Vlaja Buraz Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 Istina. A i na albumu se nalazi 'Impaler', koju su (koliko vidim po setlistama piratskih izdanja koncerata) svirali i sa Balofom u '80-im, odnosno '85, a možda i ranije... A ja sam je čuo na 'Another Lesson...', ne znam da li je tad prvi put zvanično objavljena... Kompletirao sam album, pa će biti koja riječ za koji dan. Sad mogu samo da kažem da žalim što Stevo ne urliče više onako kao što se trudi u drugoj pjesmi 'WAR!!!' - Solicitor zna na šta mislim. Quote
Kai Hansen Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 "Impaler" je jedna od pesama napisana u periodu dok je jos Kirk Hammett bio u bendu. Quote
Vlaja Buraz Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 Da, u svakoj recenziji za 'Another Lesson...' je to navedeno, odnosno da je Hammett ko-autor te pjesme. Jaka reklama. Zanimljiv je put te pjesme... Quote
Vlaja Buraz Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 A album je ... onako. Kao i Force of Habit, velike su razlike među pjesmama, npr. 'Blacklist' je fakat AC/DC pjesma, i tako po albumu... Ima čistokrvnih thrash rifovskih pjesama a ima i nekog nedefinisanog razvlačenja. Vjerovatno je tako zato što su pjesme nastajale tokom jednog (pre)dugog vremenskog perioda... Ne znam, ne leži mi to. I produkcija, nadam se da ovo nije završni miks (ovaj promo rip koji je dostupan na netu). Prevelika je praznina između bubnjeva i gitara a bas je previše izoštren kompresorom i pretanak je da sve to drži... Možda bi pored toga produkcija trebala biti malo prljavija i oštrija... Što se mene tiče, razočarenje od Andy Sneapa... Mislim da je znatno bolje stvari odradio sa Fozzy, Stuck Mojo, Machine Head a da ne spominjem budženje Another Lesson... I da, sad kad vidim šta sve može Souza žao mi je što uopšte koristi svoj normalan 'kreštavi' vokal... Quote
FRUBI_ZMIJA_GADAFI Posted January 16, 2004 Report Posted January 16, 2004 Slusao sam "Fabulous Desaster" ,"Bonded By Blood" i "Another Lesson In Violence".Definitivno jedanod najboljih thrash(/speed) bendova.Omiljene pesme su mi "Toxic Waltz","Fabulous Desaster" . "Strike Of the Beast" , "And Then...none" ,"Pirahna" ,"Impaler"... Jedina zamerka koju imam na bend,je vokal na "Bonded..." koji mi se verovatno ne svidja samo zbog lose produkcije,jer istog(Paul Ballof-a RIP),stvarno obozavam na "Another Lesson..." gde je pesme sa BBB otpevao ako ne i 3 put bolje otpevao. Svidja mi se i Souzin vokal na FD Ti dam ja original pa da cujesh kako pevushi ? ) Ne kapiram bre ljude kako im se ne svidja kako je Ballof odpevao ne mogu da verujem!!! Quote
RNA Posted January 17, 2004 Report Posted January 17, 2004 Može da im se ne svidi, ako su uglavnom navikli načiste vokale, a ruku na srce vokal na tom albumu i jeste lošije isproduciran (plus je Balof bio malo previše sirovina). Quote
solicitor Posted January 17, 2004 Report Posted January 17, 2004 Ja nisam preterani sitničar što se albuma tice. Kao što sam rekao, ima i dobrih i lošijih pesama, produkcija mi ne smeta i mislim da je sasvim OK da nastave u ovom fazonu. Bolje može sigurno, ali je značajno da bend još radi i da se sve ipak odvija u okvirima thrash metala, bez nekih experimentisanja. Meni se inače više sviđa Balofov vokal ... Quote
SlaughtererFaca Posted January 17, 2004 Report Posted January 17, 2004 Kako me nervira kad neko sere po prvom albumu :x a jos vise kad se neko napravi pametan kao ovaj 'metalicni tom' pa dodje i sere po vokalu :x idi slusaj jebenu metaliku i njen st. anger :x Quote
Grobodan Posted January 17, 2004 Report Posted January 17, 2004 Ma,prvi album je esencija Thrasha,i tu nema nikakve rasprave! Quote
Kai Hansen Posted January 18, 2004 Report Posted January 18, 2004 Kako me nervira kad neko sere po prvom albumu :x a jos vise kad se neko napravi pametan kao ovaj 'metalicni tom' pa dodje i sere po vokalu :x idi slusaj jebenu metaliku i njen st. anger :x np: MetallicA-Ride the Lightning 8) Jedina zamerka koju imam na bend,je vokal na "Bonded..." koji mi se verovatno ne svidja samo zbog lose produkcije ,jer istog(Paul Ballof-a RIP),stvarno obozavam na "Another Lesson..." gde je pesme sa BBB otpevao ako ne i 3 put bolje otpevao. I sta sam ja ovde lose/ruzno rekao :? :| Quote
vudun Posted January 21, 2004 Report Posted January 21, 2004 Drago mi je da je Souza najuren bio iz Testament-a Quote
Vlaja Buraz Posted January 21, 2004 Report Posted January 21, 2004 A prošle godine su ga bili istjerali i iz Exodusa zbog neozbiljnosti... Quote
vudun Posted January 21, 2004 Report Posted January 21, 2004 Pa, buljina od coveka...najgori vokal ubedljivo a: Quote
Kai Hansen Posted January 21, 2004 Report Posted January 21, 2004 Ma pali /me pali TV Drago mi je da je Souza najuren bio iz Testament-a I meni....doduse voleo bi da ostane u Exodus-u... Quote
Vlaja Buraz Posted January 24, 2004 Report Posted January 24, 2004 'War is My Shepherd' spot pogledah na Vivi i to na prvom kanalu - mislim da je Hell's Kitchen emisija. Fina ideja ali se vidi da nisu često snimali spotove... I da, uvijek sam kontao da je Souza neki mršav lik. Quote
dr.lecter Posted January 24, 2004 Report Posted January 24, 2004 Exodus na Vivi - prevara-izdaja-puch Zetro je i bio mrshav do prije par godina. Ali sad se omatorilo, nije ishao na turneje uzadnje vrijeme,pa koncerti, pa pichkice u backstage-u, ne troshi se chovijek Quote
Kai Hansen Posted January 24, 2004 Report Posted January 24, 2004 "Tempo Of The Damned" njihov najbolji album jos od "Fabulous Desaster" a: Quote
RNA Posted January 25, 2004 Report Posted January 25, 2004 I da, uvijek sam kontao da je Souza neki mršav lik. Ne znam otkud ti to! Souza je uvek bio i ostao mali debeli guzonja. Quote
Vlaja Buraz Posted January 25, 2004 Report Posted January 25, 2004 Pa na osnovu glasa, da ima death vokal mislio bih da je neki debeljko (pošto mu nikad sliku nisam vidio), a ovako sam mislio da je mršav... A eno šta kaže doktor... Quote
Satyr Posted February 5, 2004 Report Posted February 5, 2004 "Tempo of the Damned", ceo je odlican album, mada su isplivali iz Thrash-a, i vise otisli po meni u neke death zvuke, bar mi gitare tako deluju na prvo slusanje... Quote
The Return Of The Kai Posted February 5, 2004 Report Posted February 5, 2004 E dargo mi je da je jos neko cuo novi album osim mene...ali zvati ga bre death metalom Najjace pesme su : "Blacklist,Throwing Down,Sealed With The Fist,Tempo Of the Damned,Scar Sprangled Banner....ma sve su bre odlicne! Quote
Guest 10 dinara Posted February 9, 2004 Report Posted February 9, 2004 A jel to ono sto je Bob Marli ukrao od Eyesburn. Quote
Recommended Posts