Agarth Posted November 26, 2004 Report Posted November 26, 2004 Troumio sam se zestoko izmedju Enigme, Alt 4 i AND... Ali ipak Alternative 4 iz krajnje licnog tripa vezanog za taj album. Sa tim albumom sam na kraju krajeva i zavoleo Anathemu. Quote
A_Scarlet_Witch Posted November 27, 2004 Report Posted November 27, 2004 A sta je sa :Crestfallen ,Serenades ,Pentecost III ? Quote
Supergalactic Lover Posted November 28, 2004 Report Posted November 28, 2004 statistika sve kaze... Quote
Kveld Posted November 29, 2004 Report Posted November 29, 2004 uh , ja sam glasala za Silent enigma iako su objektivno Alternative 4 i Judgment bolji ali uz S. E . sam se prvi put upoznala s Anathemom i taj album ce mi uvek biti neshto posebno (kao shto bih stavila Tonight's decision ispred Viva emptiness, Viva je mnogo bolji , chak jedan od 10 najjachih albuma ikad snimljenih ali T.D mi je prvi, znate kako se kaze prvi put je uvek neshto posebno )...a zashto ljudi ne kapiraju A fine day to exit?meni je to jako dobar album , chak mi se dopada vishe od A natural disaster (mada sam josh u procesu varenja Natural disaster-a )verujem da su tada svi bili iznenadjeni promenom zvuka ali mislim da treba dati shansu tom albumu...dakle slushajte A fine day...,pijte Lashko Quote
Agarth Posted November 29, 2004 Report Posted November 29, 2004 Ista stvar, samo meni Alternative 4. Poslednji Anathema album je mozda i najbolji, a Serenades i The Silent Enigma su bili razorno uticajni na doom, pa i na dobar deo (evropskog) underground metala 90-ih u globalu... A Fine Day To Exit je fenomenalan album, da se to uociti sada sa vremenske distance kad je izasao Disaster. Tek se sad vidi da je logican uvod u AND, a tada je delovao totalno konfuzno, ipak je to najveca i najnaglija promena u zvuku koju je Anathema ikada imala... Eto, i ja se raspricah... Pijte Lashko! Quote
marcoman Posted November 29, 2004 Report Posted November 29, 2004 Ja cu sada po hiljaditi put ponoviti istu pricu, ali ko vam je kriv kad ste krenuli da chachkate sa AFDTE Ja i dalje ne kapiram AFDTE i kada ga posmatram sada sa vremenske distance, jednostavno taj album mi nikada nece znaciti bas puno kao sto se to ocekuje od svakog Anatheminog albuma. I nije da mi je taj zvuk stran, i nije da ne slusam takvu muziku itd. jednostavno ne izaziva buru osecanja u meni kao njihovi ostali albumi. Meni on nije posluzio kao most od Judgementa ka AND-u, jer mi je AND nenormalno puno bolji od AFDTe-a. Znaci, prihvatam eksperimente i promenu zvuka cim prihvatam AND, ali sa AFDTE-om to meni nije bilo to Silent Enigma je preznacajan album i mislim da su se vec pre mene svi slozili oko toga i da mogu dao bih glas za jedno pet albuma istovremeno ali sam se odlucio za Alternative 4 jer je to po meni prava Anathema i z taj album mi je pravi izraz - motj. Quote
tragedy Posted November 29, 2004 Report Posted November 29, 2004 Ja cu sada po hiljaditi put ponoviti istu pricu, ali ko vam je kriv kad ste krenuli da chachkate sa AFDTE Ja i dalje ne kapiram AFDTE i kada ga posmatram sada sa vremenske distance, jednostavno taj album mi nikada nece znaciti bas puno kao sto se to ocekuje od svakog Anatheminog albuma. I nije da mi je taj zvuk stran, i nije da ne slusam takvu muziku itd. jednostavno ne izaziva buru osecanja u meni kao njihovi ostali albumi. Meni on nije posluzio kao most od Judgementa ka AND-u, jer mi je AND nenormalno puno bolji od AFDTe-a. Znaci, prihvatam eksperimente i promenu zvuka cim prihvatam AND, ali sa AFDTE-om to meni nije bilo to Silent Enigma je preznacajan album i mislim da su se vec pre mene svi slozili oko toga i da mogu dao bih glas za jedno pet albuma istovremeno ali sam se odlucio za Alternative 4 jer je to po meni prava Anathema i z taj album mi je pravi izraz - motj. a fine day to exit je najgori anatemin album -i jedan od najboljih albuma koje sam ikad cuo. Quote
Agarth Posted November 29, 2004 Report Posted November 29, 2004 Sta ja znam, AFDTE jeste za nijansu slabiji od AND, ali mi pokrece tu buru jednako kao i AND... Mislim, malo mi je ipak cudno da se mnogima jako dopada AND a AFDTE smatraju skoro pa za najlosiju Anathemu. Nekako je taj prelaz izmedju ta dva albuma najmanje drastican za razliku od ranijih... Opet, ja nisam bas tako detaljno upoznat sa danasnjom indie-rock scenom sa kojom bi trebalo uporedjivati ovu fazu Anatheme, ali mi ovo ipak deluje malo nejasno... Quote
tragedy Posted November 29, 2004 Report Posted November 29, 2004 Sta ja znam, AFDTE jeste za nijansu slabiji od AND, ali mi pokrece tu buru jednako kao i AND... Mislim, malo mi je ipak cudno da se mnogima jako dopada AND a AFDTE smatraju skoro pa za najlosiju Anathemu. Nekako je taj prelaz izmedju ta dva albuma najmanje drastican za razliku od ranijih... Opet, ja nisam bas tako detaljno upoznat sa danasnjom indie-rock scenom sa kojom bi trebalo uporedjivati ovu fazu Anatheme, ali mi ovo ipak deluje malo nejasno... jes a daren se zalertio na indi-trashy hahaha dead man's deam no agarthe kad dobijes nas demo album uz to ti ide jos nesto 1.KRV to je doom umobolija i jos jedno iznenadjenje od mene i umarta hahahaha ima da umres Quote
Council A Posted November 30, 2004 Report Posted November 30, 2004 Sta ja znam, AFDTE jeste za nijansu slabiji od AND, ali mi pokrece tu buru jednako kao i AND... Mislim, malo mi je ipak cudno da se mnogima jako dopada AND a AFDTE smatraju skoro pa za najlosiju Anathemu. Nekako je taj prelaz izmedju ta dva albuma najmanje drastican za razliku od ranijih... Opet, ja nisam bas tako detaljno upoznat sa danasnjom indie-rock scenom sa kojom bi trebalo uporedjivati ovu fazu Anatheme, ali mi ovo ipak deluje malo nejasno... Sta znam..kad je AFDTE izasao, ja sam se razocarala na prvo slusanje, nije mi to licilo na Anathemu.. Bacila sam ga da skuplja prasinu, i tek posle par meseci ponovo izvukla.. Sad znam da ima par jako dobrih stvari, Panic, Temporary peace (posebno kraj, haha, ko zna-shvatice ) itd.. No.. A natural disaster sam iz pocetka tretirala kao pravi normalni album i uspela da ga cujem kako je trebalo.. Dakle.. Ha ha.. Prvi utisak je cudo.. Quote
tragedy Posted December 6, 2004 Report Posted December 6, 2004 The Silent Enigma sto svakih 8 minuta mijenjas avatar? Quote
Chlan 787 Posted December 6, 2004 Report Posted December 6, 2004 AFDTE jeste dobar album, al' mi je nekako emotivno najslabijeg intenziteta (sto je neko gore vec primetio). ima 5-6 bas dobrih pesama (panic, temp. peace, barriers, afdte...), a ostale bih slusala (slusam) onako usput, kao recimo neki pop ili jazz na radiju (i sigurno ih ne bih prozivljavala na isti nacin kao recimo regret ili suicide veil ili...). Quote
fiction Posted December 11, 2004 Report Posted December 11, 2004 The Silent Enigma meni svakako njihov omiljeni album, iako objektivno nije najbolji Quote
ChristianWoman Posted February 28, 2005 Report Posted February 28, 2005 (edited) NIKO NIJE GLASAO ZA ETERNITY I A NATURAL DISASTER??? nista mi nije jasno.. ma, svi albumi su odlicni, samo su A Fine Day... i Serenades nesto slabiji...po mom misljenju. I did-ETERNITY mada i natural disaster je dobar..mnogo dobar..za nijedan njihov album ne moze da se kaze da je losh.. Edited February 28, 2005 by ChristianWoman Quote
Rüzgar /değişik/ Posted February 28, 2005 Report Posted February 28, 2005 Tezak izbor.. ali naravno TSE poz Quote
<Creative_Romance> Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 ALTERNATIVE 4 FRAGILE DREAMS................................................. COOL...!!!!!!!!!!!! Quote
<Creative_Romance> Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 nego, poceo je da ti puca glas... Quote
Rüzgar /değişik/ Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 nego, poceo je da ti puca glas... Hm...? Quote
Woodcutter Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 Hm...? Ajde,sta se cudis...!!! Glas je stvarno prs`o... Ali,njemu k`o bajagi jeste doslo glave... I to ce se u buduce promeniti!!! Samo opusteno... Quote
Rüzgar /değişik/ Posted March 3, 2005 Report Posted March 3, 2005 (edited) Ne bih se bas slozila, logicno je da vokal ne moze biti isti kao pre 10 godina, ali ok, svako ima svoje misljenje.. I jos nesto: nego, poceo je da ti puca glas... Zvuci kao da se njemu obraca Edited March 3, 2005 by ^Symbolic^ Quote
Recommended Posts