Hrym Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Nisam pratio temu, jel moze neko da mi kaze koliko je informacija o novom FM istinita? Quote
oʞɾoƃ Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Pa što to pitaš na DSO temi? Ja ne čuh ništa za FM. Quote
Hrym Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 videh da je gore to bilo pomenuto ali ne znam o cemu se radi. Quote
deadsy Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Pa jel muka da procitas, to su 2 posta - od Abigail i mene, mozda ako je jos neko prokomentarisao usput. Nema informacija oko datuma izlaska, tacnije nema nikakvih provjerenih informacija. Samo glasine, bar kolko sam ja upucen. Quote
+Abigail+ Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 (edited) da napisem na brzinu prije polaska u bg: informaciju u vezi s FMom sam dobila iz prve ruke, a sto se masteringa tice, ne znam tacno do koje je faze (ako nije i zavrsen)..ako ne vec ove, trebalo bi pocetkom 2009. da izadje. ali, 'zivi bili pa vidjeli'.ako saznam jos nesto,javim;) Edited December 12, 2008 by +Abigail+ Quote
Grobodan Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 dobar je Svest, preslusao sam sve, malo nepotrebno dave na momente, ali u globalu OK. Quote
Goxy Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 dobar je Svest, preslusao sam sve, malo nepotrebno dave na momente, ali u globalu OK. na splitu dso/svest,svest glat pobedjuje Quote
oʞɾoƃ Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 Pusti Goxyja, nije on za inteligentni black metal, on voli Blasphemy Quote
deadsy Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 Jel neko sumnjao u Goxijev drugaciji odgovor Kako slusam ovaj Dso ep, dolazim do zakljucka da su u pojedinim momentima malo pretjerali sa disonantnim tonovima. Al je zato bubnjanje perfekcija, kakve promjene, neparni ritmovi, produkcija.. Od mene ocjena 9, a SVEST mi je tu na granici 8-9. Kakva 2 izdanja!!! Quote
Grobodan Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 Dobra je ona prva Svest pesma, ona melodija sto se ponavlja duz celog trajanja pesme mi se mota po glavi ceo dan. Quote
deadsy Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 Usla ti u podSVEST Cudi me da ih prije nisi slusao, Urfaust je bas poznato i nahvaljeno izdanje u krugovima francuske UG scene. Quote
Grobodan Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 Jebem ga, ne mogu ni ja sve... Urfaust mi je jos i najgori od svih izdanja. Oni demosi su super, najbolja produkcija, u stvari da se lepse izrazim - najlepse grdna Quote
deadsy Posted December 12, 2008 Report Posted December 12, 2008 Naravno, demo snimci sa onom underwater produkcijom su prva liga. Ali Urfaust je vrh njihovog stvaralastva, po mom skromnom misljenju. Quote
Lunar Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 (edited) Izvinite sto ovako bumpujem temu, ali... Sad nehsto slusam DSO i neshto mi padne na pamet. Dal su kojim slucajem momci koji su odgovorni za DSO fanovi Neurosisa, pogotovo onog iz perioda (1993-1998, nachi od Enemy of the Sun pa do times of Grace). Imam taj cudan osecaj da je DSO onakav kakav bi bio Neurosis da svira Black metal(i to pogotovo osecam na Kenose). Netreba da pricham kolko su predhodna dva albuma dobra, inache se zna neshto o ovome 2009 - Mass Grave Aesthetics ? Edited March 13, 2009 by Lunar Quote
morbid god Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 Daj Lunare, pa odvoji bar jednom to NE od glagola I prije je bilo tih prica da clanovi DSO vole da slusaju Neurosis il Meshuggah, koje uzgred i ja volim. Zato mi nova Dso faza fino i lezi, vidim da ih mnogi odbacuju zbog pretjerane progresivnosti. A Mass grave aesthetics je reizdanje istoimene stvari sa 'from the entrails to dirt pt.III' splita sa Malicious Secret. Mnogo dobra stvar, uz nju obavezno slusam Diabolus absconditus sa kompilacije Crushing the holy trinity, na kojoj su pored Dso gostovali jos neki kultni bendovi ektremne metal muzike. Quote
Josif Visarionovič Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 (ne)moze da odvoji jer su to njemu gradivne imenice Quote
Lunar Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 @Morbid: Uticaj Meshuge na DSO. Ja lichno nisam nachuo ni trunku meshuge u njihovoj muzici. Vokalista DSOa: Quote
oʞɾoƃ Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 Pretpostavlja se samo da je to on, niko ne zna pouzdano Quote
morbid god Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 @Lunar - kako nema uticaja Meshuggah, prodji malo kroz chaosphere, nothing i catch33. Nije klasicni ripp of, daleko od toga. Ali ja osjecam po strukturi pjesama, riffovima, bubnjanju i ukupnoj atmosferi da su njihovi radovi uticali na noviji opus DSO. Neurosis takodje, a pretpostavljam da uporedjujes sa Kenose zbog onih laganijih dionica. Gojko, to u vezi pjevaca sam citao na par foruma - navodno je vokale na SMRC odradio Mikko, eventualno i na Kenose. Po tim pricama, na FAS se pojavljuje vokal koji imitira Aspu, a valjda su to provalili po nijansama i akcentovanju rijeci. U sustini, nebitna cinjenica. Meni vise zanima bubnjar, ono je na momente nehumano. Kao neki perfektno upeglani drum machine, mada bih volio da cujem kompetentno misljenje. Quote
Lunar Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 (edited) Drum mashina. Bivshi bubnjar i vokalista(do 2002-e, posle toga je drum mashina) je na ovoj slici, zajedno sa trenutnim basistom i gitaristom, samo neznam ko su , jedan je uljez: Edited March 13, 2009 by Lunar Quote
morbid god Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 (edited) To je grupa Hirlorn, a Shaxul je ex-DSO vokal i bubnjar. Napustio ih je prije izdavanja SMRC, i poprilicno ocrnio posle. Imas na nekoj od prethodnih stranica intervju sa njim koji sam postovao, a tice se njegovog perioda u ovom bendu i razloga zbog kojih je otisao. A jel masina mjesto bubnjara, ne znam. Moguce da je i session member, mozda cak i Mikko Aspa koji lupa bubnjeve u par bendova. Edited March 13, 2009 by morbid god Quote
Lunar Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 (edited) Da ali na toj fotografiji se josh nalazi i Hasjarl koji je trenutni gitarista DSOa. Nenzma kada je ta slika , ali danas kada taj bend Hirlorn pravi svirke on izgleda ovako: sve sa fantomkom. To! pronshao sma mu i Mysapce: www.myspace.com/thrashchris669 Edited March 13, 2009 by Lunar Quote
Recommended Posts