Herr_Wolf Posted December 13, 2006 Report Posted December 13, 2006 Herr wolf javi se da pevas u rain delay Cekaj malo... Kad si ti mene cuo kako pevam?
WHISPER_EVE Posted December 13, 2006 Report Posted December 13, 2006 Gde sviras i ka'ces imati neku svirku? imam jedan projekat za PGP upravo zavrsavam snimanje... vokali su zavrseni jos samo klavijture da snimim...to je sto se tice pevanja i komponovanja posto su to moje pesme... a sto se tice sviranja...upravo vezbamo u WHISPERU i treba da krenemo sa svirkama u januaru... pre toga sviramo na hitu godine krajem ovog meseca...
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 16, 2006 Report Posted December 16, 2006 Cekaj malo... Kad si ti mene cuo kako pevam? MA prolazio sam ti pored gajbe kad si se smirglao ovaj tushirao:PP
Herr_Wolf Posted December 16, 2006 Report Posted December 16, 2006 Lose se prislushkiv'o, ja sam vise u nekom Abonos fazonu sto se pevanja tice, nije Rain Delay za mene...
black_widow Posted December 22, 2006 Report Posted December 22, 2006 sva ta deca shto pevaju Tarja -like vokale su uglavnom negde na pochetku svoga shkolovanja i verovatno dalje necje ni dogurati...kao takve ,na "operski" vokal asociraju samo komshije koji slushaju GRAND ,a dalje ne idu,jer ubrzo shvate da ne zele time toliko ozbiljno da se bave,odnosno da ne zele da zvuche kao one "vrishtaline"-operske pevachice,ili jednostavno profesori shvate da one ipak nisu za to ....... sve to ima svoje prednosti i mane nije tachno da skolovani glasovi ne znaju da pevaju drugu muziku...oni pevaju i narodnu (onu starogratsku) i dzez i evergrin...nije to bash tako...ako one trebaju da budu "profesionalci" tog posla trebaju-a i prolaze kroz manje vishe sve vrste muzika...tako da devojka koja uchi solo pevanje moze sasvim fino da peva metal vokale ...narochito paver-progresiv fazon ali bitna stvar je da ko god misli da peva klasichnu muziku ,dok ne stekne tehniku ne bi trebao da peva u nekom bendu...ne kazem da ne moze..kazem -ne bi trebalo a prednost uchenja solo pevanja je ta da kada devojka upishe solo pevanje-uglavnom znachi da "neshto" vredi..po pitanju sluha i td ako zeli i nauchi pravilno pevanje moze da upotrebljava u pevanju bilo chega a da ne zvuchi previshe izvehtacheno(operski) ili kako bi rekla da mnogo "ne odudara" od vrste muzike koju peva osim toga uchenjem pevanja se rashchishcjava intonacija(shto ja smatram da je jako bitna stvar za svaku vrstu muzike)) i prednost je shto su devojke koje su se vecj ranije odluchile za klasichno pevanje ali i slushale metal....dobile priliku da aktivno uchestvuju(kao npr ja) nije mi drago shto je to postao modni trend,ali mislim da je to vishe pozitivna stvar nego negativna ustvari ne znam ni sama ............... ja zapravo gajim jaku ljubav ka gospodjicama koje imaju growl vokale
Kali Agna Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 a prednost uchenja solo pevanja je ta da kada devojka upishe solo pevanje-uglavnom znachi da "neshto" vredi..po pitanju sluha i td ako zeli i nauchi pravilno pevanje moze da upotrebljava u pevanju bilo chega a da ne zvuchi previshe izvehtacheno(operski) ili kako bi rekla da mnogo "ne odudara" od vrste muzike koju peva osim toga uchenjem pevanja se rashchishcjava intonacija(shto ja smatram da je jako bitna stvar za svaku vrstu muzike)) i prednost je shto su devojke koje su se vecj ranije odluchile za klasichno pevanje ali i slushale metal....dobile priliku da aktivno uchestvuju(kao npr ja) sve to stoji, ali postoje takodje i negativne posledice solo pevanja koje je nekad tesko suzbiti. ne zaboravi da je to ipak u neku ruku formalizovano ucenje i gusi se sposobnost improvizacije, na primer. da ne kazem da ce doticna sa svescu da je "solo pevacica" sve da peva u pocetku kristalno cisto, na skolski nacin. ja sam recimo imala ranije taj problem jer sam se odlucila da pevam jazz/hard rock/heavy, sa grubljim, necistim vokalima. za goth - power bendove su ovakve pevacice idealne, a i njima je sve to obicno macji kasalj za savladati mada opet mislim da solo pevanje ima vise pozitivnih nego negativnih strana. i da, apsolutno mi nisu jasne osobe koje studiraju solo pevanje a ne zele da pevaju klasiku/operu.
MegaDex Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 Svaka pevachica treba da ima prepoznatljiv stil...Doro i Tarja su crno i belo po stilu pevanja sto ne znaci da je bilo koja manje kvalitetna pevaljka.Po meni je Doro bolja jer je grublji vokal a i nerviraju me iskreno sve Tarjine kopije koji iz ***** izvlace tonove da bi zvuchale ko ona...da svaka pevachica sledi svoje instinkte bilo bi mmnogo bolje i kreativnije. Lepo je doduse ugledati se na nekog ali ga ne kopirati.A u muzichke skole nek ide ko hoce i ko voli ali to ne znachi da muzichki ' neobrazovani' vokali nisu losiji. TOlko
NEVENA R Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 MARIA KALAS JE UPROPASTILA PEVACICE.....
Господин Граул Posted March 6, 2007 Report Posted March 6, 2007 Chekaj- kineska opera+ hip hop, ili polka + hardcore. Ne znam , moram da smislim neshto sto ce nadjebati Nightwish..
Baki Posted March 24, 2007 Report Posted March 24, 2007 MARIA KALAS JE UPROPASTILA PEVACICE..... Al'da znas da si u pravu! Ona se vodi kao najjaca pevacica-kurac-palac svih vremena, a sama je koristila nepravilno glas, i zato joj je i pukao u kasnim 40-im..... Meni je fenomen Ima Sumak, zena (tj. baba ) nije imala nijedan cas pevanja u zivotu, a mogla je da izvede svaku mogucu koloraturu, da imitira orkestar, ptice itd...i sada, u 84-oj godini i dalje isto peva kao pre nekoliko decenija..... Inace, Tarja ima klasicno obrazovanje, ali nije operska pevacica, i svoj glas je koristila u NWu na mnogo drugaciji nacin nego van njega....samo poslusajte njene snimke sa NW albuma, i sa klasicnih koncerata koje je drzala.... Enivej, Tetka Sara Brajtman je bolja od svih njih, sto se raznolikosti tice!
Brace Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 (edited) E, jbg, smorio sam se kod 11. strane. Kapiram da niko nije ni toliko izdrzao da procita od jednom. Ja licno ne gotivim NW, i imam sto razloga, ali pitanje je sta covek trazi u muzici. Jedan od objektivnih komentara bi bio da morate da pravite razliku uzmedju mutanta i sinteze. Sinteza je kad recimo, udjete u neke vode i onda se u nekoj pesmi na veshem 3. albumu oseti uticaj tog fazona, ali je to i dalje rok, kolko go taj fazon bio razlicit od rocka, o blizak nekom narodnom tripu. A ovo sto radi nightwish je mutant. Muzika i glas toliko ne idu zajedno da oni uvek moraju da potpuno promene zvuk dok ona peva u odnosu na ono sto su svirali do tog trenutka. To se izvaljuje posle 3 pesme. Uvek drljaju nesto, onda se sve stisha i ona krene da peva i tako ide. Bas zato sto se nisu potrudili da adaptiraju to, a (da dam konkretan odgovor na glavno pitanje na temi) mislim da je i sama Tarja, bila jedna od tih lenjih, koja je racunala na to da ima dovoljno lep glas, da ce moci da se provuche tako, jer joj je bilo teze da napravi nesto novo od svog glasa (a i ako te necemu nauce u mozickoj skoli, onda je to SUJETA). Jbg, nema ona ruzan glas, ali kad budem hteo da slusham muziku sa LEPIM zenskim vokalom, uvek cu radije da slusham Loreen (ili kako se vec pishe ) McKennith (again . P.S. JEBO VAS NIGHTWISH I GOTHIC. SISTERSI SU GOTHIC (BEZ OBZIRA STA ELDO KAZE NA TO ) Edited March 26, 2007 by Brace
MudriPanj Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 (edited) loreena mckennitt zajeban spelling nema sta edit: ko kaze da je nightwish gothic? Edited March 26, 2007 by MudriPanj
Brace Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 JBG, kad me mrzelo da bacim pogled na policu da procim sa diska.
Divlji Tigar Posted May 19, 2007 Report Posted May 19, 2007 Volim zenske vokale u metal muzici ali samoa ku pevaju kao Doro i Leather z Chstain. ovo gothic oprea pevanje mrzim. Tuzno je sto vecina klinki koje hoce da pevaju u metal bend pevaju kao Tarja.
the_silent_man Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 loreena mckennitt zajeban spelling nema sta edit: ko kaze da je nightwish gothic? Choveche,Loreena........znash za nju????!!!!!Pa ja sam odlepio kad sam prvi put chou!!!!Fantazija!!
Brace Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 Razume se. Uvek imam poseban trip kad slusham njene pesme.
Kali Agna Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 Volim zenske vokale u metal muzici ali samoa ku pevaju kao Doro i Leather z Chstain. ovo gothic oprea pevanje mrzim. Tuzno je sto vecina klinki koje hoce da pevaju u metal bend pevaju kao Tarja. nije samo da hoce, vec i ne mogu drugacije! hocu reci, retko koja pevacica ima takav glas koji odgovara za "tvrdje" stvari tipa heavy/hard rock... a onda dolazimo do sledeceg problema. kada se takva pevacica pojavi i otpeva neku takvu obradu, uvek ce se naci neko ko ce reci: "lepo peva, ali nije to to". veruj mi, iskusila sam na svojoj kozi.
Brace Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Pa realno gledano, muski i zenski glas se razlikuju. Ja ne mogu da uzmeme i da peva pesme Loreen McKennitt i da to valja, pa kakav god da sam baja jer, ko sto kazes "nije to to". Mnogo tu ima i emocija i asocijacija. JA kad slusham nju, ja znam da je to zensko, pa onda drugacije razmisljas o svemu tome. Ima tu mnogo psihologije i mislim da je samo pevanje, samo jedan deo cele price. Ima tu mnogo vishe aspekata koji uticu na to kolko se nama nesto svidja ili uklapa, ili ne.
Kali Agna Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Pa realno gledano, muski i zenski glas se razlikuju. Ja ne mogu da uzmeme i da peva pesme Loreen McKennitt i da to valja, pa kakav god da sam baja jer, ko sto kazes "nije to to". Mnogo tu ima i emocija i asocijacija. JA kad slusham nju, ja znam da je to zensko, pa onda drugacije razmisljas o svemu tome. Ima tu mnogo psihologije i mislim da je samo pevanje, samo jedan deo cele price. Ima tu mnogo vishe aspekata koji uticu na to kolko se nama nesto svidja ili uklapa, ili ne. naravno, slazem se. ali cilj obrada je valjda da das i neki licni pecat pesmi i interpretiras je na svoj nacin u skladu sa mogucnostima, a ne da slepo imitiras nekoga po svaku cenu. a i koliko god se trudio, original ce uvek zvucati bolje. mislim, glupo je da se neko trudi na pr. da premasi coverdale-a, zar ne?
APOHAKC Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Naravno da nije, kako je mogao Nightwish bilo koga da upropasti osim njih samih? Upropastile su same sebe lol Jebla ih Tarja plasticnim dildom
Brace Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 ali cilj obrada je valjda da das i neki licni pecat pesmi i interpretiras je na svoj nacin u skladu sa mogucnostima, a ne da slepo imitiras nekoga po svaku cenu. a i koliko god se trudio, original ce uvek zvucati bolje. mislim, glupo je da se neko trudi na pr. da premasi coverdale-a, zar ne? Ma potpuno se slazem, ali sam hteo da kazem da neka vrsta muzike ima neku atmosferu i neke teme i sve sto ide uz to i samim tim nije isto kad pevaju musko i zensko. Uz neke tekstove jednostvano bolje idu muski vokali, a uz neke zenski. Ali, naravno, zato uvek treba malo obraditi pesmu i tu se potpuno slazem. Dati ljudima do znanja da ti ni nije cilj da to zvuchi tako, vec da zelish da das sto vishe nekog licnog pecata tome. Ali, generalno problem u rocku je sto i kad zene pevaju to i dalje treba da zvuchi kao rock, a retko koja to moze. Ne kazem da su muskarci bolji pevaci, vec da oni ne ne moraju bas bog zna kako da pevaju, ali je muzika jednostavno takva da ima josh gomila stvari pored samog musko-zenski glas problema. Publika ne cuje samo glas drugacije, vec odma na to gleda drugacije kad zensko peva. Mislim, to ti je ono cuveno: lik koji svaki dan kreshe drug ribu je frajer, a riba koja je svakog dana sa drugim tipom je drolja. Dakle, hocu da kazem, da nije isto kad musko i kad zensko peva iste rechi, pored josh gomile kako sam vec reko stvari, pored samog glasa.
Kali Agna Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Ali, generalno problem u rocku je sto i kad zene pevaju to i dalje treba da zvuchi kao rock, a retko koja to moze. Ne kazem da su muskarci bolji pevaci, vec da oni ne moraju bas bog zna kako da pevaju, ali je muzika jednostavno takva da ima josh gomila stvari pored samog musko-zenski glas problema. Publika ne cuje samo glas drugacije, vec odma na to gleda drugacije kad zensko peva. znam, jbg. ali onda je ova tema u sustini besmislena, jer ispada da je zenama sudjeno da pevaju samo nightwish posto bilo kakvo adrenalinsko pevanje ponistava tj. izoblicava jelte zenu kao zenu u muskim ocima medjutim, uvek cu ostati pri stavu da treba biti tvrdoglav i boriti se za svoje mesto pod suncem.
Dushan S Posted May 21, 2007 Author Report Posted May 21, 2007 Tenzija i energija se ne izražavaju samo na sirov način, urlanjem ili promuklim glasom ili kako već. Pevanje u rock muzici je samo po sebi bliže pripovedanju, nego što je glas samo instrument. Pošto je jasno da i muškarci i žene mogu podjednako deliti istu lepezu emocija i emotivnih stanja, kao i imati slična iskustva, jasno je da je jednako validno da žena peva kako je besna, ili slomljenog srca kao i za muškarca. Greška nastaje kad žena pokušava da peva kao muškarac (zato mi recimo Doro Pesch nikad nije bila baš toliko interesantna kao i sve te YEAH Roar GRRR varijante pevačica) ali mi nije interesantno ni kad Tarja ode van granica rock muzike i peva tako kako peva, jer je to sigurica. To njeno pevanje je malte-ne prazna forma koja već postoji samo iskorišćena u metal kontekstu, tako bi mogla da peva i uz violine, i ne mora nikakvu emociju da predstavi i prenese. Za razliku od metala, kad se presluša neka Rock scena, tu ima MNOGO dobrih pevačica, koje mogu da pevaju čak i agresivno i promuklo i kako već, ali za razliku od HM pevačica, ne trude se da budu ono što nisu. Tako da bi se možda tema mogla preimenovati u "Da je pokušaj pevačica da imitiraju muške HM vokale ili pobegnu u klasiku upropastio njih same", ali to bi bilo prekomplikovano i ne bi bilo malena provokacija kao ovaj naslov koji sam upotrebio. Inače kao primer lepog ženskog vokala koji mi se dopao jer riba ume da urla ali i da lepo peva i koristi obe stvari je riba iz Flyleaf. nije baš striktno metal i nije neki bend da se isečeš, ali je dobar primer. Ume da vrišti i urla, ume da peva nežno i psihodelično, ali je pri tome žena a ne karikatura muškarca ili karikatura operske pevačice.
Kali Agna Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Za razliku od metala, kad se presluša neka Rock scena, tu ima MNOGO dobrih pevačica, koje mogu da pevaju čak i agresivno i promuklo i kako već, ali za razliku od HM pevačica, ne trude se da budu ono što nisu. po ovoj tvojoj izjavi opet ispada da HM nije za zene ne razumem zasto se oko toga toliko filozofira, ako zena ume da peva HM ili HR ne znaci de fakto da nekog imitira jer se radi o posebnom stilu pevanja, sto jelte vazi i za ostale pravce. a publika ce uvek najbolje da proceni koliko se ona "folira" a koliko zaista iskazuje sebe na sceni. i kraj price.
Recommended Posts