RNA Posted October 26, 2006 Report Posted October 26, 2006 Ma,t o su se nesto zajebavali. I nije 'mozda' pevao u GeroMetalu, nego 'sigurno'. Pricao sam sa Kercom pre par godina bas na sajmu knjiga u vezi s tim. Nikad posle nisam mogao da ga kontaktiram da mi snimi ta dva albuma, a sam se bio ponudio. Quote
Divlji Tigar Posted October 26, 2006 Report Posted October 26, 2006 Silven Uvalic - Frantzuz me je zbunilo, posto na Cdima Annatheme lepo pise Dule ili Dusko. Quote
dudi Posted October 26, 2006 Report Posted October 26, 2006 Francuz je izgleda pevao i u grupi "Geometal" Hard Rock Band iz Novog Sada. Oformili su ga gitarista Joca Sabo (ex Griva), bubnjar Bane Kerac (ex Saguaro) i basista Pedja Moldvaji (ex The Beatles) avgusta 1992 godine. 1996. godine im se pridruzio Dule Uvalic-Francuz (ex Crash). Snimili su dva studijska albuma i preko 40 Live albuma sa koncerata koje su odrzali sirom Vojvodine. Sviraju uglavnom hard rock standarde sedamdesetih godina i svoje kompozicije u Deep Heep Zeppelin Sabbath Free stilu. 1993 "Der Rauch Am Waser " 1996 "Cat Clow" i jos preko 40 live album sa raznih svirka iz Vojvodine. Gitara - Josip Sabo Vokal - Silven Uvalic - Frantzuz Bas - Pedja Moldvaji Bubnjevi - Bane Kerac Koliko ja znam Francuz se zove Dule. Ja za ovo prvi put čujem Quote
Draža Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 Obecavam da cu cim vidim Radoju da se sve napismeno raspitam. Ako on ne zna neka zakljucaju temu Quote
RNA Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 Ja za ovo prvi put čujem Zajebao se covek u jednom slovu, jer se bend nije zvao Geometal, nego GeroMetal... valjda kao gerijatrija i te fore. Bane je dizajnirao i omote za oba albuma: "Der Rauch am Waser" (dim na vodi, je l' te) iz 1993. i "Cat Claw" iz 1996. Link: GeroMetal Quote
Vangelis Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 dobicete albume kome treba, evo nabavljam tigru Quote
RNA Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 E, danas na sajmu knjiga sretnem Kerca i on mi je razjsnio sve. Naime, Dule Francuz je rodjen u Francuskoj, pa mu odatle i nadimak, a jedno od imena mu je Silven (Sylvain). Tako da to smo razjasnili. Quote
Милица Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 Ima sa prvog albuma za pesmu -Loud, proud and deaf- A ima li tog spota na njihovom DVD-u? DVD imam, ali DVD chitach - nemam. Kakav baksuz. Quote
Divlji Tigar Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 A ima li tog spota na njihovom DVD-u? DVD imam, ali DVD chitach - nemam. Kakav baksuz. Koliko ja znam oni nemaju nikakvo DVD izdanje? Quote
RNA Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 Takodje... nemam pojma sta je u pitanju. Prosvetli nas, prijatelju. Quote
Милица Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 DVD je star mozda dve godine, ne znam tacno. Ali to mi je dao Vuja (sada vec bivsi gitarista benda), pa je moguce da su ga izdali samo za "privatnu upotrebu", ili tako nesto. Ja zaista nigde nisam nista cula o tom izdanju, a sad kad vidim da jos ljudi ne zna nista o tome, moguce je da ga nisu ni promovisali. Ono za sta znam da ima na DVDu, tj. sto pise na omotu, je sledece: "War Pigs" - live in Belgrade; "Covers" - live in NS Time; i koliko znam, ima i njihovih slika, a za taj spot ne znam. Quote
Zaki Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 Prolazio sam pre neki pored Foxtrot-a (za one koji ne znaju, to je mali kafe/klub u Novom Sadu koji redovno organizuje svirke) i video u da je za juce (27.12.) bio najavljen koncert Crash-a! Zna li neko jel to ta stara NS grupa ili neka nova koje koristi to ime? Jel mozda bio neko? Quote
Divlji Tigar Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 (edited) Pre neki dan sam na #metalheadsu chetovao sa nekom ribom i pitam je koje bendove slusa ona izmedju ostalih navede i "Anathemu", ja pitam da li je cula za nasu "Annathemu"? I ona me pita da li to neki levi klinacki tribute to anathema bend? E svasta!!! Edited December 28, 2006 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 Mnogo ti ocekujes od danasnje mladjarije. Quote
Divlji Tigar Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 (edited) Mozda,ali ipak je u pitanju jedan od najznacajnih bendova EX-YU Metal scene. Koliko sam upucen Annathema je osnovana 1982 godine, prvi demo snimila 1986. godine, a Anathema je nastala nesto kasnije. Edited December 28, 2006 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 Sve to stoji, ali nece klinci danas da kopaju, osim par izuzetaka. Quote
Draža Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Prolazio sam pre neki pored Foxtrot-a (za one koji ne znaju, to je mali kafe/klub u Novom Sadu koji redovno organizuje svirke) i video u da je za juce (27.12.) bio najavljen koncert Crash-a! Zna li neko jel to ta stara NS grupa ili neka nova koje koristi to ime? Jel mozda bio neko? rekao bih da je to neka tezga, imaju opet najavljenu svirku na nekom drugom mestu Quote
RNA Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Ali, koji je to onda Crash, koja postava? Quote
Zaki Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Znaci to je taj stari novosadski Crash? Pa ako znas gde ce biti sledeca svirka, javi. Mada ja do sada nisam cuo da je neki metal bend svirao u Foxtrotu, to bas nije mesta za takve svirke... Quote
Zaki Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 E sad sam video najavu: vecers, 29.12. klub Route 66 Novi Sad Crash Quote
RNA Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Ali, koji je to onda Crash, koja postava? Kad moram da se ponavljam, a niko mi ne odgovara! Quote
Draža Posted January 21, 2007 Report Posted January 21, 2007 Juce sam svirao pre Crash-a, to je taj stari-novi-odkud znam. A postava - gitaru svira Radoja(svirao na prva dva albuma Anateme) i jos neka ekipa sa limana, ne znam njihov CV Quote
RNA Posted January 21, 2007 Report Posted January 21, 2007 Znaci i Radoja se reaktivirao... Ole! Quote
Divlji Tigar Posted January 21, 2007 Report Posted January 21, 2007 Samo jos da Annathema izda novialbum, koji je Stavra najavio u Metal Hameru. Quote
Recommended Posts