fenster Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 Najvise volim Nothingface, a siguran sam da im je to najbolji album ikad. Ono cime oni plene je neki "diskretni sarm", muzika koja je cudna i jako teska, i kao takva odbije vecinu prosecnih (povrsnih) konzumenanta muzike, pozera i likova kojima je muzika statusni simbol, dok one druge, sa drugacijim pristupom toliko snazno privuce i stvori od njih najiskrenije moguce fanove.... Ja ne znam jos neki bend sa ovakvom hemijom.... Jedinstveni u svakom pogledu, sa minimumom sredstava postizu maksimalne efekte. Mastoviti, fantasticni tekstovi, muzika jako originalna, spotovi jako dobri, ma sve zivo za cistu desetku. Novi album je poprilicno ispunio ocekvanja, jos uvek mu nisam nasao zamerku nijednu. Sto se Negatrona tice (neko je pomenuo), po meni je Meteor najbolja pesma. Quote
Berliner Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 meni je kao klincu (~12) super bio legao nothingface, jedan od prvih albuma koje sam jako zavoleo; ali kad sam uskoro nakon toga cuo hatross jos me vise oduvao valjda zato sto je epicniji a ja sam se uvek lozio na epic feel. ja mislim da taj album (hatross) ima sve moguce vrline i mastovit je i lepo je odsviran i dobro je snimljen i vokali su strava; ima thrash vajb ali u isto vreme mozes da se udubis u zajebanu atmosferu, zvuci futuristicno no bez pederisanja s klavijaturama i sve je odradjeno tako s merom da nikad nece zvucati prevazidjeno/dated. jako mali broj albuma iz tog perioda ne zvuci dated, uglavnom deo kvaliteta koji im ljudi danas pripisuju lezi u sentimentalnoj vrednosti ili u cinjenici da su groundbreaking a retko 100% u unutrasnjim karakteristikama recimo metalika ne zvuci dated (dok je sa slejerom vec malo druga prica); i ride the lightning ima sve moguce vrline ali nije toliko mastovit kao hatross coroner nije prevazidjen u bilo kom smislu (dok watchtower danas zvuci malo sumnjivo i malo tries too hard to impress); ali no more color je samo jako zajeban thrash album bez neke velike produbljene atmosfere itd... Quote
fenster Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 Jesi imao priliku da ih gledas uzivo? Quote
Grobodan Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 Ono cime oni plene je neki "diskretni sarm", muzika koja je cudna i jako teska, i kao takva odbije vecinu prosecnih (povrsnih) konzumenanta muzike, pozera i likova kojima je muzika statusni simbol, Ovo je tačno, kad sam prvi put čuo Voivod bio mi odvratan bend ali kad se malo udubi čovek shvati koja je to vrhčina od muzike. Quote
fenster Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 (edited) Imao sam srecu da prvo cujem Nothingface, zato mi valjda nije trebalo udubljivanje da iz cuga provalim koliko je bend dobar i originalan, i pre svega, interesantan. Da sam kojim slucajem prvo cuo Rrroooaaarrr, nisam siguran da li bih nastavio da se interesujem za njih, taj album mi ni do dan danas nije legao bas kako treba... Jos kad se setim koja je nekad muka bila naci tekstove, ajooooj. Pa kad sam nabavio tekstove za Hatross, Face i Rat fotokopirane sa omota od ploce, pa kad sam krenuo da ih izucavam, koje je tek onda odusevljenje bilo Edited February 11, 2013 by fenster Quote
fenster Posted March 15, 2013 Report Posted March 15, 2013 Evo jedne vintage slike sa snimanja spota Psychic Vacuum. Quote
fenster Posted March 16, 2013 Report Posted March 16, 2013 proto crabcore HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Јарослав Posted April 3, 2013 Report Posted April 3, 2013 Мрзи ме да куцам моје мишљење о претходним албумима, али ћу рећи да овај бенд много волим. Што се новог албума тиче, апсолутно је сјајан и безгранично истрипован. Да су они нама живи и здрави, па да их још дуго слушамо. Quote
fenster Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 Dobrim vestima/prijatnim iznenadjenjima nikad kraja nema: http://www.youtube.com/watch?v=TzuUxnMRLLk Quote
chess Posted July 6, 2013 Report Posted July 6, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=HsnowMrk9e8&feature=share prejako 1 1 Quote
chess Posted July 6, 2013 Report Posted July 6, 2013 skroz promukao i pijan ko kurac al bitna je ljubav <3 Quote
chess Posted July 8, 2013 Report Posted July 8, 2013 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=dxpX1cdq-6E ceo koncert - Setlist - 1. Target Earth 2. Ripping Headaches 3. Psychic Vacuum 4. Tribal Convictions 5. Kluskap O'Kom 6. Forgotten in Space 7. Mechanical Mind 8. Astronomy Domine (Pink Floyd cover) with Phil Anselmo - 40:30 9. Voivod with Jason Newsted - 47:30 Edited July 8, 2013 by chess Quote
Јарослав Posted July 8, 2013 Report Posted July 8, 2013 бах, ништа посебно сет листа. мада, послушаће се ово са Анселмом, капирам да је врхунски. Quote
azal Posted July 8, 2013 Report Posted July 8, 2013 super je setlista za samo 9 pesama, sta znam. Quote
Radnaskela Posted July 18, 2013 Report Posted July 18, 2013 (edited) Dobar je spot. Ide mi uz pesmu. Sviđa mi se što ima tu matoru grafiku iz 90tih. Edited July 18, 2013 by Radnaskela 1 Quote
fenster Posted July 19, 2013 Report Posted July 19, 2013 Svaka cast na lepoj vesti, jos i Kluskap da izbace, sou ce biti. Quote
VoivodBG Posted July 20, 2013 Report Posted July 20, 2013 Tezak tresh od animacije. I meni vise prijaju spotovi gde se bendovi snimaju sa svirkom i nekom kvazi radnjom. Quote
VoivodBG Posted July 24, 2013 Report Posted July 24, 2013 I know what you’re thinking. Yes, the above cover for Cities looks like a minimal version of something that would show up on a Voivod record. Well, that isn’t far off. Away, as you may already be familiar, is Michel Langevin of the legendary Voivod, who will release his solo debutCities via Utech Records. The LP, a combination of field recordings, musique concrète and collage, was recorded in various locations over a two year period, with portions recorded in Montreal, Chicago, Europe and Mexico City. Its a fascinating listen, and one you can own via Utech Records on July 27th. Stream Away’s Cities in full below. In related news, Voivod recent released a new video for “Target Earth” from their recent LP of the same name. Check that out below as well. Quote
Night Prowler Posted August 11, 2013 Report Posted August 11, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=GEPtGu8VF8Q 1 Quote
fenster Posted August 11, 2013 Report Posted August 11, 2013 Odlicna svirka. Htedoh da podelim, ali si me preduhitrio. Quote
Recommended Posts