Mjaua Posted February 13, 2005 Report Posted February 13, 2005 * Da znamo se od prve godine…Khm…Mada se jedno vreme nismo znale… Znam to i ja. Jebi ga, samo ne znam dokle se ne bi ,,znale''. Bas me to zanima. setila sam se kad smo pricale na podu KST- a u hodniku… O da, kako da to zaboravih. I ne samo toga, i onda na exurziji u I godini, sa natasom u sobi, u mraku kada ste vas dve narkomanke pusile kao lude i pricale o depresijama i svemu uostalom sto vam je lose krenulo. Meni se nije dalo. Mogla bih tako do sutra da pricam. A od toga nema vajde, a i exurzija bese, valjalo je ludovati. Posle ste hvala bogu otisle i zajebavale se. Setjam se i Nove godine u kst-u, i tebe i D. ponovo zajedno. Eh bre... setjam se i Srdjanovih prica o njemu, i ribama koje je dovodio kutji... i da, te veceri u kstu, tvoje panike, bezrazlozne naravno. I taj poriv da mucis samu sebe. Da, naravno da se setjam. Ne znam da li sam ti dala ista pomogla, ali bilo mi je mnogo krivo sto radis to sebi. Toga se najbolje setjam. **Neznam…Vreme…Samo to je potrebno… Pa, verujem ti. Ako ti tako mislis onda u redu. Ti svakako najbolje znas. Ako ti treba neko za razgovor ili makar da te saslusa... mada sam sigurna da imas odredjene ljude za to... da znas da sam ti na raspolaganju... ***Sto se tice razgovora sa Rundekom…Khm…Mozda I uspemo da sredimonesto, I onako se ja zlopatim sa tim novinarstvom , pa da bude neke koristi I od toga…Oko ovoga cemo se jos dogovoriti… Pa nadam se da tjes uspeti, i znog sebe a izbog mene. Pa doletela bih brzinom svetlosti na njegov koncert... Snalazljivost je strasna stvar, ako to uspes, svaka ti cast... **** Valjda ce doci uskoro… Tesko, on je odradio svoje na neko vreme. Ali lepo je biti optimistican... *****Sad mi se vrti Treci Svijet… Koliko li je ljudi obradilo tu pesmu... veceras je u kstu bila domatjica osamdesetih... ma lep je Haustor...bas jeCte... Rundeka? Nisam ga slusala ima 2,3 dana sigurno. Sigurna propast. Pustam odma' i pustam... babilonske baklje a za njima... Samo na cas... bas sam nesto u tom raspolozenju... samo hrabro. poz Quote
miss Penny Lane Posted February 14, 2005 Report Posted February 14, 2005 ja sam u more fazonu...razmisljala sam kako bi izgledao tehno mix za makedo? ostatak ti pisem na pp, pocele smo previse licne stvari da pisemo na temi. Quote
Mjaua Posted February 15, 2005 Report Posted February 15, 2005 ja sam u more fazonu...razmisljala sam kako bi izgledao tehno mix za makedo? ostatak ti pisem na pp, pocele smo previse licne stvari da pisemo na temi. eee. moreee... kakav car. Suvar i varivo je isto simpa. U tom je veselom fazonu. Svidza mi se pocetak. Mix za makedo? Ne znam, ali da se saznati. Valja to isprobati. Na pp odgovaram sutra, sad jos malo moram na knjavanje a zadala si mi u ppu gomilu tema za pricu poz Quote
miss Penny Lane Posted February 15, 2005 Report Posted February 15, 2005 eee. moreee... kakav car. Suvar i varivo je isto simpa. U tom je veselom fazonu. Svidza mi se pocetak. Mix za makedo? Ne znam, ali da se saznati. Valja to isprobati. Na pp odgovaram sutra, sad jos malo moram na knjavanje a zadala si mi u ppu gomilu tema za pricu poz mao idemo zajedno na more sa makedom u discmanu Quote
miss Penny Lane Posted February 15, 2005 Report Posted February 15, 2005 ????e sad mi nista nije jasno???? Quote
Mjaua Posted February 16, 2005 Report Posted February 16, 2005 mao idemo zajedno na more sa makedom u discmanu ajde, deal je deal. kada tjemo...ili bolje, kuda tjemo ? Quote
miss Penny Lane Posted February 16, 2005 Report Posted February 16, 2005 ajde, deal je deal. kada tjemo...ili bolje, kuda tjemo ? pa na more...idemo na cubu... a ja u torbi nosim ... Quote
shock! Posted February 16, 2005 Report Posted February 16, 2005 'ste se ikad zapitali znacenje texta "Sal od svile" il ja da kucam interpretaciju? Quote
miss Penny Lane Posted February 16, 2005 Report Posted February 16, 2005 'ste se ikad zapitali znacenje texta "Sal od svile" il ja da kucam interpretaciju? pa mi o tome drvimo citavu vecnost. ajde budi interpretacija. Quote
shock! Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 (edited) ajde budi interpretacija. evo prvo texta pesme - Sal Od Svile -------------------------------------------------------------------------------- Ja sam bio pogresan Kad sam ti stavio ruku na rame Tamo je drzao dugo I govorio rijeci Ja sam bio pogresan Kad sam trazio da mi kazes Koja si strana Postoje pravila igre Ti znas da ne mozes sama Ispod svih tih zastava Sto vijore svud oko nas Ne postoji mjesto Gdje mogla bi stati Visoko dignuti ruke I pjevati nasu pjesmu I pjevati nasu pjesmu. Protiv volje umijesan U staru zavjeru strana U staru zavjeru nada Ja sam jednoga dana Slucajno nasao put Ispod svih tih zastava Sto vijore ... Kapi s oboda Sada padaju na uze i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori sal od svile ... Kapi s oboda Sada padaju na uze i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori sal od svile ... pa ovako - ono sto je sigurno je da je motiv drugog dela pesme ostvarivanje "slobode"(rekao bih bekstva iz stvarnosti) kroz put narkomanstva znaci - "kapi s oboda" predstavljaju kapi sa oboda sprica sprica pred fix u venu, "sada padaju na uze i gan" uze i gan - oprema pri spricanju, ono sto je mene bunilo jedno vreme je sta je "gan" - gan je ona guma sto se vezuje oko ruke pred fix da bi vena iskocila. "ja sam slobodan" – jasno – on konacno postize svoju slobodu na ovaj nacin kada nije mogao ranije sa svojom voljenom(strofa tri) e sada iz prvog dela pesme ja zakljucujem(predpostavljam) da je uzrok kretanja u narkomanske vode(Ja sam jednoga dana slucajno nasao put) nesrecna ljubav( “Ja sam bio pogresan Kad sam ti stavio ruku na rame Tamo je drzao dugo I govorio rijeci Ja sam bio pogresan Kad sam trazio da mi kazes Koja si strana)” U sledecoj strofi pominje se motiv “zastava koje viore” e zastave koje viore se uzimaju kao simbol slobode koju on ne moze da nadje sa svojom voljenom(vec sam pomenuo nasao ju je kasnije kroz drogu)….a to se vidi iz nastavka strofe – “Ne postoji mjesto Gdje mogla bi stati Visoko dignuti ruke I pjevati nasu pjesmu I pjevati nasu pjesmu” Ostaje neobjasnjen jedino krajnji motiv “neka s moga vrata viori sal od svile” Ne znam, mislim da je to poredjenje sa “zastavama koje viore” znaci opet simbol slobode…zato je uzeta svila kao leprsav materijal…. I tako toliko od mene….ako neko ima drugacije vidjenje pesme, neku kritiku,dopunu - recite Edited February 17, 2005 by shock! Quote
Mjaua Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 evo prvo texta pesme - Sal Od Svile -------------------------------------------------------------------------------- Ja sam bio pogresan Kad sam ti stavio ruku na rame Tamo je drzao dugo I govorio rijeci Ja sam bio pogresan Kad sam trazio da mi kazes Koja si strana Postoje pravila igre Ti znas da ne mozes sama Ispod svih tih zastava Sto vijore svud oko nas Ne postoji mjesto Gdje mogla bi stati Visoko dignuti ruke I pjevati nasu pjesmu I pjevati nasu pjesmu. Protiv volje umijesan U staru zavjeru strana U staru zavjeru nada Ja sam jednoga dana Slucajno nasao put Ispod svih tih zastava Sto vijore ... Kapi s oboda Sada padaju na uze i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori sal od svile ... Kapi s oboda Sada padaju na uze i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori sal od svile ... pa ovako - ono sto je sigurno je da je motiv drugog dela pesme ostvarivanje "slobode"(rekao bih bekstva iz stvarnosti) kroz put narkomanstva znaci - "kapi s oboda" predstavljaju kapi sa oboda sprica sprica pred fix u venu, "sada padaju na uze i gan" uze i gan - oprema pri spricanju, ono sto je mene bunilo jedno vreme je sta je "gan" - gan je ona guma sto se vezuje oko ruke pred fix da bi vena iskocila. "ja sam slobodan" – jasno – on konacno postize svoju slobodu na ovaj nacin kada nije mogao ranije sa svojom voljenom(strofa tri) e sada iz prvog dela pesme ja zakljucujem(predpostavljam) da je uzrok kretanja u narkomanske vode(Ja sam jednoga dana slucajno nasao put) nesrecna ljubav( “Ja sam bio pogresan Kad sam ti stavio ruku na rame Tamo je drzao dugo I govorio rijeci Ja sam bio pogresan Kad sam trazio da mi kazes Koja si strana)” U sledecoj strofi pominje se motiv “zastava koje viore” e zastave koje viore se uzimaju kao simbol slobode koju on ne moze da nadje sa svojom voljenom(vec sam pomenuo nasao ju je kasnije kroz drogu)….a to se vidi iz nastavka strofe – “Ne postoji mjesto Gdje mogla bi stati Visoko dignuti ruke I pjevati nasu pjesmu I pjevati nasu pjesmu” Ostaje neobjasnjen jedino krajnji motiv “neka s moga vrata viori sal od svile” Ne znam, mislim da je to poredjenje sa “zastavama koje viore” znaci opet simbol slobode…zato je uzeta svila kao leprsav materijal…. I tako toliko od mene….ako neko ima drugacije vidjenje pesme, neku kritiku,dopunu - recite Uf bre, zasto mroate toliko da skrnavite pesmicu? Ja nisam zelela interpretaciju pesme, vetj samo objasnjenje o ganu ili gunu ili kako god... meni je ta analiza bas sjebala pesmu...ja sal od svile ne vidim kao pricu o narkomanu niti kapi s oboda vezujem za spric. Bas mi je gadno... sama analiza pesama mi je gadna i skrnavi pravo da je svako dozivljava na svoj nacin. Nema to veze sa tobom niti sa tobom da je tvoja teorija pogresna...jednostavno ne odgovara meni, i to je to. A to su samo predpostavke a ne cinjenice. Da su cinjenice progutala bih knedlu i sta sad... wharever... Quote
miss Penny Lane Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 majo mojne se nerviras. nego odgovori na moj pp Quote
shock! Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 ja sal od svile ne vidim kao pricu o narkomanu niti kapi s oboda vezujem za spric. e pa vidis to je cinjenica.... Uf bre, zasto mroate toliko da skrnavite pesmicu? otkrivanje smisla pesme i onoga sto je pisac teo da kaze nikoko ne moze biti skrnavljenje...to je pogresna rec....tvoje razocarenje mozda ali skrnavljenje nikako kada sam ja shvatio smisao pesme jos vise je porasla u mojim ocima(inace to je kasnije i provereno nije samo moje vidjenje) Da su cinjenice progutala bih knedlu mozes slobodno da progutas knedlu, jer da je pesma o narkomanu to je cinjenica Quote
miss Penny Lane Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 ja sam zaljubljena u tu pesmu. Quote
miss Penny Lane Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 ju...zaljubljeni mso u istu osobu... Quote
miss Penny Lane Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 ju...zaljubljeni smo u istu osobu... Quote
шмизла Posted February 17, 2005 Author Report Posted February 17, 2005 aaa,ne,ni ja je ne dozivljavam kao pesmu o narkomanu... mislim ne znam,mozda......ali ipak ne Quote
shock! Posted February 18, 2005 Report Posted February 18, 2005 ju...zaljubljeni smo u istu osobu... bice svadje... aaa,ne,ni ja je ne dozivljavam kao pesmu o narkomanu... pa dobro majku mu recite kako je onda dozivljavate....bas me zanima Quote
шмизла Posted February 18, 2005 Author Report Posted February 18, 2005 ma da ga ***** sad mi postaje sve logicnije da je tako kako ti kazes.... izgubila sam svoj stav o pesmi.....za mene je to bila nesrecna ljubavna pricica koja se zavrsava samoubistvom,ali bas nisam povezivala s narkomanijom... Quote
shock! Posted February 19, 2005 Report Posted February 19, 2005 sad mi postaje sve logicnije da je tako kako ti kazes.... naravno da jeste.... Quote
DollyTheBitch Posted February 19, 2005 Report Posted February 19, 2005 kada sam ja shvatio smisao pesme jos vise je porasla u mojim ocima(inace to je kasnije i provereno nije samo moje vidjenje) I ja sam celog zivota bila ubedjena da je rec o samoubistvu... Mislim da je nekako ocigledno. Hm, svejedno bih volela znati [ako nije tajna] gde i kako je provereno tvoje stanoviste u vezi toga. Inace mnogo volim Haustor, neka stvari vise, neke malo manje, ali svakako rec je o potpuno jedinstvenom zvuku i mnogo zrelim textovima... Zato mrzim kada neko obradjuje njihove stvari, to nikada ne zvuci ni priblizno dobro... Rundekovi solo projekti su takodje super i nekako osvezavajuci, mada sam uvek vise za Haustor... Quote
shock! Posted February 20, 2005 Report Posted February 20, 2005 gde i kako je provereno tvoje stanoviste u vezi toga pricao o tome sa nekim ljudima koji se razumeju...i ne znam sta vam je svima tu toliko cudno i zapanjujuce Quote
miss Penny Lane Posted February 22, 2005 Report Posted February 22, 2005 bice svadje... ja nisam svadja likusha ali nikad se ne zna Quote
Recommended Posts