Jump to content

Evergrey


Recommended Posts

16 minutes ago, Kumodraski Vo said:

Ja poslusao In Search of Truth skoro, prvih nekoliko pesama super posle smori, pogotovo oni melodramaticni momenti useru totalno. Ako ne sviraju to staro onda me zabole..

ovo novo je maltene samo melodrama i nista drugo, samo u drop C stimu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma da je bar Drop C pa da i cujes nesto normalno, spuste ga u Drop G i onda ne zvuci ni za kurac uzivo narocito fazon koji sviraju a inzenjera koji ume da mixa tako nisko nemaju. Sve u svemu, prilicno dosadne live svirke jer sviraju samo te nove albume i to nit smrdi nit mirise. Ne vredi para, preskocih ih vec 3 puta do sada jer sam se smorio poslednji put kad sam bio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolja setlista ikada. Bukvalno smejurija sta se sada svira :( Al' sto je najgore, u Minhenu recimo sviraju najmanji backstage klub (ako se secas Lazo onaj gde smo bili na Psychotic Waltz), i na kraju im dodje ista ekipa koja je slusala tu stariju eru, a ne novi fanovi. Imam osecaj da su novi fanovi samo USA based i da ih nema mnogo u Evropi generalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosferatu mi je omiljena pesma, kad bi to svirali meni bi samo to bilo dovoljno, al sanse da se tako nesto desi su 0.1% jer je sigurno ne vezbaju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preskocih singlove, preslusah ostatak i opet isti kurac ko i prethodna 2-3 albuma :haha: Skapirao sam sta mi zapravo najvise smeta kod ovakvog zvuka. Nema riffa na albumu nigde. Sve je samo drop G chug chug najnize zice u nekim dosadnim ritmickim paternima, i klavijature neke atmosfericne preko svega toga koje konstanto dave sve pesme. Zaboravis sta si cuo 10 sekundi nakon. Ok sto ima tako mudnih deonica, al' daj jbt i neki riff zanimljiviji i pamtljiviji, nesto sa nekom melodijom u rifu, a ne samo dzn dzn. Bas dosadno. Melodija takodje nema na albumu, kad poslusas Inner Circle, In Search of Truth, Solitude itd, to svaka pesma ima melodiju koja je vrhunska i pamtljiva za pesmu, kao i riff. Ovde nista. Pevanje Tomovo isto na svakoj pesmi, nema nista da se covek uhvati i zapamti, tacno sve sablonski radi i nema tu vise nikakve inspiracije. Klasicno pisanje muzike samo da se izbaci novi album i tera dalje.

Vredno pomena:
- Say - single - vec sam rekao na prethodnim stranama sta mislim, meni je okej pesma for what it is.
- One Heart - glavni riff reciklaza rifa Monday Morning Apocalypse, ne smeta ajd. Refren najpamtljivji na albumu, jer eto, crowd singing.

Ostalo bukvalno nit za zapamtiti, nit za vratiti se za slusati (a seo i slusao sa 100% paznje). Ne vredi jebes ga, koliko god probao, ovo novo sve me ne radi ich. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi jos gajite nade? Kada jednom bend prdne u čabar retko kada se vrati na staro. Zašto je to tako, to je jedino što mi nije jasno. Cenim da je zato što nestane dete u njima i postanu samo obične matore prdonje. Do boljeg objašnjenja nisam uspeo da dođem. Zato je moj moto - mlad sam dok sam živ, kada postanem star duhom bolje me odmah bacite u ilovaču..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ima autotune na ovom? Pustio sam prosli i nisam mogao da ga zavrsim od krindza :D Cini mi se da od svih novijih je mozda The Storm Within najblizi ranijim albumima, doduse secam se i da sam Hymns bas slusao kad je izasao i usao mi je solidno u uvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/27/2022 at 12:39 PM, Totamealand said:

Svakih godinu i po, dve dođem na Evergrey temu da napišem kako je novi album solidan i slušljiv, ali ništa specijalno, bez previše highlightova.

Ništa, samo da ispoštujem tradiciju i ovaj put. :haha:

I ovaj put. Ovaj album je stilski i produkcijski moooožda malčice drugačiji, ima par najoldschool heavy metal deonica, a u drugim momentima je malo više djenty nego proteklih par izdanja (s vremena na vreme zazvuči kao da je Tom tek sada čuo Inmazes od Vole 😋), ali pesme su ponovo manje-više prosečne. Say i prva su super, ostatak nothing to write home about.

Nijedan od ovih albuma od Hymns na ovamo nije loš, daleko od toga, jednostavno je teško ponoviti onu 2000s magiju. Ove nedelje sam na kraju slušao Solitude, dominance, tragedy više nego novi album. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...