shtuckensyglieben Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Ja mislim da je ovo tema o ishrani.Da li pevacice treba da se ugoje da bi se proslavile,a potom da smrsaju.U tribute to Nightwish bendovima sam uglavnom vidjao nasminkane svinje koje se tripuju da su Tarja.Doduse,vidjao sam i zgodne devojke,ali to su bili retki slucajevi...Uh,ne volim kada sam preterano subjektivan,ali mrzim i Tarju i Nightwish i ceo taj fazon.Bez obzira na muziku... Ovako mrsava je bolja...
Lordring Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 (edited) Mislim da bi devojke više trebalo da se ugledaju na ovakve pevačice: Lee Aaron - Barely Holdin' On kakva crna Aguilera ili Skunk Anansie i Negativ Edited June 21, 2006 by Lordring
Uros Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 mislim da bi devojke trebalo da se doteruju i sminkaju (to im ide od ruke!) a da pevanje i sviranje prepuste muskarcima... jer njima sminkanje ne ide od ruke...
ivaria_988 Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 mislim da bi devojke trebalo da se doteruju i sminkaju (to im ide od ruke!) a da pevanje i sviranje prepuste muskarcima... jer njima sminkanje ne ide od ruke... devojke trebaju da se sminkaju i da budu razlog za stvaranje najlepsih pesama
Гера Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 (edited) Ja mislim da je ovo tema o ishrani.Da li pevacice treba da se ugoje da bi se proslavile,a potom da smrsaju.U tribute to Nightwish bendovima sam uglavnom vidjao nasminkane svinje koje se tripuju da su Tarja.Doduse,vidjao sam i zgodne devojke,ali to su bili retki slucajevi...Uh,ne volim kada sam preterano subjektivan,ali mrzim i Tarju i Nightwish i ceo taj fazon.Bez obzira na muziku... Ovako mrsava je bolja... to kralju! that's the spirit! Edited June 22, 2006 by Jaymz Doofy Neegroothin
Гера Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 Pokusao je da napravi geg, da ne kazem stos Ja mislim da bi Nightwish bio super bend da imaju bolju pevacicu, odnosno pevacicu u drugom fazonu, tesko da Gathering moze da im prismrdi muzicki... mislim da bi najtvish bio bolji bend da nema pevacicu, a sad je valjda i nema, i da nema onog homoseksualnog klavijaturistu. onaj viking basista do jaja peva, onaj pigmejac gitarista otkida, a onaj bubnjar je skroz ok! u toj postavi bi osvojili svet, a ovako su kurac, da prostite!
Old Smuggler Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 Pa taj homoseksualni klavijaturista = bend u suštini, ostali su mu vište ko session muzičari, on sve komponuje, a i ceo materjial je keyboard intensive, ostali instrumenti se slabo ističu ... Nego da se vratimo na priču o Tarji na koju su se klinke ugledale pa jeftino pevaju, a bogato se hrane ...
Dushan S Posted June 25, 2006 Author Report Posted June 25, 2006 Opet zajebavaš ljude po netu umesto da učiš za ispit, a? c c c
Baki Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 DA DA DA POSLUSAJTE CHRISTINU AGUILERU (nemam pojma kako se pise) i njeno pevanje u pesmi FIGHTER (ili tako nesto)... Ili ako ste slusali bend EVERGREY, u pesmi FOR EVERY TEAR THAT FALLS oko drugog minuta!!! Divan primer za pravo zensko pevanje!!! Pa znas sta, i Ivana i Kristina imaju extra glas (samo smem li da dodam da Ivana peva u sranje bendu?! ), ali nema svrhe porediti njihovo pevanje s Tarjinim. Skroz drugacije tehnike i nacin pevanja.....Kao kad bi sad poredio tehniku Ane Bekute i Kendis Najt.
Secracon Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 Kad smo već kod Christina Aguilere i te kompanije... Ladno bi mogla tema da se otvori da bude sestra bliznakinja ovoj i da se zove "Da li su Christina Aguilera, Destiny's Child i američke soul pevačice upropastile pevačice?" Da se razumemo, sve te gorepomenute super pevaju. I ovde je problem (kao i, po mom mišljenju, sa Nightwish-om) ne u originalu, već u najezdi loših kopija. Kod ovih drugih je problem to što prvo što skinu su fraze i ono bendovanje okolo... (Čitaj "jeeeEEEeeEEieEEEeee") A neke osnovne stvari totalno zapostave. Ne bih da zalazim u tehniku, jer se ne razumem u to, ja sam basista. Prisustvovao sam jednoj super scenu u studiju, koja najbolje opisuje problem. Snimali su se vokali, i nakon milionitog neupotrebivog tejka snimatelj, inače čovek čeličnih živaca, prozbori soul-wannabe pevaljci za mikrofonom "A jel ti znaš da otpevaš JEDAN ton, ali da bude u štimu? Nemoj mi se tu uvijati ko zmija!" Generalno taj "overphrasing" može biti problem, pogotovo kod pratećih vokala, koji bi trebalo da su precizni i uglavnom i ravniji.
WHISPER_EVE Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 nije bitno kojom tehnikom se sluzi pevac-da li peva RnB ili Operski ili ne-znam-kako-drukcije.. Bitno je kako je preneo emociju koja se u pesmi nalazi..
Secracon Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 ...što ponekad zahteva da se peva u tonalitetu.
WHISPER_EVE Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 PO MENI-TO SE PODRAZUMEVA... onaj ko ne peva u tonalitetu NIJE pevac... Najezim se kad cujem da neko ne moze da pogodi tonalitet...
Baki Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 Naravno....sto se tice konkretno Tarje, ona to ume da prenese savrseno......e sad fora je sto ima dosta pevacica (nazalost, i u poznatijim evropskim) bendovima, koje to ne umeju.....u sustini ne vidim zasto mnoge pevacice forsiraju te "operske" vokale ako im ocigledno predstavljaju problem....mnogo je lepse slusati snazan belting, ili krhki pop glasic, ili ne znam ti ja koju vrstu pevanja ali da se oseca sigurnost i stav u glasu, a ne ono "e sad cu da pevam k'o Tarja, nema veze sto nemam blage kako to da postignem, ali to je sad in"....
WHISPER_EVE Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 (edited) zlo je biti fan neke pevacice ili benda sa pevacicom... ja sam imala srecu sto sam jako rano pocela da komponujem pa sam tako usput otkrila svoju boju bez ikakvih uticaja... pa sad i da hocu ne mogu da imitiram... sve pevam svojom bojom.. ja bi i tu tarju pevala svojim nacinom... ne mogu drukcije... ali sam barem svoja... Edited December 2, 2006 by WHISPER_EVE
Baki Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 Pa dobro, sad, mnogi ljudi generalizuju, jer im sve operske pevacice ili pevaci zvuce isto.....izuzev Tarje, jedine pevaljke u metalu (od bendova koje sam ja cuo) da stvarno kvalitetno odradjuju klasicno pevanje jesu ovaj kafezhe iz Theriona, Veronika iz The Aerium, i donekle Floorka iz After Forever (mada je njoj pravo oruzje onaj zli belting) i Vibeke iz Tristania (ukoliko joj oprostim Ashes). I svaka od njih ima prepoznatljivu boju i stil...
WHISPER_EVE Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 iskreno... ja ne slusam tu muziku i nisam kompetentna da govorim o tim pevacicama... meni samo smetaju lose ovdasnje kopije tih istih (cast izuzecima )...
Baki Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 A to.....pa sta ja znam...meni je omiljena i najjebozovnija domaca pevacica Ivana Jordan, ostale me ne zanimaju...
Secracon Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 ...najjebozovnija... Nekako to uvek bude presudno u proceni pevačice, a?
Baki Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 Ko im je kriv sto se eksponiraju van radija......
Herr_Wolf Posted December 5, 2006 Report Posted December 5, 2006 zlo je biti fan neke pevacice ili benda sa pevacicom... ja sam imala srecu sto sam jako rano pocela da komponujem pa sam tako usput otkrila svoju boju bez ikakvih uticaja... pa sad i da hocu ne mogu da imitiram... sve pevam svojom bojom.. ja bi i tu tarju pevala svojim nacinom... ne mogu drukcije... ali sam barem svoja... Gde sviras i ka'ces imati neku svirku?
markomrki Posted December 10, 2006 Report Posted December 10, 2006 E ovako kako shto pise u naslovu trazimo devojku koja ce da zameni Anu. Bez suvisnih pitanja o tome sve shto treba ovde da se zna je da trazimo devojku koja: 1. peva svojim prirodnim glasom i nema zelju da imitira kojekakve operske metal dive. 2. ozbiljno radi na svom glasu, da ume da drzi ton. (sto znaci da dobro pevanje u tus kabini nece biti uzeto u obzir) 3. pristojno izgleda 4. spremno i odgovorno moze da udje bez ostatka u ovo shto radimo jer mi ne smemo da priustimo predomisljanja posle mesec dana u fazonu ipak nije ovo za mene itd. 5. ostalo kad se cujemo. Rain Delay je spreman da: 1. Maksimalno izadje u susret zainteresovanim, u smislu da ona devojka koja bude i mogla da peva ce imati svu nashu pomoc da se uhoda, niko ne ocekuje da doticna odma propeva i zna sve pesme, znaci postoji rad od jedno metar dana da bi se navikla, posle toga pocinje ozbiljan studijski rad. 2. pomognemo kako god mozemo da se prilagodimo rasporedima, ipak je ovo bend od 5 clanova. 3. pruzimo svu mogucu podrsku doticnoj da se adaptira. 4. i da se maksimalno zajebavamo. Zainteresovane neka se jave na fon 064 5515048 ili neka ostave svoj fon. Oni koji zele neshto malo vishe da saznaju o bendu imaju stranu na my space i nashu web adresu koja je u mom potpisu. P.S. ako mogu da zamolim da oni koji procitaju ovo puste malo pricu da bismo sto pre nasli i krenuli da spremamo novu pevacicu. Hvala.
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 10, 2006 Report Posted December 10, 2006 Herr wolf javi se da pevas u rain delay
Recommended Posts