Novaliis Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 Burzum-Hlidskjalf Univerzalno...savrseno.mocno.. Quote
The Watchtower Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 65daysofstatic - one time for all time (ceo album) oceansize - everyone into position (ceo album) riverside - out of myself (ceo album) riverside - secondlife syndrome (ceo album) anathema - cela disko! . . . Quote
Bzuva Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 Tool - Lateralus i aenima (albumi) Metallica - The call of Ktulu John Petrucci - Animate-Inanimate(album) Ima josh milion ipo stvari... Quote
-Abraxas- Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 Testament-The Legacy Steve vai-For the love of god i Tender Surrender Quote
The Watchtower Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 e da; explosions in the sky - cela disko! Quote
Kali Agna Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 Aj ispljujte me sada, ali moram da napisem ove dve pesme: Underdeath - Voice Of Silence Hatred - Picture On The Wall SAVRSENSTVO! Quote
Novaliis Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 Aj ispljujte me sada, ali moram da napisem ove dve pesme: Underdeath - Voice Of Silence Hatred - Picture On The Wall SAVRSENSTVO! Underdeath? Ko su ti.. Quote
forever*autumn Posted November 3, 2005 Report Posted November 3, 2005 mozda vec jednom pomenuh. Comptine d'un autre ete: L'apr (Yann Tiersen) Rise of Nakkiel (Saturnus) Quote
Arch Enemy Posted November 5, 2005 Report Posted November 5, 2005 death - voice of the soul ( e ovo je zakon) najbolji instrumental ikad death - painkiller children of bodom - angels don't kill children of bodom - lil' bloodred ridin' hood Quote
Perfector Posted November 5, 2005 Report Posted November 5, 2005 Nezgodna stvar sto Painkiller nije Deathova pesma , tako da ti ni signature nije na mestu... Quote
Arch Enemy Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 ok. napisacu ispod pesme judas Cover! Quote
Arch Enemy Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 ETO NAPISAO SAM. I NEMOJTE ME VISHE PITATI JEL ZNASH TI DA JE TO OBRADA I DA NIJE DEATHOVA PESMA.!!!! Quote
Valinion Posted March 8, 2006 Report Posted March 8, 2006 Blind Guardian - And Then There Was Silence. Apsolutno savrsenstvo u svakom pogledu Quote
White Man Posted March 9, 2006 Report Posted March 9, 2006 za mene postoji samo jedno muzicko savrsenstvo a to je album UNQUESTIONABLE PRESENCE od Atheist-a... znaci NISTA ne moze da se poredi sa tim albumom... jebeni vrh vrhova u svakom mogucem i nemogucem smislu... Quote
GolluM Posted March 9, 2006 Report Posted March 9, 2006 Blind Guardian - And Then There Was Silence. Apsolutno savrsenstvo u svakom pogledu TO KRALJU! To sam ja isto rekao pre par strana Quote
SL Posted March 10, 2006 Report Posted March 10, 2006 Liquid Tension Experiment - Acid Rain Quake2 OST - Quad Machine Prodigy - 3 Kilos Quote
Valinion Posted March 11, 2006 Report Posted March 11, 2006 TO KRALJU! To sam ja isto rekao pre par strana Hail GolluM od prve do zadnje sekunde.... nemam rijeci. brw. meni najbolji dio u pjesmi su zadnje rijeci hektorove upucene kasandri i trenutak njegove smrti (the ferrymen will wait for you my dear, and then there was silence, just a voice from......) mozda nemam maste , ali ja ne mogu zamisliti bolju interpretaciju ilijade. Quote
Valkyrie Posted March 11, 2006 Report Posted March 11, 2006 Album "Legacy" od Testamenta jeste savršenstvo... Over the wall, burnt offerings, alone in the dark, ma svaka pesma sa tog albuma! Quote
Novaliis Posted March 11, 2006 Report Posted March 11, 2006 Hail GolluM od prve do zadnje sekunde.... nemam rijeci. brw. meni najbolji dio u pjesmi su zadnje rijeci hektorove upucene kasandri i trenutak njegove smrti (the ferrymen will wait for you my dear, and then there was silence, just a voice from......) mozda nemam maste , ali ja ne mogu zamisliti bolju interpretaciju ilijade. Ja sam mislio da je pesma o propasti rimskog carstva..tako su napisali negde. Quote
GolluM Posted March 11, 2006 Report Posted March 11, 2006 Hail GolluM od prve do zadnje sekunde.... nemam rijeci. brw. meni najbolji dio u pjesmi su zadnje rijeci hektorove upucene kasandri i trenutak njegove smrti (the ferrymen will wait for you my dear, and then there was silence, just a voice from......) mozda nemam maste , ali ja ne mogu zamisliti bolju interpretaciju ilijade. Ma meni je sve savrseno Znaci kad gledas u globalu, pesma je savrsena i sto se tice texta i sto se tice muzike, al onda kad pogledas i po delovima takodje je savrseno, svaka strofa moze da stoji za sebe a da opet ima smisla. Kao i muzika. Muzika skroz prati raspolozenje koje postavlja text, znaci pogledaj samo ono kako je do jaja kad negde u sedmom minutu pesme bubanj i orkestracije pumpju atmosferu i pravi da sve izgleda napeto kao pred ogromnu bitku: Nowhere to run Nowhere to hide Nothing to lose Like one we'll stand It's all for one and one for all We live for will be wiped out I sad ti gledas, "Ok najebali su, sjebace ih Grci" kao u Ilijadi, i onda odjednom krece onaj "tik tak" umirujuci deo, kad su shvatili da su Grci otisli, odjednom zamisljas kako se onolika vojshchurina povukla i skoro da osetis srecu koju su Trojanci osetili kad su mislili da su Grci otishli Pa onda njihovo veselje: The vision's so clear When day and dream unite The end is near You better be prepared The nightmare shall be over now There's nothing more to fear Come join in our singing And dance with us now The nightmare shall be over now There's nothing more to fear The war it is over forevermore Dodje ti da skakuces od srece Pa onda savrseno tuzan zavrsetak, Sorrow and defeat koje se ponavlja + muzika se polako usporava i ide u fade-out Ima takvih primera milion, za svaku strofu mozes reci da je vrhunska. I to jedan od jako retkih primera da pesma od 14 minuta ne bude ni malo dosadna cak ni posle vise stotina preslusavanja. Ne znam, mozda je to zato sto sam fan, ali ja bez zajebancije mislim da je nemoguce napraviti bolju pesmu. Joj koliko sam samo vremena potroshio pricajuci o toj jednoj jedinoj pesmi, uzas. @Varg, Nije o propasti rimskog, nego Trojanskog Ali pominje se i Rim u pesmi zato sto se smatra da su Rim osnovale izbeglice iz Troje: We have been betrayed By the wind and rain The sacred hall's empty and cold The sacrifice made Should not be done in vain Revenge will be taken by Rome Mozda je zato doshlo do zabune Quote
Valinion Posted March 11, 2006 Report Posted March 11, 2006 (edited) *Varg: Ha ha!! Sjecam se toga. To su napisali u Rock(ili Metal) Expresu. *Gollum: brate bolje nisi mogao reci. svaka chast Edited March 11, 2006 by Valinion Quote
SATAN-iz Batajnice Posted March 11, 2006 Report Posted March 11, 2006 Cannibal Corpse-Necropedophile Quote
Guest Kifla Posted March 19, 2006 Report Posted March 19, 2006 (edited) sto vi ljudi izopachiste ovu temu, covek je rekao SAVRSENSTVO iz vaseg ugla. Meni je to Arcturus - wintry grey Bishop of hexen - lure my spelled emotions Vintersorg - sa til fjelsa nikako mi ne ide svedski... peta pesma ...ove me pesme vracaju tamo odakle sam.. Edited March 19, 2006 by Kifla Quote
Recommended Posts