Grobodan Posted November 4, 2004 Report Posted November 4, 2004 Bend sa sve jace Finske scene,imaju,koliko znam 3 albuma:Fire Burns In Our Hearts,Night of the Unholy Flames i Fist of The Northern Destroyer,koji ja imam (Hvala GORANU).Da ne kenjam mnogo,reci cu samo da ovako dobar sirovi BM nisam cuo 100 godina.Ovo je jedan od onih albuma koje morate imati i voleti ako iole cenite pravi Black metal.Nabavljajte pod hitno! Quote
Goxy Posted November 4, 2004 Report Posted November 4, 2004 Elitisticki bend na danasnjoj UG BM sceni.One man bend ciji clan je vlasnik Northern Heritage-a.NE znam da li si slusao drugi album Night of the Unholy Flames ,koji je po mom misljenju najbolji.Pesme su monotonije a rifovi su mizantropicniji.Rame uz rame sa Transylvanian hunger. Quote
Frankenchrist Posted December 14, 2004 Report Posted December 14, 2004 Nije los ovaj Fist Of... preslusao sam ga malo na brzinu pa trenutno nemam bas neko precizno misljenje, ali na prvo slusanje lepo zvuci. Vokal je doduse mogao biti malo krestaviji, ali ne smeta puno. Javljam se za koji dan, cim cujem ostatak. Quote
Grobodan Posted December 26, 2004 Author Report Posted December 26, 2004 Nabavio sam Fire burns in our hearts...odlican album!Odusevljava me ovaj bend! Quote
kasapin Posted December 26, 2004 Report Posted December 26, 2004 moram da nabavim neki album, imam samo neke delove pesama, koje sam skidao preko DC++a, i zvuci veooooma fino Quote
Denethor Posted December 27, 2004 Report Posted December 27, 2004 Preslisao sam samo Fire Burns... i svidja mi se, imam i druga dva albuma ali jos nisam preslusao. Quote
Frankenchrist Posted January 17, 2005 Report Posted January 17, 2005 (edited) Izdao je 2004 godine album pod nazivom Deliverers Of Faith... u fazi sam nabavke. Tracklist: 1. Beyond The Reason 2. Psychopatia Sexualis 3. Winter Of White Death 4. Falling 5. Tormented 6. Grave Of Gratification Edited January 17, 2005 by Frankenchrist Quote
Frankenchrist Posted March 20, 2005 Report Posted March 20, 2005 Jupiii, napokon zbavih celu diskografiju! Quote
Goxy Posted March 20, 2005 Report Posted March 20, 2005 reci na sta lici poslednji album,treba uskoro da mi stigne... Quote
Frankenchrist Posted March 20, 2005 Report Posted March 20, 2005 Ne znam da li si ga narucio na originalu ili na rezancu, ali nisi se zajebao u svakom slucaju. Ovim album je samo nastavio tamo gde je stao sa zadnjim izdanjem. Sto ce reci da, u muzickom ili produkcijskom pogledu nema skoro nikakvog napretka, sto mu se naravno ne uzima za zlo, jer je izbacio odlican album. Sest pesama, iliti nekih 45 minuta kvalitetnog Old School-a. Album mozda nije u rangu sa Night Of The Unholy Flames, ali verujem da ce se nekima mozda i vise svideti od njega. Zadrzao je svoj prepoznatljiv stil svirke, zvuk instrumenata takodje nije menjan, sto je na nekim izdanjima znalo malo da mi smeta, ali ovde stvarno nemam nikakvih prituzbi na produkciju. Pesme su kao i na prethodnim izdanjima u proseku izmedju 6 i 9 minuta, osim trece (Winter Of White Death) koja traje 12 minuta. Sa albuma mi izdvojio 4. stvar, "Falling". U osam minuta blast beat jedva da je stao na par sekundi, riffing je odlican, uopste ceo koncept pesme je fantastican, zvuk je odlicno legao, doduse bubanj je malo mutan u nekim delovima, ali to samo doprinosi atmosferi. Sta da kazem vise, ako volite CB, nabavljajte ovaj album jer vredi sve pare. Quote
Goxy Posted March 22, 2005 Report Posted March 22, 2005 Hvala za "recenziju" albuma .Sto se tice opisa,nisam ni sumnjao da ce biti drugacije.Jedva cekam da se domognem albuma i onda cu gledati da i ja nesto kazem o istom. Quote
Goxy Posted May 4, 2005 Report Posted May 4, 2005 "Deliverers Of Faith" je jos samo jedna potvrda tome da je Clandestine Blaze trenutno,ako ne bas najbolji,ali recimo medju tri najbolja black metal benda.Iako za mene poslednji album nije njihov najbolji(drugi i treci su bolji),ipak je za 90% beznadeznih black sastava danasnjice-ELITA. Uporedjujuci ga sa predhodnim,rekao bih da najvise prati"Fist of the..."album i produkcijski i strukturalno.Na ovom je zvuk gitare za nijansu tvrdji,bubanj cist i jasan,vokal identican,samo,cini mi se da su pesme za samo mali pomak"slozenije". Sto sveukupno znaci da Mikko(one man band)i dalje uspesno pravi muziku kakva se mogla cuti na, prvenstveno "Transylvanian Hunger", kao i na ostala tri grandiozna black albuma,poznatog nam benda. Za mene jedina mana albuma je pesma"Tormeted",koju izbegavam da slusam,samo zbog, po meni nepotrebnih klavijatura koje se mogu cuti u pozadini pesme(no keyboards,no female vocals:)).Omiljene pesme "Falling" i "Winter Of White Death"-fenomenalna spora pesme sa odlicnim ritmom. Ovo je tipican primer kako PRAVI(da,bas tako...PRAVI!)black metal treba da zvuci. Quote
Grobodan Posted May 11, 2005 Author Report Posted May 11, 2005 Lepo,znaci dobar je i novi album,a ja sam nabavio Night of the Unholy Flames,super je,primitivizam totalni,chovek ima super osecaj za melodiju. Quote
Goxy Posted May 11, 2005 Report Posted May 11, 2005 (edited) verovatno jedini koji je posle transylvanian hunger uspeo da sa ne vise od tri rifa nacini pesme ultra zanimljivim monotonija jebe kevu:) dobro,ne bas jedini,ima naravno jos dobrih primera,ali ovaj je verovatno to najbolje izvalio Edited May 11, 2005 by Goxy Quote
Grobodan Posted July 8, 2005 Author Report Posted July 8, 2005 Deliverers of Faith nastavlja stazu kulta kojom ovaj covek hoda,ipak mi 2. i 3. album ostaju favoriti,ali ipak za 95 % danasnjih bendova ovo je nedostizan kvalitet. Quote
Grobodan Posted May 27, 2006 Author Report Posted May 27, 2006 Da izvadim ovu temu iz mrtvila da je moderatori zeljni zatvaranja ne bi skenjali...A nema nista novo sto se tice njih... Quote
Natasha! Posted May 27, 2006 Report Posted May 27, 2006 Čini mi se da imam jedan album, ne znam napamet koji, ali koliko se sećam baš potsećaju na Darkthrone Quote
+Abigail+ Posted May 27, 2006 Report Posted May 27, 2006 Evo vidjeh tema ozivljena, pa da napisem koju rijec o jednom od meni trenutno najboljem finskom bendu. Bendovi koji su najvise utjecali na njihovu muziku (sto se i da primijetiti) su Bathory, Darkthrone i Beherit. Veoma atmosfericno, crno i ocaravajuce s Mikkom (kojeg bas maloprije spomenuh kao /jedanog od/ najbolji.h vokal.a) za mikrofonom. 'Fist of..', 'Fire burns our Hearts' bih izdvojila kao dva najbolja, a tu ne i nedopustivo izostaviti i 'Night of the Unholy Flames'. Kako sam nahvalila split s SW.om na njihovoj temi, necu ponavljati vec receno. Dva najbolja finska benda u jednom~couldn't ask for more. ...a tu je i split s DsO.om. Quote
Grobodan Posted May 27, 2006 Author Report Posted May 27, 2006 Praising The Self No god no religion no race no culture No nation no state no collective world Praise the self I glorify myself! I satisfy myself! I am not lower than your god. I am setting the rules of this existence My reasons do not need to look any more rational than his. My reasons do not need to be explained one bit more than His. Nisam nikad bio u fazonu da postujem lyricse,ali ipak je ovo moja omiljena pesma od CB...prelepa u svom nihilizmu. Quote
Goxy Posted December 9, 2006 Report Posted December 9, 2006 Clandestine Blaze i dalje ostaje najbolji Darkthrone klon danasnjice.Novi album"Church of Atrocity" ne donosi pomaka za bend ni u kom smislu(eto mu ga u Deathspell Omaga-i).Sve dosta podseca na prosli album,s tim sto se na ovom mogu cuti atmosfericne deonice ,recimo kao kod Burzum-a.Solidan album,ali i dalje mi je Night Of The Unholy Flame omiljeni. Quote
Grobodan Posted December 24, 2006 Author Report Posted December 24, 2006 Meni je ovaj album mnogo bolji od predhodnika,mozda bas zbog te atmo/Burzum atmosfere koja je na ovom izdanju dobila malo vise mesta nego ranije.I naravno,stari dobri primitivizam...ko zna,zna. Jedan od boljih albuma godine,a u CB diskografiji mi ulece odmah iza Night i Fist. Quote
kuruz Posted August 2, 2007 Report Posted August 2, 2007 Имам 3 демоа и Fire Burns Iн Our Hearts. Много фино... Quote
Goxy Posted August 4, 2007 Report Posted August 4, 2007 Имам 3 демоа и Fire Burns Iн Our Hearts. Много фино... imas najlosije...nabavljaj ostalo! Quote
мать Posted October 9, 2010 Report Posted October 9, 2010 Plans of end of 2010 on Nothern Heritage: -Clandestine Blaze "Falling Monuments" LP/CD -Mgla "Groza" CD repress -SW new 7" Quote
morbid god Posted December 26, 2010 Report Posted December 26, 2010 From Northern Heritage: Clandestine Blaze - Falling Monuments 2010 album of Clandestine Blaze underlines the core of black metal as it has been interpreted by it. Utmost focus on the core elements of riffs, melody, song structures and lyrics, leaving out everything unnecessary. In stripped down simplicity of sound, music and artwork it continues logical journey since Church Of Atrocity, with more distorted, lethal and fierce sound. Northern Heritage. 12" LP, tape, CD & shirt: http://www.cfprod.com/nh/index6.php Quote
Recommended Posts