SkullKrusheR Posted June 12, 2009 Report Posted June 12, 2009 nisam ni znao da ovo chudo treba sad da izadje. skida se. bash me zanima kako zvuchi. Quote
Milogled Bluff Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 Jeste. Ima par stvari koje lepo voze, ali ta "konzerva" farba gitare je mogla i bolje. Verovatno nisu hteli da diraju. Kruži priča da je Piggy svirao ove gitare, kao snimao ga Jason na laptop neki, ovaj ležao u krevetu a pojačalo ozvučili u kupatilu, možda je u tome tajna takvog sound-a. Preslušah par stvari (prve 4) na poslu na nekim plastičnim kantama od zvučnika, jedva čekam da napanjim sutra kući... Quote
Tomislav Sawyer Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 (edited) Nije to prica, to je istina, ali uz blage prepravke: Katorz i ovaj album su snimljeni oko Piggy-jevih rifova koje je on snimao sam u svom kupatilu, dok je jos bio zdrav. Mnogo kasnije je legao u krevet. Realno, nesto od tih stvari jeste doslo iz perioda pred njegovu smrt, ali mnogi Infini rifovi su stari i par godina. Skoro ceo Katorz naprimer, je nastao kada i Voivod (reunion+Jason) album, ali ih je ovaj ustekao. Dakle, Jason mu nije pomagao pri tom snimanju, vec je bio producent oba albuma koji su snimali oko tih trackova. Verovatno iz postovanja prema Piggy-ju nisu hteli nista da farbaju, pa je izaslo tako suvo. Btw, druga polovina albuma mi je bolja. Edited June 13, 2009 by House of Voivod Quote
SkullKrusheR Posted June 14, 2009 Report Posted June 14, 2009 meni super novi album. nije nishta preterano, ali je sasvim solidan. po meni bolji i od katorz-a, koji mi i nije bash legao. Quote
fenster Posted December 9, 2009 Report Posted December 9, 2009 (edited) http://www.megaupload.com/?d=58RC3Q1U Da malo osvezimo temu necim lepim:Voivod su, po prvi put u karijeri, svirali uzivo u Japanu prosle godine i izbacili DVD "Tatsumaki - Voivod Japan 2008". Izdanje je fenomenalno, danas mi je stigao disk, skroznjihov stil - nicega previse ni premalo. DVD cine: Koncert - 12 pesama iz najboljih godina rada (najmladje su pesme sa Angel Rat-a) 1. Voivod 2. The Prow 3. The unknown knows 4. Ravenous Medicine 5. Overreaction 6. Tribal Convictions 7. Tornado 8. Panorama 9. Nuclear War 10. Nothingface 11. Brain Scan 12. Astronomy Domine Bonusi: 1. Intervju sa David Grohl-om 2. Kratak zivi snimak iz Quebec City-ja 3. Panorama: Seeking Voivod (dokumentarac o bendu) U bend se vratio originalni basista Blacky, a gitaru je u ruke uzeo Dan Mongrain gitarista kanadskog benda Martyr. http://img14.imageshack.us/i/09122009002.jpg/ http://img231.imageshack.us/i/09122009004i.jpg/ Edited December 9, 2009 by Vegard Sverre Tveitan Quote
Pavao Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 VOIVOD + Grim Skunk 08.05. Zagreb,Močvara Quote
Talvi Posted April 18, 2011 Report Posted April 18, 2011 Nova stvar: http://www.youtube.com/watch?v=ySqXBre9wow Quote
Thrasher Posted May 27, 2011 Report Posted May 27, 2011 2011 - Warriors Of Ice (live) http://www.fileserve.com/file/ArUWSzA Quote
Talvi Posted October 27, 2011 Report Posted October 27, 2011 Snake: Yes, we're working on an album and we're going to keep the name VOIVOD. We asked ourselves that question when we were starting over, and there were a lot of « "ifs" and "maybes." But ever since we reformed with this lineup, we really enjoy doing what we do. I think Piggy would've wanted us to keep on going, so that's what we're doing. We don't know how to do anything else than what we're doing, so we might as well keep on going! (laughs) With the album we're working on right now, there [is] new stuff [already written]. Lately, what we have been releasing is songs with Piggy on them. This is going to be the first one without Piggy. Dan [new guitarist Daniel "Chewy" Mongrain] and [bassist] Blacky [Jean-Yves Thériault] write most of the structures, and it's going to be really cool. It's VOIVOD and it's new. A lot of Piggy's touches are still here; I don't really know where they're coming from, but there are bits where you can recognize him. They're little winks. Piggy's there in our approach and everything. It feels strong, it feels like a renewal of VOIVOD. I can't wait to start recording. Actually, we are supposed to start recording in January. Right now I'm working on the lyrics, doing some pre-production to get ready for January. Quote
fenster Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=1DrtVJxU5Oc Ovo su bila vremena! Edited November 16, 2011 by fenster Quote
solicitor Posted June 18, 2012 Report Posted June 18, 2012 Da javimo samo metal arhivama da promene žanrove. Voivod je poznat po tome što je power, a Nasty Savage je black metal klasik .... kakva budalaština. Quote
Јарослав Posted June 18, 2012 Report Posted June 18, 2012 Ма дај, ово је из 1988., онај World War III фестивал, који су организовали ови из Voivod-a да би скупили паре за снимање Dimension Hatross. Није тада била толико битна подела по жанровима. Quote
solicitor Posted June 18, 2012 Report Posted June 18, 2012 Drugačije su to tad kapirali valjda. Kad sam ja prvi put od nekih drugara čuo za Running Wild, 1989, rekli su mi da je to death metal Quote
Јарослав Posted June 18, 2012 Report Posted June 18, 2012 Па, ето, они и јесу учествовали на оном Death Metal сплиту, а на њему је био и Helloween, па ти види. Quote
Interfector666 Posted June 18, 2012 Report Posted June 18, 2012 Jare all credits goes to? I nije iz 1988 nego iz 1985. WWIII Da dodam interesantnu stvar vezanu za destructionov nastup tu, to je jedini nastup destructiona gde schmier nije svirao bass nego je samo pevao. Bass je svirao bleki iz voivoda. :] Quote
Tower... Posted June 18, 2012 Report Posted June 18, 2012 Ма дај, ово је из 1988., онај World War III фестивал, који су организовали ови из Voivod-a да би скупили паре за снимање Dimension Hatross. Није тада била толико битна подела по жанровима. Drugačije su to tad kapirali valjda. Kad sam ja prvi put od nekih drugara čuo za Running Wild, 1989, rekli su mi da je to death metal U ta vremena je podela na žanrove bila dosta nejasna. Znam, recimo, po svom profesoru koji je slušao metal u to vreme da je u njegovom društvu važilo da je speed metal bend koji ne zna da svira, pa kad nauče da sviraju postaju treš metal. Realno, samo tada je glam mogao da prođe kao metal. Quote
Talvi Posted July 5, 2012 Report Posted July 5, 2012 Canadian metal innovators VOIVOD have set "Target Earth" as the title of their new album, to be released before the end of the year. Quote
solicitor Posted July 23, 2012 Report Posted July 23, 2012 Voivod - Live At Roadburn 2011 (2012) Quote
fenster Posted October 2, 2012 Report Posted October 2, 2012 Jos jedna (treca) pesma sa novog albuma, Mechanical Mind, mozete je cuti ovde: http://pitchfork.com/reviews/tracks/14327-mechanical-mind/ Quote
Talvi Posted October 27, 2012 Report Posted October 27, 2012 01. Target Earth 02. Kluskap O'Kom 03. Empathy for the Enemy 04. Mechanical Mind 05. Warchaic 06. Resistance 07. Kaleidos 08. Corps Étranger 09. Artefact 10. Defiance January 22, 2013 Quote
Јарослав Posted October 27, 2012 Report Posted October 27, 2012 Издоминираше. И шта им је са логом? Quote
SkullKrusheR Posted October 27, 2012 Report Posted October 27, 2012 neki away-ovi tripovi. vidjao sam i ranije njegove radove i omote koje je radio za druge bendove, svi su na ovaj fazon. Quote
Recommended Posts