Jump to content

Recommended Posts

Posted

A Pleasant Shade Of Gray je mozda moj omiljeni progressive album. Album jebe kevu. Zaista odlican bend, jedan od najboljih progressive u svakom slucaju.

Posted

najbolji!! legende!!!

i meni je "A Pleasant Shade of Gray" omiljeni...mada mi se sve svidja

Awaken the Guardian

Parallels

Perfect Symmetry

svaki album je totalno drugaci....i svaki album je legendaran u prog metalu....e to momci je progressive!!!! biggrin.gif D

azal

Posted

nisam toliko u progressive-u, ali slusam sam par njihovih stvari i svidjaju mi se... usput da li je neko slusao bend "Engine" od ex-Fates Warning vokala Ray Alder? sviraju neki New Wave

Posted

Engine je super......kao Deftones sa dobrim vokalima smile.gif

e to si procitao na njihovom sajtu tongue.gifbiggrin.gif

pa onako, malo vise vuku na Disturbed, nisu bas ko Deftones-i... Engine nije los, mada nije nista posebno

Posted

Engine je super......kao Deftones sa dobrim vokalima smile.gif

e to si procitao na njihovom sajtu tongue.gifbiggrin.gif

pa onako, malo vise vuku na Disturbed, nisu bas ko Deftones-i... Engine nije los, mada nije nista posebno

hehehe majke mi nisam...prvi album m mnogo podseca na Deftone...nisam jos cuo drugi...

koji je URL za njihov site?

• 1 month later...
Posted

Nema se sta previse pricati na ovu temu. LJudi su majstori i ucitelji, i da nije njih (zajedno sa DT i Queensryche), ko zna na sta bi licila danasnja prog scena.

Izvanredan bend sa svih gledista. A kad smo kod albuma, APSOG, Parallels i Inside Out su moji omiljeni, a i Qwaken the Guardian razbija.

Fates Warning iznad svega!

Posted

Imam utisak da malo ljudi obracha paznju na ovaj bend shto je greota.

Imaju verivatno najbolju ritam sekciju u metalu.Svaki put kada chujem "Monument" zapitam se da li su oni upshte ljudi. biggrin.gifa: biggrin.gifa:

• 6 months later...
Posted

Fenomenalna grupa, mada ne volim period bez Roy Adlera. Album A Pleasent Shade of Gray je cista perfekcija. Pesme nemaju imena, obelezenu su od 1 do 13, ali usustini ceo album je jedna kompozicija. Postoji glavna muzicka tema koja se provlaci kroz nekoliko pesama. Valjda je i Kevin Moore participirao. Inace fenomenalno su obradili Black Sabbatah (ima je na A tribute to Dio) sa pesmom Sign of the Southern Cross, preslusao sam je bar jedno 40 puta.

• Upvote 1
Posted

takodje su sjajno obradili Rush "Closer to The Heart" na Rush tribute=u Working Man...na kraju su ubacili neke rifove iz 2112 i "Temple of Syrinx"

bas do jaja obrada.

• 3 months later...
Posted

FW mi je jedan od omiljenih bendova.Imam sve njihove albume(dva originala :mrgreen: ).A izdvojio bih Awaken The Guardian sa Archom a od ovih sa Alderom Parallels i APSOG.Ovaj novi Disconected mi je nekako previse konfuzan mada i on ima sjajnih momenata

Posted

Za jednog zaljubljenika u progresivu sramotno kasno sam preslusao "Disconnected" i ostao zatecen.Posle nekoliko uzastopnih slusanja upitao sam se : moze li bolje od ovoga ?

Skidam im kapu.