=Steamroller= Posted January 8, 2008 Report Posted January 8, 2008 ja od nedavno pratim domatju metal scenu (recimo godinu dana) iiii ne pamtim da je Downstroy bio u Novom Sadu... Hotje li nas posetiti mozda uskoro? Quote
Bloodline Posted January 8, 2008 Report Posted January 8, 2008 Da znas da smo i sami o tome razmisljali u zadnje vreme...U stvari ne znamo u kom prostoru bi se mogla odrzati jedna kvalitetna svirka? Ajde pomozi nam, pa da smislimo nesto! Kakva je situacija sa crnom kucom recimo? Kome da se javimo, koga da kontaktiramo! POZ Hvala na interesovanju! Quote
Chicken Little 420 Posted January 9, 2008 Author Report Posted January 9, 2008 NOVA RECENZIJA: Downstroy – CD I scream every day, Autorsko izdanje Sastav Downstroy, uslovno kikindski, jer je ovako umešno delotvoran -apsolutno identično kao i beogradski Consecration- mogao bivstvovati/doći iz, u bilo kojoj tački ovog opipljivog elitističko-diskografskog (i pod okriljem pomenutih izdavačkih magnata, i bez njih, sada postaje sasvim svejedno) koordinatnog sistema, sa, u najmanju ruku dovoljno ubedljivim uspehom a još bliže i u istoj liniji, da se ne izrazim nekako rogobatno i direktno, stroju – muzičkim a etabliranim grupacijama svetske dominantne sekcije. Šestorica (koja, barem jednim svojim neodvojivim delom a provereno, voli da pije i bije po instrumentima ali se to u krajnjoj instanci ne odražava na gotov proizvod koji nude) koji su, za sada, javnosti obelodanili materijal sa pet numera (bez uvoda), vrišteće naslovljen sa I scream every day a još prodornije i shizofrenično efektno dizajniran (zasluge I. Nemetha), jeste bio, podsetimo i na taj bitan momenat karijere ovih momaka, ono nešto(?!) što im je donelo pobedu na regionalnom WOA takmičanju, na kojem su predstavljali Srbiju i ovdašnju scenu samim tim, po evropskim metal festivalima. Bilo kako bilo, materijal, već od uvodnih taktova, emituje slojevit a izbalansiran, kontrolisan energetski bit, toliko slikovit da se možemo i malo opustiti i podsetiti da to može i izgledati baš kao da slon želi da prokrči sumu, ne bi li se krdo bizona provuklo. Upravo tako, ali, šalu na stranu a istini za volju, ritam sekcija koje ne štedi i glas koji odnosi -sve pred sobom pa i vas u prvim koncertnim redovima- jesu osnovne karakteristike ovde prezentovanog supkulturnog uradka posebne vrste, koji u pojedinim momentima -ključa- da bi u onim zaista retkim ali preko potrebnim (peti redni , finalni zapis Dubstroy wise sa Nemanjom Kojićem kao gostujučim muzičarom, trombon), trenucima, dozvolili i svojim instrumentima isto kao i vama/nama, da predahnu. Barem na tren. Naslanjajući se na riff useke Machine head i Kilswitch Engage ili barem Overdrive, samo nastavlaju dobro trasiranom stazom. Sve je na ovom EP ostvarenju zaista podignuto na, možda i očekivano visoko pozicioniran nivo kvaliteta, kako sviračkog tako i vokalnog a u okvirima žanra u kojem deluju, naravno, ali se, samo jedna, ali bitna činjenica, ne bi mogla i smela zanemariti tek tako. Ona, u svakom slučaju, bi trebala ako ne i morala, članove sastava Downstroy, uputiti na ozbiljna razmišljenja i ,što ne reći- delovanje. Što ativnije, tim bolje. Naime, ni jedan tekst na EP-u I scream every day nije napisao originalni član sastava, već- njihovi prijatelji. Ukoliko mi dopustite, pa čak i ukoliko ne, sada to postaje sasvim svejedno - a sa istinski dobrom namerom - mišljenja sam da bi sastav Downsrtroy trebao (čitaj:morao) da ozbiljno i samo poradi na svojim autorskim tekstovima pesama, da bi ceo koncept bio u potpunosti zadovoljen a priča na gotovo idealan način zaokružena. Milan B. Popović Quote
azal Posted January 11, 2008 Report Posted January 11, 2008 od prvi preogromne recenice sam znao da je milan b. popovic u pitanju Quote
23/16 Posted January 11, 2008 Report Posted January 11, 2008 Da znas da smo i sami o tome razmisljali u zadnje vreme...U stvari ne znamo u kom prostoru bi se mogla odrzati jedna kvalitetna svirka? Ajde pomozi nam, pa da smislimo nesto! Kakva je situacija sa crnom kucom recimo? Kome da se javimo, koga da kontaktiramo! POZ Hvala na interesovanju! Prostor je odlican. Mozete ih kontaktirati preko http://www.myspace.com/crnakuca . Quote
Chicken Little 420 Posted January 11, 2008 Author Report Posted January 11, 2008 hvala, probacemo! samo da nadjemo neke pajtase da zasviraju s nama.. ground zero mozda.. Quote
Chicken Little 420 Posted January 28, 2008 Author Report Posted January 28, 2008 Downstroy svira na Castle Festivalu 2008 www.castlefestival.org Quote
ÆSTROPHOBOS Posted January 29, 2008 Report Posted January 29, 2008 hehe Hvala za divne komentare..... Quote
Bloodline Posted February 1, 2008 Report Posted February 1, 2008 DOWNSTROY NA CASTLE FESTIVALU!!! SMEDEREVO, 1-5.07.2008. + AT THE GATES (REUNION!) AVANTASIA DISMEMBER ENSIFERUM EVERGREY HELLOWEEN JUDAS PRIEST LORDI MANTICORA SATURNUS SECRET SPHERE SODOM SOILWORK SYBREED AGONIZE BOMBARDER CASKETGARDEN CONSECRATION DRACONIC EXPEDITION: DELTA NEGURA BUNGET SILENT KINGDOM TOXICDEATH VICTIMFIELD... SVE INFORMACIJE NA: www.castlefestival.org Quote
Rain delay Posted February 1, 2008 Report Posted February 1, 2008 da se ne izrazim nekako rogobatno Quote
Chicken Little 420 Posted February 16, 2008 Author Report Posted February 16, 2008 pozdrav! napokon je zavrsen novi spot! mozete ga pogledati ovde: downstroy - your game ili ga skinuti sa rapidshare-a (50mb): downstroy - your game cheerz! Quote
PuPaK Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Skinuo sam spot i mogu samo da kazem da je DOOOOOOOO JAAAAAAJJJAAAAAAAA! Svaka cass! Quote
vladream Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 slazem se, upravo ga gledam, dobar Quote
Chicken Little 420 Posted February 19, 2008 Author Report Posted February 19, 2008 Hvala na lepim komentarima. Zaboravio sam da napisem da je za spot najvise zasluzan Endre Szabo, bubnjar benda Tiarah. I ovim putem mu se zahvaljujemo! Quote
Chicken Little 420 Posted February 19, 2008 Author Report Posted February 19, 2008 ma, u senti su svi carevi. tako ispada, ne? Quote
hlorela Posted February 23, 2008 Report Posted February 23, 2008 hmmm.. bilo jednom u jednoj Kikindi..hm.. se mi znamo?! Poznati ste mi fest Downstroy rules! Bloodline.. najbolji si .. moze jedan special autogram kad se vidimo na sl.svirci,a? Quote
Bloodline Posted February 24, 2008 Report Posted February 24, 2008 hmmm.. bilo jednom u jednoj Kikindi..hm.. se mi znamo?! Poznati ste mi fest Downstroy rules! Bloodline.. najbolji si .. moze jedan special autogram kad se vidimo na sl.svirci,a? Naravno da moze, kazes da se znamo a? Pa bas mi i nisi poznata...i otkud ti to "fest", mora da si iz kikinde!?! Ajd otkrij mi tajnu....ko si ti??? I otkud vec znas za predstojecu svirku:)??? Ccc....u svakom slucaju, vidimo se! Pozzz Quote
hlorela Posted February 24, 2008 Report Posted February 24, 2008 Naravno da moze, kazes da se znamo a? Pa bas mi i nisi poznata...i otkud ti to "fest", mora da si iz kikinde!?! Ajd otkrij mi tajnu....ko si ti??? I otkud vec znas za predstojecu svirku:)??? Ccc....u svakom slucaju, vidimo se! Pozzz Pa vala, ko da sam iz Kekende.. ne mogu otkriti ko sam ja.. morala bih te ubiti..a to ne zelimo zar ne.. buahahaha vidimo se...valjda...dacu sve od sebe da iskombinujem nesto! pozzzzzzzz Quote
Recommended Posts