RNA Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Naravno da je Francuz, samo nije znao da su izdlai tu kasetu. Slusao sam ga bio u emisiji "Tri drugara" (pankerska emisija, posle koje je odmah isla metal emisija, a on u pankerskoj) pre neke 4 godine i tada je najavljivao ona reizdanja koja je One Records uradio pre 2 i po godine. Tada je bio najavio stvar sa novog albuma, kad oni pustili neku sa "Don't Go Down". Ja okrenem telefon, oni mi daju francuza i pitam ga kako je to novi album, kad je izdat jos 1998, a on mi rece da nema pojma da je to izaslo. Quote
dudi Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Nije li tada Vrisak Generacije svirao Annathema pesme zato sto su neki clanovi Annatheme bili mobilisani? Secam se da su, kada su Polzovici radili intervju sa Kirkom i Dzejmsom iz Metallice za vreme Monsters Of Rock festivala u Budimpesti, objavili u Hard Metalu fotku, gde njih dvojica drze plakat za taj festival sa onim sismisom. Ako se dobro secam, tada su bili najavljeni i Drinking Skull i Bombarder, ali zbog rata nisu dosli. Sećam se te fotke kada James drzi plakatu Hard metal festivala. Mi samo se vratili iz Budimpešte sa Monstres of rocka taman smo se malo odmorili ,došli sebi i pravac Novi sad na Hard metal festival,Kakva su to lepa vremena bila.Nismo bili jedini koji su to tako uradili al pri kraju sam već jedva stajao na nogama,sećam se s nama su bili u društvu nekoliko njih iz BG a koga se najviše sećam zvao se MEDO veliki ( bloodbath fan) čovek nevreovatno puno piva je mogao da popije Na tom festivalu nisu došli drinking skull a ni bombarder.Festival su otvarali Skopski Sanatorium (tada još klinci) Sve se to dešavalo na spensu u dvorani organizovano kako treba. Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Sanatorium bili jako dobri tada Bilo oko 3000 ljudi na festivalu, odlicna svirka, to mi je prvi pravi metal koncert u zivotu. Quote
Draža Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Jel taj Sanatorium bio predgrupa Soulfly-ju kada je Max prvi put dosao u BG? Bilo bi mi cudno da postoje jos od pocetka 90tih Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Jel taj Sanatorium bio predgrupa Soulfly-ju kada je Max prvi put dosao u BG? Bilo bi mi cudno da postoje jos od pocetka 90tih Jeste, to je taj Sanatorium. Meni su mnogo bolje zvucali 91.g. Quote
Draža Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Jako su mi licili na Ritam Nereda, a i nisam jedini sa tim komentarom. 91 sam se jos igrao u pesku, a 2003 bas i nisu ostavili neki utisak. Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Ma kakvi, Ritam Nereda je mnogo bolji od njih. 91.g. su bili odlicni a 2003. su me smorili, sedeo sam na tribinama i dosadjivao se. Quote
Vangelis Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Eh...sta bih dao za ta stara vremena Drazo sada mozemo samo da promovisemo Auru i Mitolodzi i da se nadamo da ce ljudi biti malo obzirniji prema ozbiljnosti bendova u Novom Sadu koji zele da sviraju negde i da nam uprazne mesto za svirku, odnosno, svirkE kako bismo odrzavali i mini festivale ukoliko je to moguce...do tada smo i dalje u senci. jeba ga, sta ces. Ponekad zamislim scenu. 1991 godina, vece, ispred spensa se skupi gomila ljudi, metalaca iz cele drzave kako bi gledali dobar veliki metal koncert...sta bih dao SADA za tako nesto...jebi ga, iskvareno vreme i nedostatak dobrih bendova na domacoj sceni doprinose takvoj organizaciji... eh... Quote
RNA Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Drugo vreme sada i mnogo drugaciji bendovi. Tada se publika okupljala oko svega nekoliko zanrova, a sada ih ima pun kurac. Tesko/nemoguce da bi sada jedan takav fest privukao toliko ljudi. Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Pogotovo sto su danasnji metalci tolike babe pa ne idu na koncert ako je lose vrem, pada kisa, moraju tetki da odnesu lek itd... Quote
Gwydion Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Publika jje nesto sto se odgaja. Mislim da malo vise o tome napisem na temi REX/MEX, ali to je malo ozbiljnija tema pa ne zurim. Naravno ako me pre toga zlotvori ne banuju Elem, Annathema je bend koji je puno svirao i zato su i bili dobri. Danas ovde neki bendovi imaju po 3-4 koncerta godisnje i misle dasu zvezde. Jedan od razloga zasto scena ovde propada ... Quote
Tetragrammaton Cleric Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 a koga se najviše sećam zvao se MEDO veliki Ne seri da si upoznao Medu?Onda je velika verovatnoca da si upoznao i mne, inace Medi nije bilo nista da svake noci vrati s Trga da isprazni frizider do poslednje mrvice .Jesi mozda visio na Trgu 91/92., mesana skejtersko-hc-metal ekipa? Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Elem, Annathema je bend koji je puno svirao i zato su i bili dobri. Danas ovde neki bendovi imaju po 3-4 koncerta godisnje i misle dasu zvezde. Jedan od razloga zasto scena ovde propada ... Tu si u pravu. Ovde neki demo bendovi naprave dve svirke pred 50-100 ljudi gde vecinu cine njihovi drugovi iz razreda/faksa, komsije, drugari, odmah umisle da su nesto bitni, pogledaj samo na temi domaci bendovi, to je smesno kako neki levi bendovi imaju po 100 strana. A odes na svirku, veze nemaju sa sviranjem, mene bi bilo sramota izaci na binu i praviti toliko gresaka. A ja nisam nikakav sluhista niti idem na svirke da lovim greske ali stvarno pola bendova ne zna da svira. I sto je najgore, neki koji vaze kao za dobre nase bendove. Mislim da vecina njih vise bleji na netu nego sto vezba... Ja garantujem da je Annathema bila toliko uvezban i jak bend da bi danasnji klinci pali u nesvest kad bi ih videli i culi. Svetski bend u svakom pogledu. Steta sto je rat i njihove svadje ili sta vec uticalo na to da ne naprave mnogo vise. Quote
RNA Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Eh, kad bi bio izmisljen vremeplov, pa da ih vidim u toj postavi u to vreme. Ovu novu inkarnaciju nisam video jos, samo zato sto sam ubedjen da to nije to. Sad je pogresno vreme, pogresan ambijent... Glavni problem je kad bilo ko ukapira da je zvezda, pa taman i bio zvezda, a kod nas to niko u metalu nije. Quote
Gwydion Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 ekipa i zBeograda i Stare Pazove koja je dolazila na Annathemine koncerte je bila jako dobra. Onako, skroz u svetskom fazonu, kul;turni ljudi i trazumeli su se u muziku. DOduse, sa njima je isao i sin Mikija Jevremovica koji se bas nije potpuno uklapao u tu kategoriju, ali je bio Grobar pa je bio prihbvacen Quote
RNA Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 A to je bila ne samo muzicki, nego i navijacki obojena ekipa? Quote
Tetragrammaton Cleric Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Pitanje je koliko ce sad Annathema moci da uradi, sa sadasnjim stanjem na ''sceni'' i ovakvom publikom.Trebace im kinta za kampanju, a ne sumnjam u to da ce da odsviraju rpofesionalno i kako treba. Quote
Tetragrammaton Cleric Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 A to je bila ne samo muzicki, nego i navijacki obojena ekipa? P pazi, od nas 40ak koji smo se skupljali na Trgu bilo je samo dvoje koji su promasili zivotni put i navijali za zvezdu. Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Ne mogu da izdrzim! Ja volim crno bele, ponosno kazem svima volim to slavno ime i divim se samo njima na svetu nista lepse ne moze da postoji nego sto je nasa ljubav prema crno beloj boji ljubav prema klubu ne moze da prestane dok zivim klicacu tebi, VOLIM TE PARTIZANE! Morao sam... Partizan, Partizan, Partizan, Partizan, Partizan, Partizan, Partizan, Partizan, Partizan, PARTIZAN JE SAMPION! Evri go, evri go, evri go... (sutka, skakanje ) Quote
RNA Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Uh, sunce ti, gde sam ja upao. Moj stari bend, After Lie, je bio kompletno grobarski. sada imamo 3/5 grobara u bendu, jednog bas fanaticnog. Quote
Tetragrammaton Cleric Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 U to ime, Beogradski Partizan, Najbolji je tim Volimo ga,verni smo, Ponosni smo s njim. Partizan je novi sampion, Sija zlatom obasjan, CRNO-BELI tron!!! Quote
Gwydion Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 (edited) A to je bila ne samo muzicki, nego i navijacki obojena ekipa? Ma jok, ne mislim na Annatthemu, vec na lokalnu fan ekipu.Navijati za Partizan, to je nekako normalno. Inace Francuz je bio vatreni navijac Vojvodine. Edited October 19, 2006 by Gwydion Quote
Feniks . Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Nego, moram istaci da su osamdesetih grobari furali engleski stil navijanja, bili vise u pank/rok fazonu dok su cigani bili vise narodnjaci, da se zna. Quote
RNA Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Pa, i ja sam mislio na fan ekipu, ne na clanove benda. Quote
Recommended Posts