za Portnoy-a tesko ces naci boljeg bubnjara u metalu Quote
mirror Posted July 12, 2002 Report Posted July 12, 2002 Neverovatno poshtujem to shto ljudi rade i odushevljena sam njihovom harizmom...odlicni su Quote
Feanor Posted February 9, 2003 Report Posted February 9, 2003 Fenomenalna grupa, mada ne volim period bez Roy Adlera. Album A Pleasent Shade of Gray je cista perfekcija. Pesme nemaju imena, obelezenu su od 1 do 13, ali usustini ceo album je jedna kompozicija. Postoji glavna muzicka tema koja se provlaci kroz nekoliko pesama. Valjda je i Kevin Moore participirao. Inace fenomenalno su obradili Black Sabbatah (ima je na A tribute to Dio) sa pesmom Sign of the Southern Cross, preslusao sam je bar jedno 40 puta. 1 Quote
azal Posted February 9, 2003 Report Posted February 9, 2003 takodje su sjajno obradili Rush "Closer to The Heart" na Rush tribute=u Working Man...na kraju su ubacili neke rifove iz 2112 i "Temple of Syrinx" bas do jaja obrada. Quote
Earendil Posted February 10, 2003 Report Posted February 10, 2003 Odlican bend!Volim sve albume sa Ray Allderom,raniji albumi su mi nekako prosecni. Quote
fiction Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 FW mi je jedan od omiljenih bendova.Imam sve njihove albume(dva originala ).A izdvojio bih Awaken The Guardian sa Archom a od ovih sa Alderom Parallels i APSOG.Ovaj novi Disconected mi je nekako previse konfuzan mada i on ima sjajnih momenata Quote
Kai Hansen Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 Imam APSOG i Disconnected i nije mi nista posebno. Ja inace ne gotivim mnogo proggresive metal Quote
Azizam Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 volim da ih slusham APSOG sam pushtala svima kojima sam stigla Quote
postman Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 Za jednog zaljubljenika u progresivu sramotno kasno sam preslusao "Disconnected" i ostao zatecen.Posle nekoliko uzastopnih slusanja upitao sam se : moze li bolje od ovoga ? Skidam im kapu. Quote
Vitamin K Experience Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 Imam APSOG i Disconnected i nije mi nista posebno.Ja inace ne gotivim mnogo proggresive metal Ne brini mnogo, odrašćeš i ti jednom Ima li vesti o njihovom novom albumu? Ništa nisam iskopao do sada... Quote
fiction Posted May 14, 2003 Report Posted May 14, 2003 :roll: Nista jos nisu najavili za novi album.Znam samo da su na ljeto na turneji sa Dream Theaterom i Queensrycheom.I to kao pred grupa Quote
Vitamin K Experience Posted May 14, 2003 Report Posted May 14, 2003 Ma znam to. Ranije su najavljivali novi album za jesen 2003. pa me interesuje što se ne oglašavaju. Quote
bafomet Posted May 14, 2003 Report Posted May 14, 2003 Znam samo da su na ljeto na turneji sa Dream Theaterom i Queensrycheom.I to kao pred grupa kao predgrupa? :? :? kako je to moguce Quote
Recommended Posts