Goxy Posted October 15, 2005 Report Posted October 15, 2005 Cuh i "Kenose", i da ponovo potvrdim:vise preferiram ranije albume.Mnogo vise volim da slusam npr. Secrets Of The Moon,koji su koliko vidim izdali nesta novo. Quote
Black Dahlia Posted October 31, 2005 Report Posted October 31, 2005 Bend koji mi se mozda najvise svideo iz tog nekog modernog BM talasa. Quote
+Abigail+ Posted May 19, 2006 Report Posted May 19, 2006 (edited) Ok, morala sam iskopati temu o svome omiljenom bm bendu. Inace sam zaljubljenik francuske scene, pogotovo DsO-a, Antaeusa, Mutiilationa, BAN-a, te Eternal Majestyja(njih vecinom zbog cinjenice da je Sagoth-sadasnji bass. svirao u Antaeusu). Dakle, 'Si Monvmetvm Reqvires, Circumspice' je prokleto najgenijalnije ostvarenje posljednjih godina. Od muzike do tekstova, oporo, surovo-svaki put kada slusam prolaze mi zmarci niz kicmu. Pitam se jos kako je neko napravio nesto ovako crno. Ipak, 'Kenose' me razocarao. Nema one sirovosti 'Iquistors-a..' ili opojnosti 'Monventvma'. Ni blizu standardu koji su postavili proslim albumima. Edited May 19, 2006 by ~Abigail~ Quote
Goxy Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 Ili se nisi trenutno setila ili si napravila veliki propust sto se tice francuskih bendova:OSCULUM INFAME ili kako se danas nazivaju Chemin De Haine. Quote
+Abigail+ Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 Njih nisam mnogo slusala. Nazalost, nisam uspjela nabaviti komplet diskografiju, tako da ne mogu dati uopceno misljenje sto se svih albuma tice. I da, jos jedan propust-ne spomenuh Glorior Belli. Jos jedan FENOMENALAN bend iz Francuske. A na forumu ne vidjeh temu o Blut Aus Nordu [bAN.u]. Mozda mi je samo promakla :/ Quote
Goxy Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 Dok su se zvali OI snimili su samo jedan album,naslov nikako da zapamtim(nesto jebeno,nije na engleskom).Bas bas melodicna svirka,na momente epicna. A Chemin De haine za sada imaju samo nekoliko splitova sa Godless North,Grand Belial's Key i Siegnur Voland.Ako volis Mutiilation melodije(a vidim da volis) ovo obavezno da slusas. Quote
+Abigail+ Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 (edited) Francuske 'les legions noires' ;] Sada me bas podsjeti da upalim 'Under the Sign of Beast'. edit:I da ne bude jos jedan propust sto se franc scene tice, Vlad Tepes nisu ni u kom slucaju zasluzili da ostanu nespomenuti. Edited May 21, 2006 by ~Abigail~ Quote
Goxy Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 Francuske 'les legions noires' ;] Sada me bas podsjeti da upalim 'Under the Sign of Beast'. Sta rekoh,najbolja pesma sa albuma Quote
Craft Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 From The Entrails To Dirt EP. Ovom se bendu mora stalno vracati... Quote
+Abigail+ Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 From The Entrails To Dirt EP. Ovom se bendu mora stalno vracati... Svaka Cast! ;] A i 'Craft' nije zasluzio da i u kom slucaju bude zapostavjen Evo bas preslusavam split DsO/Moonblood, kako samo ima genijalnih trenutaka. Quote
einherjar Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Da, ali Deathspell Omega je stvarno vanserijski bend... A imaju jos jedan sjajan EP - Crushing The Holy Trinity (Father). Nimalo manje autentican i genijalan... Quote
+Abigail+ Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Da, znam, imam sve sto je DsO snimila. Sigurno, meni, najbolji bend crne umjetnosti. Quote
einherjar Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 (edited) Slazem se. U njihovoj muzici se najjasnije vidi ta tanka nit izmedju artizma i nihilizma... Ne znam da li je to poznato, ali "Si Monumentum" sa "Kenose" cini prvi deo neke njihove trilogije, sto znaci da ce sigurno da izdaju bar jos dva albuma, sto opet znaci - blago nama Edited June 21, 2006 by einherjar Quote
+Abigail+ Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Naravno da jeste. Ali, ponavljam, Kenose me razocarao. Ocekivala sam mnogo, mnogo vise. Nadam se da iduci nece biti u njegovom rangu. Zelim barem 50% Monvetvma. Quote
einherjar Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Eto koliko su ukusi relativna stvar. Meni je, recimo, Kenose kruna njihovog stvaralastva... Mislim da su se samo malo distancirali od uobicajene BM forme (sto pozdravljam) ali je ovo idejno toliko zrelo i jako da mi uopste nije jasno na sta mislis kad kazes "MNOGO" vise... Mada nije ni bitno... Quote
+Abigail+ Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Recimo da su Monvmetvm.om postavili visoke standarde ne samo sebi, vec kompletnom Black Metal sceni. Te standarde nisu zadovoljili novim albumom. Kenose ima nekoliko trenutaka koji podsjecaju na krunu DsO stvaralastva, ali ni priblizno genijalnosti muzicke podloge i tekstualnog konteksta prethodnog albuma. Cover je ok. Nema niti jednog momenta s 'Blessed are the Dead...' ili 'Carnal Malefactora'. Nema suste oporosti vokala s 'Si Monvmetvm Reqvires, Circumspice'. Da ne nabrajam ostale pjesme s albuma. Quote
Grobodan Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Jebiga,i ja se slazem sa Einherjerom,Kenose mi je stvarno vrh vrhova,i po meni logican nastavak Si Momentvm-a...Dovoljno blizu,a opet razlicito u odnosu na album,kompletno svoja zver. Quote
The Watchtower Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 http://forums.southernlord.com/viewtopic.p...sc&start=30 Uskoro novi album: "F.A.S.". Jebeno ne mogu da dočekam! Quote
Grobodan Posted April 26, 2007 Report Posted April 26, 2007 jea!!!! ovo ide u konkurenciju za black album godine! Quote
+Abigail+ Posted April 27, 2007 Report Posted April 27, 2007 (edited) O_O jebeno konacno. Samo se nadam da ce biti dosljedniji nastavak smrc.u nego kenose.u (: Edited April 27, 2007 by ~Abigail~ Quote
morbid god Posted April 28, 2007 Report Posted April 28, 2007 a sto fali kenose-u sa njim su bas fino zaokruzili smrc, ostaje samo da vidim hoce li zadrzat taj kvalitet i na ovom novom albumu. kako bilo, sama elita satanistickog black metala Quote
+Abigail+ Posted April 28, 2007 Report Posted April 28, 2007 O Kenose.u sam vec iznijela misljenje u gornjim postovima. Elita ili ne, koliko god ofucali njeno znacenje, bend koji je filozofija za sebe, jedan od rijetkih koji pruzaju i genijalnu muziku i logican slijed iste tekstovima. Iako doslovno obozavam smrc, mislim da bih For Fire and Void Become One ipak izdvojila kao njihovu najbolju stvar..mozda jer smrc treba posmatrati kao cjelinu, nikako pjesme odvojeno. (okej...opet sam pocela s DsO pricom ): ) Quote
morbid god Posted April 28, 2007 Report Posted April 28, 2007 pa zar nije poenta pricati o DSO na njihovoj temi Kod njih mi se dopada sto su bez ikakvih tru kompleksa uvidjeli da su dali sve sto su mogli u tom OS BM-u, i odlucili da se presaltaju na ovaj novi stil, i to kako! Genijalna muzika i sveukupna atmosfera, upravo ono sto trazim od black metal muzike Quote
Grobodan Posted June 1, 2007 Report Posted June 1, 2007 Deathspell Omega - 'Fas- Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum' will be out by the end of June Quote
Recommended Posts