Runner Posted July 21, 2017 Report Posted July 21, 2017 Extra! Nadam se da ce ovaj put koncert da bude u Amerikani, a ne u onoj maloj sali. 1 Quote
ShinigamY Posted July 21, 2017 Report Posted July 21, 2017 Mnogo se nadas Kontam da ce biti i manje nego prosli put, tako to biva sa koncertima u Srbiji 1 Quote
Totamealand Posted September 6, 2017 Report Posted September 6, 2017 Lepo. Nisam preterani fan ali bio je dobar koncert onomad, tako da bi valjalo otići i ovaj put. Quote
Лука Posted September 7, 2017 Report Posted September 7, 2017 (edited) Može bilo kad FW. Prvi put bilo divno. Edited September 7, 2017 by Лука Quote
azal Posted April 19, 2018 Report Posted April 19, 2018 http://www.blabbermouth.net/news/fates-warning-to-release-live-over-europe-album-in-june/ FATES WARNING To Release 'Live Over Europe' Album In June April 19, 2018 0 Comments FacebookTwitterPinterestRedditMore FATES WARNING To Release 'Live Over Europe' Album In June Progressive metal pioneers FATES WARNING will release a new live album, "Live Over Europe", on June 29 via InsideOut Music. Captured during the most recent European headlining run for FATES WARNING's acclaimed latest studio album, "Theories Of Flight", in January 2018, "Live Over Europe" includes recordings from eight different cities (Aschaffenburg, Germany; Belgrade, Serbia; Thessaloniki and Athens, Greece; Rome and Milan, Italy; Budapest, Hungary and Ljubljana, Slovenia) and a total of 23 songs in over 138 minutes of playing time, spanning 30 years of the group's seminal career. "Live Over Europe" was mixed by Jens Bogren (OPETH, KREATOR, SYMPHONY X) and mastered by Tony Lindgren at Fascination Street Studios in Sweden and will be available as limited 2CD mediabook, gatefold 3LP + bonus-2CD or as digital album. FATES WARNING vocalist Ray Alder stated: "We would like to thank each and every one of our fans that helped us make 'Live Over Europe'. We had a great time making this album and we hope that you enjoyed the shows as much as we did playing them." "Live Over Europe" track listing: CD 1: 01. From The Rooftops 02. Life In Still Water 03. One 04. Pale Fire 05. Seven Stars 06. SOS 07. Pieces Of Me 08. Firefly 09. The Light And Shade Of Things 10. Wish 11. Another Perfect Day 12. Silent Cries 13. And Yet It Moves CD 2: 01. Still Remains 02. Nothing Left To Say 03. Acquiescence 04. The Eleventh Hour 05. Point Of View 06. Falling 07. A Pleasant Shade Of Gray, Pt. IX 08. Through Different Eyes 09. Monument 10. Eye To Eye FATES WARNING 2018 is: Bobby Jarzombek - Drums Joey Vera - Bass and Vocals Ray Alder - Vocals Jim Matheos - Guitars Mike Abdow - Guitars and Vocals Quote
Grobodan Posted June 15, 2018 Report Posted June 15, 2018 Smara me malo što ne piše gde je koja pesma... ili sam ja slep. Quote
Angelystor Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 Krenuo ga obrćem, za sad mogu potvrdim da je "One" naša Quote
Angelystor Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 Misliš zbog smooth prelaza između pesama ili? Quote
ShinigamY Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 Ne, rekao je isto na Pale Fire "Thank you Belgrade" Na 3:42 tacno kaze, morao sam da preslusam celu pesmu ponovo da uhvatim to Quote
Angelystor Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 A jes jes, tu je jasno, izzonirao sam se nešto bio izgleda Quote
ShinigamY Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 Veoma veoma dobro umixan album, odlicno se sve cuje, setlista je odlicna, bombona live album, nemam ni jednu zamerku Ovako live albumi treba da se rade, fantazija. Quote
azal Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 niste citali intervju, kaze ray da su, bar sto se tice vokala, ali verovatno i sve ostalo, lovili najbolje tejkove i sklapali. tako da iako kaze "Belgrade" posle neke strofe u Pale Fire, vrlo je verovatno da je refren otpevao u minhenu a bridge u atini Quote
ShinigamY Posted July 12, 2018 Report Posted July 12, 2018 E do kurca Mislim, nismo to trebali da znamo xD Stvarno do jaja utisak ostavio album i stvarno je lepo odradjeno, mogao je i da slaze 1 Quote
Runner Posted July 14, 2018 Report Posted July 14, 2018 niste citali intervju, kaze ray da su, bar sto se tice vokala, ali verovatno i sve ostalo, lovili najbolje tejkove i sklapali. tako da iako kaze "Belgrade" posle neke strofe u Pale Fire, vrlo je verovatno da je refren otpevao u minhenu a bridge u atini Pa ne mogu da vjerujem da se i to radi jbt.. Da jednu pjesmu sklapaju iz više dijelova i onda je stave na live album. Užas. Quote
Berliner Posted July 14, 2018 Report Posted July 14, 2018 da je u pitanju converge ili tako neki etican bend pa da se sokiram. pravi metal ne mari za taj palanacki moral. savrsenstvo svim sredstvima!!! Quote
kuruz Posted July 14, 2018 Report Posted July 14, 2018 (edited) odvratno jebote Edited July 14, 2018 by Underkuruz Quote
Saša Grbić Posted July 15, 2018 Report Posted July 15, 2018 Bez veze. I ako su to radili, nisu to trebali objavljivati u javnost. Quote
azal Posted July 16, 2018 Report Posted July 16, 2018 zasto? to je jos do jaja sa obzirom sta 99 posto bendova radi na live albumima. vecina ih pegla do bola, ovi nisu nista peglali, samo su uzimali najbolje tejkove. mislim da je to bolje nego da autotunujes i editujes cele pesme Quote
Berliner Posted July 16, 2018 Report Posted July 16, 2018 treba imati na umu i to da je cela turneja rađena namenski za snimanje, i da je celo izvođenje bilo podvrgnuto tome da bend zna da se snima i da pokušava da izvuče maksimum u svakom pogledu, maltene kao da je u studiju. pošto se radi o disciplinovanim muzičarima koji su na nivou session izvođenja u svim uslovima, razlika između takvog nastupa i snimanja u studiju za njih uopšte nije suštinska razlika. drugo je kad se svirci pristupa rokerski kada je poenta uhvatiti bend u tom prirodnom lajv elementu, a tu je maltene čitav smisao u razlici između studijskog i lajv elementa benda, sa težnjom da se da se pobegne iz studijske "clinical" atmosfere i pokaže spontanija strana zvuka. problem sa fates warning-om je sto nemaju čega da beže jer su njihovi albumi snimljeni uglavnom jako dobro, nisu preterano studijski sterilni, dok su im nastupi vrlo progerski egzaktni i na njima se ne dešava ne znam šta, ne znam kakva divlja emocija, koja se ionako ne čuje na CD-u, pa oni ni nemaju šta posebno da kažu lajv albumom, što bi imao neki drugi bend. zato nema ni poente tražiti onaj idealan rokerski pristup pravljenju lajv albuma. Quote
kuruz Posted July 16, 2018 Report Posted July 16, 2018 (edited) ali ovakav lajv album tek nema nikakvu poentu i to peglanje je sranje, ali ovo je potpuno novi nivo gluposti Edited July 16, 2018 by Underkuruz Quote
Recommended Posts