oʞɾoƃ Posted November 8, 2010 Report Posted November 8, 2010 Fantastično, jedva čekam da stigne original pa da uživam natenane. Pogotovo mi se dopadaju delovi na francuskom, prevešću ih ovih dana ako koga zanima... 1 1 Quote
morbid god Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Bio bih zahvalan. Ja cu svoj sud o albumu dat vremenom kad to slegne kako treba. Quote
Sadomator Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 (edited) Tako je kolega Slobodane,apsolutno se slazem.DMDS je odavno postavio temelje disonantnosti.Preslusao dvije pjesme i ostavio,ne kontam u cemu je stos?Bolje je slusati silne WAR usisivac bendove,kojih je preko okeana u plantonskom broju,nego pateticnu religioznu scenu,obozavatelje boga,lazne trademark sataniste. PROFANATICA Edited November 9, 2010 by Sadomator 1 Quote
Grobodan Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Kolega Sadomatore, moj komentar se više odnosio na pičkaste pozere religious BM scene a ne na DsO, koji je jedan od retkih bendova da je ostao da vredi odatle (katastrofalni fail Wataina, FMist i Ondskapt). Novi album sam tek 2x prešao i oba puta sam bio preumoran ali dojmi mi se zanimljivo, ali što reče Morbid - neka sud da vreme. Quote
oʞɾoƃ Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Iskopirao sam (i ispravio) delove teksta na francuskom, pa da krenemo... Roi Céleste, Consolateur, Esprit de vérité, Viens et fais en nous ta demeure, Le double abime, la fosse épouvantable Care Nebeski, Utešitelju i Duše Istine, Dođi i useli se u nas, (ovo je deo iz molitve „Care Nebeski“, samo na fr.) Dvostruki ambis, užasnu grobnicu Et tous les belements de l’agneau vibrent ainsi dans la fosse épouvantable sans qu’il soit possible de supposer une seul plainte exhalée par le Fils de l’Homme qui ne retentisse pas identiquement dans les impossibles exiles ou s’accroupit le Consolateur… I sva blejanja jagnjeta odzvanjaju tako u užasnoj grobnici, bez mogućnosti da se nazre ijedna tužbalica izdahnuta od strane Sina Čovekovog, koji više ne miriše isto u nemogućim prognanstvima u kojima čuči Utešitelj... Aboyeurs de Dieu! Aboyeurs de Dieu! Lajavci Božiji! Lajavci Božiji! La mince clameur de ces etres iniques et inabsous Pleurant a la sortie du monde Se perd dans ce royaume d’effroi et de cendres Sinistre Abscission Et la solitude du jardin de Gethsémani en partage! Mršavi krici tih grešnih i nečistih bića Koja plaču napuštajući svet Gube se u ovom kraljevstvu straha i pepela Mračna apsciza (ovo znači odvajanje dela tela od celine, kao što plod otpada sa drveta) I tišina izdeljene bašte Getsemanija. Saints de la pénurie! En vérité, nous sommes les Saints de la pénurie! Sveci praznine! Zaista jesmo Sveci praznine! Assailli par les myriades fourmillantes des phosphenes célestes On se recueillait dans le silence de son départ Napadnuti od strane vrvećeg mnoštva nebeskih fosfena (fosfen je utisak probijanja svetlosti u vid) Okupljali smo se u tišini svog odlaska …Ecoutez le tres étouffé, le tres lointain, le tres pale gémissement de la colombe du paraclet qui répercute en écho le terrible de profundis… ...Slušajte tako ugušeni, tako daleki, tako bledi vapaj utešiteljeve golubice koja prosleđuje ehom stravu iz dubina.... toi, Homme en devenir, n’as-tu plus d’autels que sépulcres infects? Ti, Čoveče u nastanku, nemaš li drugog oltara do zaraznih grobova? L’exclusion inconcevable d’une seule ame serait un danger pour l’Harmonie éternelle. Nepojmljivo isključenje jedne jedine duše bilo bi opasnost po večnu Harmoniju. 2 Quote
morbid god Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Grobe, patices zbog Ondskapta. Koje fail, to mi je jedno od najboljih izdanja 2010e. Da mi je da kolektiram njihove oridjinale, krv cu propisat. Quote
Grobodan Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Sranje od albuma IMHO, ne ljuti se o nepostojeći. Hvala Gojku na trudu. Mada kurac bi se trudio da mu ne treba. Quote
oʞɾoƃ Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Baš nepojmljivo sranje nije, ali podbačaj jeste, za dlaku gori od Wataina. Funeral Mist je drugi najbolji album u 2009. godini, tu nema govora o podbačaju. Jedino ako je neko očekivao Salvation II. I nisam baš razumeo poslednju rečenicu Quote
Grobodan Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Ja sam slušao taj Ondskapt desetak puta i kurca nisam zapamtio, a o Watainu imam sve lošije mišljenje kako vreme prolazi, ne mogu album ceo preslušati pa bog. FM isto tako. DsO mi deluje daleko najbolje od cele priče. Poslednja rečenica? Pa preveo si čisto da imaš i ti da uživaš, da se ne cimaš svaki put Quote
oʞɾoƃ Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Čuj da se ne cimaš, pa valjda razumem bez "cimanja" jezik koji studiram Quote
morbid god Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Meni je Maranatha dobar album. Ni blizu Salvation kako sam naivno tvrdio, al jedno vrlo mocno izdanje. Watain zadnji je mucenje na momente (koji su dosta cesti). Ondskapt - Arisen.. je tu vec najbolje izdanje, imho. Nesto kao Grobu Enthroned potonji Quote
oʞɾoƃ Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Nesto kao Grobu Enthroned potonji Umreću, a neću shvatiti šta je tako dobro u vezi sa tim albumom Quote
Grobodan Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Ne znam šta da vam kažem, meni se baš sviđa, a i Cotoha mi reče isto. Valjda tu emociju mogu da osete samo ljudi iz Podrinjskog okruga, šta li... Quote
morbid god Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 To je ta emocija, homoseksualni krik zagrobne duse. Quote
Grobodan Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Vidi ovog proletog crnogorskog raspopa kako laje... Težak mi album u sredini, početak i kraj super. Quote
oʞɾoƃ Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Super mi je ovo što sve zapravo teče kao jedna jedina pesma, prošireni Chaining The Katechon po strukturi. Quote
morbid god Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Katechon je jedno jebeno dobro izdanje. Sigurno ce za nekih pola godine-godinu uslijedit jos jedan EP appendix Paracletusu.. il su ovim izdanjem kompletirali nesvetu triologiju i obrnuti pentagram Quote
kuruz Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 Meni ovo metal album godine. I da, slažem se s Gojkom za dve'iljadite. Quote
BLAGOJE Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 vidi ovog anonimusa,odjebi sa podforuma. Quote
BLAGOJE Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 neiskusno procenjujes albume,zato si anonimus.svojim prisustvom prljas najlegendarniji poforum,zato napusti isti,anonimuse. Quote
morbid god Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 u jbt. i kuruz lajkuje dso. Quote
oʞɾoƃ Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 I ja sam se zaprepastio, prvo sam mislio da zajebava Mada, voli on dosta avangarde, gotivi noviji Mayhem, Vulture Industries itd. Quote
Grobodan Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 Odmah mi se više ne sluša album. 1 Quote
oʞɾoƃ Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 Onda idi slušaj ono govno Black Witchery. Quote
Recommended Posts