Jump to content

Recommended Posts

Posted

Van Halen vise pripada heavy metalu.

Pa metal je sub-žanr rock (rock n roll) muzike, zar ne? Stoga, tron najboljih i najuticajnijih gitarista današnjice dele: Yngwie Malmsteen, Eddie Van Halen, Joe Satriani, Randy Rhoads, Gary Moore i Steve Vai. Ako pronađete nekog drugog koji je izazvao pojavu toliko "klonova" i "wanna be" gitarista, be my guest.

Samo nemojte o Page-u, Blackmore-u, Hendrix-u i Iommi-u. Prethodno nabrojani jesu (manje-više) bili pod njihovim uticajem, ali su razvili sopstveni stil koji danas svi kopiraju (samo se plaše da priznaju). :muzicar:

Posted (edited)

Zaboravili ste Keith Richards-a is Stones-a, koji 35 godina stimuje gitaru na open G. Mislim da njegove rifove tesko moze neko sa lakocom da svira, prvenstveno mislim na koncerte.

Edited by sumi
Posted

hendrix

page

may

clapton

van halen

beck

gilmour

santana

slash

allman

frusciante

young

harrison

hammett

blackmore

satriani

knopfler

iommi

richards

perry

townshend

vai

kulick

garcia

petrucci

... :mrgreen:

Posted

Brate brinem se za tebe... :cry:

Reci mi da se zajebavas... :uhoh:

Ozbiljnost ON

[extremno subjektivno misljenje]Kirk HammetT je najgori gitarista svih vremena :da: ...on je zivi dokaz da je ljudska glupost zaista beskonacna.[/extremno subjektivno misljenje]

Ozbiljnost OFF

Posted (edited)

Ti neki drugi su isli kod njega u skolu!

Recimo Vai ja kod Satranija dosao sa gitarom bez zica da ga ovaj uci svirati!

Ah,da ne zaboravim

Satriani kaze da je Kirk Hamet bio najlosiji njegov ucenik!

Edited by abraxas
Posted

Satriani.... ne svidja mi se njegov stil sviranja, a to ne znaci da je los. Ali mislim da sa njim mogu da se uporede gitaristi kao sto su: Lukather, Eric Johnson, Frank Gambale, Marty Friedman.

Posted

Jebiga,on svira gitaru,ovi gore nabrojani prave muziku.

Toto sam gledao lani,pa i nije bas da se treba klanjati,pogotovo kad im gitarista popije par piva.

Friedman je prica za sebe,muzika koja sjeda u uho.

Gledao sma G3

Satriani,Johnson,Vai

tu mozes dobro vidjeti razliku

Posted

Brate onaj lik iz Freak Kitchen je mnogo interesantniji od Vai-a i Buckethead-a ako cemo o interesantnosti Vai ima samo dobru reklamu, mislim do jaja je on da se razumemo ali INTERESANTNOST :) , jA KOLIKO SE RAZUMEM U MUZIKU REKAO BIH DA JE POENTA U MELODIJI I HARMONIJI , TO JE NESTO STO SATRIJANI IMA POSLUAJTE SAMO ALLWAYS WITH ME ALLWAYS WITH YOU TO SE KOMPONUJE JEDNOM U 100 GODINA, A DA NE PRICAM O ERICK JOHNSON-U I PETRUCCIJU

Nisam ni primetio da sam prebacio na velika slova jebi ga :muzicar:

Posted

Sta biste rekli za Gilberta?

Gilbert je majka. :D

Jbg. ljudi, ovde je apsolutno stvar u individualnom ukusu. Mojih 5 najboljih gitarista su David Gilmour, Eric Johnson, Jimmy Page, Paul Gilbert i Slash. Kod nekih mi se svidja ton i osecaj za melodiju, a kod drugih energija i dinamicno sviranje. :bigblue:

Posted

Recimo Gary Moore-ov ton je najjebacki na svetu. Posebno sustain... ludilo. A kako energicno i tehnicki svira onu gitaru.... da se useres!

Posted

Meni je Satriani slab u odnosu na neke druge

slab? to je dokaz da nikad nisi bio na 'certu Satriani, plus Vai i Petrucci,

zamisli njih trojicu, zasebno svirali po 45 min. i poslje grupno izvodjenje.

p.s. ujedno sam imala priliku da vidim Brett Garsed... :mrgreen:

Posted
Brate onaj lik iz Freak Kitchen je mnogo interesantniji od Vai-a i Buckethead-a ako cemo o interesantnosti Vai ima samo dobru reklamu, mislim do jaja je on da se razumemo ali INTERESANTNOST :) , jA KOLIKO SE RAZUMEM U MUZIKU REKAO BIH DA JE POENTA U MELODIJI I HARMONIJI , TO JE NESTO STO SATRIJANI IMA POSLUAJTE SAMO ALLWAYS WITH ME ALLWAYS WITH YOU TO SE KOMPONUJE JEDNOM U 100 GODINA, A DA NE PRICAM O ERICK JOHNSON-U I PETRUCCIJU

Nisam ni primetio da sam prebacio na velika slova jebi ga :muzicar:

I For The Love Of God se komponuje jednom u 100 godina.

Govoreći o Satrianiju, meni je The Forgotten (oba dela) prvo što sam čuo od njega, pa samim tim i najbolje. Obožavam je/ih!