Jump to content

Recommended Posts

Posted
ma mislim da je u pitanju ONA.ali stvarno uvrnuto izgleda,mislim ima noge kao da ima 15,a facu kao da ima 115 godina :rockdevil:

pa to :)

i ima ramena i vrat kao musko... :/

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Haustor mi je jedan od omiljenih domacih bendova.......Sal od svile je najbolja domaca balada definitivno....kako je bilo dobro u skc-u na koncertu

Edited by Mr. Big
  • 3 months later...
Posted

meni su od njih ubedljivo najace pesme ''ena'',''treci svet'' i ona kako se zvase ''uvijek su bile tako nevine,te tvoje crne oci,ko da nikad nece proci,ljubavne igre one ne vide...'' ''uzalus pitas ko ide'',tako li se zvase...u svakom slucaju,ekstra pesmice :mrgreen:

Posted
meni su od njih ubedljivo najace pesme ''ena'',''treci svet'' i ona kako se zvase ''uvijek su bile tako nevine,te tvoje crne oci,ko da nikad nece proci,ljubavne igre one ne vide...'' ''uzalus pitas ko ide'',tako li se zvase...u svakom slucaju,ekstra pesmice :mrgreen:

Da, to je Uzalud pitaš.....

"Uvijek su bile tako nevine

Te tvoje crne oci, k'o da nikad nece proci

Ljubavne igre, one ne vide

I nikad nece moci, sve dok samo strah ne ostane

Teske se kise spremaju

Kroz tvoj se prozor samo jablani vide

Nad gradom munje sijevaju

Uzalud pitas tko ide...."

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...
Posted

Има неких годину и по дана од како ми је колега, велики Рундеков фан, нарезао "Апокалипсо", "Руке" и "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da".

Кренуо сам од "Апокалипсо" и баш ми се допао, пар ствари са њега су изузетне, онда сам прешао на "Руке" према коме сам имао одређену аверзију због, у оно време, нејасног видеа за насловну ствар и тада је на ред дошао "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da" и написао бих пар речи о њему.

Пре свега, Рундек је веома зрела и искусна особа и самим тим уметник кадар да ради различите ствари, оне ствари на ивици, да прави оне рискантне потезе које су у стању само да учине - зрели, искусни и луцидни људи, људи свесни самих себе. Дарко Рундек је све ово, и много више.

На овом издању, све заиста врви од звукова, кретње, гласова и све оно што се чини вишком - то само оплемењује и употпуњује слику света која је пред нама - нема вишка, све је део нечега и некога, не постоји излишно. Овде су сабрани и историја и геополитика, шарм и наслеђе многих, другачијих и често, конфронтираних, култура и обичаја али - све су то људи, све су то браћа, на одређеном нивоу, сви су пријатељи и сви деле једно - музику, опет, свако на свој начин и све је то једна музика, велика и још неистражена али наша, свачија - свако кроз њу свира.

Ово је музика човека који зна и контактира са много људи, човек који зна све кутке осмеха и руковања, онај који познаје и љубав и лицемерје, онај који овом музиком гледа право у срце и да, ја сам му то дозволио и ово, ова музика, овај човек - то је музика коју је писао мој најбољи пријатељ, онај који све зна о мени, онај пред којим се не стидим да будем оно што јесам јер - само то он и тражи од мене - да будем свој.

Опуштен у том дружењу, довољно и сам мудар и искусан да се препустим музици - ако је ишта, икада заслужило да понесе термин "World Music", ако постоји ишта што може да у две речи дефинише неку креацију - ово је та музика, ово је као ништа пре понело музику света кроз себе, то струји кроз сваки такт, истинско помирење различитих, срчана руковања Истока и Запада јер - сви смо ми браћа. Овде је човек део пијаце у Сарајеву, орач је Сремачки, игра уз Берлински валцер, греје се уз Шкотску ватру и свуда му је подједнако добро, он је свуда јер је он Грађанин света, ово је његов свет, свет за њега и сви ти звуци су из њега самога али ...

Заборавили смо и језике нас самих, туђи нас се и не тичу, никога не знамо и свакога смо кадри заборавити и игнорисати, од све мудрости земаљске и свих лепота њених - ми припадамо у Вавилон, тамо где нико никога не разуме, тамо где свако јурца на своју страну. Све се поништава. Све се губи. Све се заборавља.

Ово је опомена, овај албум - "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da" - зар се тако споразумевамо данас?

Ово није музика која ми се свиђа, ово је уметност која ме дефинише, она која дише мноме, ја је не појмим јер је знам, и она зна мене; не мирим се ни са ким јер ни са ким нисам у свађи, имам свој пут и то је - волети, веровати и одржати се.

То је порука за мене, то је моје "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da".

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

zivi zivi moja tema :D

koji flesh

jako mi je zao sto nisam isla na rundeka :(

ali obaveze, pare, sranja, njanja.

ionako je demantovao da je to poslednji koncert :) a i SC mi je bezveze za takve koncerte!

sad, inace, najvise volim tv man. auh, kakva pesma.

• 6 years later...
Posted

Upravo je objavljena sedmo izdanje u ediciji "Original Album Collection" Croatia Recordsa, koje donosi box-set Haustora.

Box-set sadrži sva četiri studijska albuma Haustora ("Haustor", "Treći svijet", "Bolero" i "Tajni grad") i donosi hitove "Moja prva ljubav", "Radnička klasa odlazi u raj", "Ena", "Mijenjam se", "Ula ulala", "Šejn", "Neobičan dan"...

Uz četiri CD-a na kojima se nalaze 34 pjesme, box-set sadrži i bogato opremljenu knjižicu s kompletnom grafičkom opremom originalnih ploča i CD-a, a svi albumi su digitalno remasterirani.

20150327-100827_boxset-haustor.jpg

• 4 weeks later...
Posted

1500 dinara je boxset, razmišljam da li da ga uzimam. da li ga je neko kupio? jel su izdanja rađena kao lp kartonci ili sadrži i knjižice?

Si video diskusije na drugim forumima? Ima u Jugo-tonu i svi diskovi su pakovani kao vinili (to sam video), a tekstici su za citati sa lupom (tako kazu)

• 11 months later...
Posted

Nisam. Nije mi hitno da imam u kolekciji. Dopadaju mi se omoti ploča i unutrašnjost sa tekstovima, kada već rade reizdanje neka ga naprave kako treba, a ne da otaljavaju i uzimaju laku lovu.